Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
B

Borg_Drone

Гостин
На сите полициски сили им е задача да извршуваат наредби, но прашање од кого добивале наредба радикалците?
Секако дека им е задача да извршуваат наредби, но фактот е дека таа наредба што ја даде Јанукович доведе и до неговото паѓање.
Самите тие.Не за џабе се радикалци.Многу беше јасно дека Кличко не може да ги контролира радикалните движења, колку и да сакаше тоа да го направи.А сега ако велиш дека требаше да се дистанцира Кличко од нив уште на време, тогаш тоа ќе доведеше до уште поголемо пролевање на крв и ќе доведеше до уште поголема поларизација во целата земја, така да и тука му беа врзани рацете, а згора на тоа Кличко е нова фигура на сценава, да имаше искуство сигурно ќе разбереше он уште на самиот старт дека предлози како ограничување на правата на некој и некого не водат никаде.Јас никаде не пишав дека опозицијата не е виновна за поделбата на народот во Украина, таа носи дел од вината, ама Русија ја доврши таа работа со интервенцијава.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Lia,
[quote="Lia23, post: 6469395, member: 49120"[/quote]

Deka ima krsenja na megunarodno pravo i suverenitet, ima. Megunarodnoto pravo postoi samo na hartija. Da bese zapadniot svet dosleden na ona sto go ima skluceno, reakcijata ke im bese opravdana. Za zal i samite dobro sfakaat deka nemaat moralen integritet i vrednost bidejki imaat kupista valkan vesh. Ona sto iznenaduva e reakcijata na mnozinstvoto ziteli od slobodniot zapaden svet, pred se od SAD. I samite se svesni deka ne mozat da drzat lekcii po moral i da bidat primer za svetot koga rusat megunarodni konvencii i teritorijalni integriteti na suvereni drzavi.

Zatoa naogam na cesti reakcii kaj obicniot amerikanski graganin od tipot, bidejki nie sme takvi, nemame pravo da kazuvame sto i kako na rusite. Ako ne mi veruvas, odi na cnn, huffington post, yahoo news, ap.

Voobicaena recenica-Ukraina e ruska rabota, samite neka ja resat.

B

Borg_Drone

Гостин
Ти знаеш ли колку проруски Украинци има во Украина?
Гледам, од што има толку проруски настроени Украинци пак дел од базите на Крим одбиваат да ги дадат Украинциве.Има ама не се сите, не претерувај сега и ти, знаеме дека си про-руски настроен ама не тупи до толку.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
@Borg_Drone - од каде се гас маските на радикалците ?

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Обама најде да збори за прекршување на меѓународно право кое дефакто постои само на хартија :facepalm:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Да да, Русите се толку многу богати што ја Преплавија Европа да работат на црно како келнери а Русинките по ноќните клубови. Ова со свои очи го гледам.
Не може Руси да работат во Европа, зошто ЕУ има визен режим за граѓаните на Русија.

B

Borg_Drone

Гостин
Оф мори мајко.........јас намерно ти ги постирав првата и втората слика заедно за да видиш во две споредби дека не се беркут. БТВ се читаш ти !??!?:eek: тие со пушките и на првата и на втората слика се истите ,како може горе да се наци-терористи а доле да се Беркут !??!?!?:confused: o_O
Или муабетот на Обама го праиш со Ал-Каеда : во Ирак се терористи,a преку граница во Сирија борци за човекови права :pos:

Ти одговорија веќе кои се тие во втората слика, информирај се малку.[DOUBLEPOST=1393881254][/DOUBLEPOST]
@Borg_Drone - од каде се гас маските на радикалците ?

Ова е исто како да прашаш од каде беа гас-маските на демонстрантите во Атина....

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Ти одговорија веќе кои се тие во втората слика, информирај се малку.[DOUBLEPOST=1393881254][/DOUBLEPOST]

Ова е исто како да прашаш од каде беа гас-маските на демонстрантите во Атина....
Не преувеличувај. Одговори т.е јас и ти го знаеме одговорот. ;) Не биди циничен !

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Гледам, од што има толку проруски настроени Украинци пак дел од базите на Крим одбиваат да ги дадат Украинциве.Има ама не се сите, не претерувај сега и ти, знаеме дека си про-руски настроен ама не тупи до толку.
Неколку војничиња по потекло од западна Украина во украинските бази на Крим се репер за расположението на народот?!

Не сум про-руски настроен, туку сум само реален.

Кога може западот да ги брани човековите права на туѓи народи, зошто Русија да не смее да си ги штити своите Руси и русојазични Украинци во Украина?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Не може Руси да работат во Европа, зошто ЕУ има визен режим за граѓаните на Русија.
Абе сега ми го негираш она што со свои очи лично го имам видено. На црно се тука. Глупо е да ми негираш нешто што го гледам секој ден. И ова не е нешто да те тера да ги браниш, леле и за ова бе? Па ова не е ни битно толку.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Јас ти гарантирам дека Русија со ова си забива само нож во грб ништо повеќе, сега и народот во Украина ќе го изгуби како нејзин подржувач.Говорам за Украинците нормално, за Русите нема што да говориме кога тука уживаат они подршка.
Јас пишав кој е големиот грев на опозицијата претходно и кои се нејзините грешки во оваа Преодна Влада.Како што опозицијата го изгуби Русинот како подржувач така сега и Русинот ќе биде омразен од страна на Украинецот.
Кој ќе биде омилен и омразен, можеме да нагаѓаме а не да гарантираме :) Картите тек сега се откриваат, далеку сме ние да видиме каква е играта.

B

Borg_Drone

Гостин
Не преувеличувај. Одговори т.е јас и ти го знаеме одговорот. ;) Не биди циничен !
Кој тоа преувеличува, каков е ова прашање, ете ти исто прашање од мене од каде гас-маски на демонстрантите во Атина?Ако не забележа исто така многумина на овие демонстрации носеа и шлемови војнички и тоа од времето кога служеле најверојатно воен рок истите тие демонстранти во СССР.Можеби од таму ги добиле тие маски, можеби ги украле од некоја продавница во која провалиле, можеби и од полициските касарни во кои упаднаа зошто имаше и такви инциденти.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Кога сме веќе кај Атина, една интересна дилема ми се јавува... протестите во Атина зошто не ги подржа САД? Во најмала рака траат шеес пута повеќе од Украинските.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе сега ми го негираш она што со свои очи лично го имам видено. На црно се тука. Глупо е да ми негираш нешто што го гледам секој ден. И ова не е нешто да те тера да ги браниш, леле и за ова бе? Па ова не е ни битно толку.
А каде тоа си видел Руси да работат во ЕУ?!
Јас сум видел многу луѓе од Полска кои работат во северна Италија, Австрија и Германија.

Kajgana Shop

На врв Bottom