- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.500
- Поени од реакции
- 37.337
...штом толку се потенцира и болдира датумите, сигурно се стари фотографии и немаат врска со посочениот датум!
...штом толку се потенцира и болдира датумите, сигурно се стари фотографии и немаат врска со посочениот датум!
Имаше и Су-34 на снимките, многу повеќе се од 7-8, настрана хеликоптери кои ги соборуваат насекаде.Украинска авијација имаше првите три-четири дена. Сега тие неколку авиони што им ги соборија вчера и завчера све се соборени со MANPADs. Русиве од некоја причина летаат ниско, најверојатно зашто немаат толку многу такви precision guided bombs на располагање па мора да се спуштат за да бидат попрецизни.
До сега од тоа што може да се види најверојатно им имаат соборено 7-8 авиони (најчесто Су-25 и мислам еден Су-30).
Сепак се тоа шпекулации и не се знае колку има вистина.Ако е така тогаш е повод за војна, а може и тоа е неизбежно и тоа и се очекува. Не сум сигурен зошто не реагира Путин на овие провокации, за мене ова е очигледен блеф на САД и треба да го изедат стапот за тоа.
Може му треба мотив на рускиот народ за тотална мобилизација и WW3 секако.
А каков уред е уствари овој. Мене ми личи на советска направа некоја.Reddit - Dive into anything
www.reddit.com
Kako gi gubat kolonite. Definitivno modernata tehnologija im dava golema prednost na tie sto se branat.
Можеби е заради бомбите, а може и заради ПВО, ниско се губи сигнал меѓу куќите, не може да се детектира.Украинска авијација имаше првите три-четири дена. Сега тие неколку авиони што им ги соборија вчера и завчера све се соборени со MANPADs. Русиве од некоја причина летаат ниско, најверојатно зашто немаат толку многу такви precision guided bombs на располагање па мора да се спуштат за да бидат попрецизни.
До сега од тоа што може да се види најверојатно им имаат соборено 7-8 авиони (најчесто Су-25 и мислам еден Су-30).
Во коментари викаат оваА каков уред е уствари овој. Мене ми личи на советска направа некоја.
Искочија официјално со соопштение од Полска дека се лажни информациите дека ќе им дале авиони. Исто кажаа дека нема да дозволат украинците да користат ни нивни аеродроми ни да влегуваат во нивни возушен простор.Уште не ми е јасно како после две недели русите не остварија air supremacy за да можат да овозможат поголема поддршка на пешадијата. Една шака украјински ловци им прават проблеми. Не знам дали е точно но се шпекулираше дека украјински ловци полетувале и слетувале од Полска, со пар дополнителни резервоари.
Епа како пукаат 3 пати од истиот ?
Ако го гледаше видеото, тој на терминалот му викаше на војниците да го полнат.Епа како пукаат 3 пати од истиот ?
Ремоте се полни ?
Да но ПВО има и артилерија, ако се симне ниско до згради може да го избушат со CIWS или било што.Можеби е заради бомбите, а може и заради ПВО, ниско се губи сигнал меѓу куќите, не може да се детектира.
Епа тоа и се случува, невиден ризик преземаат.Да но ПВО има и артилерија, ако се симне ниско до згради може да го избушат со CIWS или било што.
Не знам точно колку е минимален домет на Стингер или Игла 2, имаат одреденa "слепа точка".
Ова е Украјина, не е Чеченија.Русите влегуваат во нерасчистени области и тоа е преседан веројатно кога се работи за голема воена сила. Стандардната процедура е да се избомбардира се што мрда во обаста, па пешадијата само да ја осигура територијата, да не случајно нешто мрда во рушевините.
Вооружена борба во населени места е кошмар на секоја пешадија, без разлика како и колку е механизирана.Русите влегуваат во нерасчистени области и тоа е преседан веројатно кога се работи за голема воена сила. Стандардната процедура е да се избомбардира се што мрда во обаста, па пешадијата само да ја осигура територијата, да не случајно нешто мрда во рушевините.
Епа тоа и се случува, невиден ризик преземаат.
Заебано оружје у секој случај 5 километри дострел. И претпоставувам доста поевтино од џавелинот.Ако го гледаше видеото, тој на терминалот му викаше на војниците да го полнат.
Тranslation:
Fuck a fuel truck, the one with the trailer. This one? Yes. Go, go. Yeah.
Follow the fuel truck. Lower, lower. Lower, go, go. Kill this fucker. Lower, lower. Eat, bitch.
Next. Next, fast. Apc turns around. They are not turning, they are running. Yea it's burning. He's running. Shoot it. Shoot now. Fuck it. I'm waiting for the order to shoot. Shoot. Bitch. Something wrong with the rocket.
Load the next. Faster, now! Fast, fuck it. Take off the rocket, load the next one. They saw where we are. They saw a fuck. They think it's artillery. Burn, bitch, burn. Come on guys, faster.
Up, up. When you shoot turn it upper. Are you already fucking charged it? Come on. Come on. Done.
Why APC? Let's shoot a car. I think it's broken. Maybe he's shell-shocked.
Shoot. Up-up-up-up. Follow on it. He's fucked! Fucked. They shoot at the rocket. In our direction. But we are too far. It's fucked. Burn in hell bitch. Let them shoot. Remove the launcher. Does it burn? Yes. We are leaving!
...тоа значи само првиов ќе се спаси, другите све по фаците не се Украинци,од онаа што до сега е видов РФ строго ги почитува меѓународните норми и конвенции за војување, избегнува да бомбардира населени места и сл. има третман кон заробениците на украинската армија според истите норми, ме интересира дали овие кои заминуваат во Украина во легија на странци, во случај на заробување се запознаени дека немаат право да се повикаат на тие конвенции и дека истите може да бидат стрелани по кратка постапка!
...Бог да чува, човек да се прекрсти, дрогирана младина.This will surely stop Putin's war machine