Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Искрено поголем фашист од тој што ги испрати во смрт и сега не сака да ги земи нивните тела од политички причини, нема.
Нит‘се испратени во смрт, нит‘ не им ги собираат телата.

Испратени се за ослободување на Украина од укро-нацизмот. Тоа ослободување е првенствено насочено кон руското и про-руското население на истокот, па ако веќе Русите се влезени во Украина, би можеле да изведат целосно „зачистување„ на украинското општество од најагеноцидната идеологија од 20-от век...

Последно уредено:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
мислам дека ако германците се уозбилат и не трошат гз папир еден месец ќе зашпараат за платите во украина, што викаш @Staufer ?
Па и треба реално, треба да се поможе на Зеленски.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Како одат работиве изгледа нашиве иселеници што работат по германиите ќе почнат да се враќаат назад. А сдс ќе се фали дека они ја планирале војната у украина и санкциите, да ги врати младите назад :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Како одат работиве изгледа нашиве иселеници што работат по германиите ќе почнат да се враќаат назад. А сдс ќе се фали дека они ја планирале војната у украина и санкциите, да ги врати младите назад :)
За жал тоа е неизбежно. А и не само од Германија.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.462
Поени од реакции
7.826
Кај си бе ти, те немаше.

Море знаеш кога последен пат имало толкави цени на храната?
Тука сум, читам што пишуваш. Штом на Русија ќе и се стемни, тогаш на ЕУ мора да и се раздени, ама никако да сфатам твојата математика, па викам вајда ќе споделиш и со нас.

Не знам кога имало толкави цени на храната, но сигурен сум дека ти знаеш која е причината, а вајда според тебе тоа е позитивно. Дај не биди себичен, кажи зашто не се секираш за ЕУ и МКД, а сеир фаќаш на Русите:

@teneke според твојата математика, колку е добивката на ЕУ од целава ситуација ... мора да е добра добивка, иначе која е поентата да се радуваш што Русите имаат загуби :toe:
Врска храната, не се секирај за цените, тие од месец за месец се повисоки ќе се, заебано е ако немаш што да купиш, се додека има, пари за храна ќе се има.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Член од
17 август 2011
Мислења
10.407
Поени од реакции
18.568
Еве ти знаеш и објасни. Баш ме интересира, како тоа конкретно, потопувањето на Москва е многу битна работа за војнава (надвор од пропагандна вредност, која несомнено ја има)?

Моментално се предаваат или едноставно гинат остатокот од 15-20.000 трупи во Азовстал и Азовмаш. Кога би ги знаел потенцијалите на Украина, би се исплашил од тој губиток.
Повеќето овде (и од едната и од другат страна) не сфаќаат што е за Украина губитокот на овие трупи.

Оној Бугаринон барем кажа дека мисли оти десантот на Одеса е невозможен без бродот.
Ja ne svakjam, sto e tolku posebno so ovie trupi vo odnos na ostanatite?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Русиве не признаваат дека имаат толку загинато и не ни сакаат да ги земат телата. Затоа Укринциве прават малце грозна работа по мене, ама то е, ги сликаат и им ги праќаат на блиските сликите по социјални мрежи, за да си знаат.

More than 7,000 unclaimed dead Russian soldiers stored in Ukrainian morgues, government says

Teneke nemoj be so vakvi linkovi, razmisli malku logichno. 7000 leshevi da se prenesat vo mrtvachnica pa da se slikaat i da se ispratat na bliskite. Ukraincite nemaat druga rabota pa gi sobiraat i skladiraat leshevite na ubienite ruski vojnici. 7000 leshevi, napravi malku matematika. Kolku lugje treba da se angzhiraat i da nosat leshevi 24/7 i da gi naredat vo mrtovechnici i so kolku mrtovechnici Ukraina raspolaga pa da gi drzhi tie leshevi vo frizhideri:facepalm:.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Значи некој да го силуваат сам е крив ако не прекине силувачот ако се брани. Така некако иде. Туку Украинците сами бараат оружје, не за друго.
Судејќи по изјавите на Зеленски, како и по изјавите на целокупниот Украински државен, политички и воен врв навистина овие ќе се борат до последен... И во ред е да се бориш во одбрана на сопствената земја, но кога една помала земја е во војна со значително поголема и помоќна земја тогаш секој треба да си го знае епилогот однапред. Сепак Украина не војува со Романија, Унгарија, Полска или Белорусија, туку со Русија... Отпорот на Украинците ја пролонгира и ќе ја пролонгира војната, но сепак треба да им е јасно дека немаат шанси...
А сељакот Зеленски и тајфата околу него се знае како ќе завршат, на крај ќе си го фатат авиончето и ќе здуваат во некоја западна земја... а земјата, напраена тепсија, народот, го нема...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.491
Поени од реакции
23.481
Ova ruskive vojnice sve kinez do kinez. Najverojatno kineski dobrovolci doshle da vojuvaat na stranata na Rusija.
Повеќе сум на мислење дека се Јакути, Калмики, Тувани или некое друго малцинство. РФ има 150+ народи колку што знам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ova ruskive vojnice sve kinez do kinez. Najverojatno kineski dobrovolci doshle da vojuvaat na stranata na Rusija.
Кси Џинг Пинг му пратил војна помош на Путин неколку батаљончиња жути косооки човечиња и не само он, туку и Ким Џонг Ун го напраил истото... :masa: :pijani: :tvg::uzi:

Kajgana Shop

На врв Bottom