Мислам дека се римјани.Ја има некој играно оваа да каже што игра е?e ova e igra od spartanci do rocket launceri :pos2::pos2:
najinteresno e koa tepa vojnici od falangata na ace so puska od denesno vreme:pos2
1.15 moment)
Уште не е излезена.Мислам дека се римјани.Ја има некој играно оваа да каже што игра е?
кој слушнал за Darkest of days?
Глејте трејлер (комедија)
:uvo:RPG жанрот го мутираа за online gameplay. Ги има една купа такви игри. Некои квалитетни, некои не!
QUAKE ти е добра пуцачка игра. пробај јаaj ako moze preporaka za dobra online igra so pucanje samo da ne e kanter
RPG, знаеш, back in the days... Нешто како The Witcher, Fallout 1 или 2. Не значи ако има карактер да развиваш играта RPG да е. Добро де, ќе биде, ама не такво RPG кое ќе те внесе во себе, да се чувствуваш како дел од тој свет.Ако WoW не ја сметаш за RPG не знам што да ти кажам.
Дефиниција за RPG од Wiki :
A role-playing game (RPG; often roleplaying game) is a game in which the participants assume the roles of fictional characters.[1] Participants determine the actions of their characters based on their characterization,[1] and the actions succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.[2] Within the rules, players have the freedom to improvise; their choices shape the direction and outcome of the game = WoW, Guildwars, Lineage, Age of Conan, Warhammer итн.
Не велам дека Fallout 1/2 и Vampire bla bla shitot не се RPG, но не ми е јасно зошто според тебе Fallout 3 не е стварно RPG?
Хмм, мислам дека те сфаќам. Така се осеќав додека ги играв Baldurs gate па донекаде и NN.RPG, знаеш, back in the days... Нешто како The Witcher, Fallout 1 или 2. Не значи ако има карактер да развиваш играта RPG да е. Добро де, ќе биде, ама не такво RPG кое ќе те внесе во себе, да се чувствуваш како дел од тој свет.
Ваквите игри веќе се во постојано изумирање. Сега само парите си ја прават работата, обични шутери со малку променети приказни, been there, done that игри и слично...
Ах, колку чекам за Deus Ex 3, само да не ја упропастат.