Препораки за игри

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Па види.Не се исплаќа да се прават RPG игри затоа што немаат мултиплеер а за продавање нема да се купуваат многу затоа што пиратеријата рулз.:smir:

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
e ova e igra od spartanci do rocket launceri :pos2::pos2:
najinteresno e koa tepa vojnici od falangata na ace so puska od denesno vreme:tapp::pos2:(1.15 moment)

B

Blacks

Гостин
RPG жанрот го мутираа за online gameplay. Ги има една купа такви игри. Некои квалитетни, некои не!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
EMPIRE Total War и Bionic Commando се веќе излезени.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
RPG жанрот го мутираа за online gameplay. Ги има една купа такви игри. Некои квалитетни, некои не!
:uvo:

Најброј ми една квалитетна RPG која е онлајн? Actually, кажи ми некоја singleplayer, за онлајн лесно е после. :) (освен ако за онлајн го сметаш multiplayer модот на Neverwinter Nights)

Мислам стварно RPG, you know, Fallout 1/2, VTM:B и слично, не Fallout 3 / Oblivion / WoW, и whatever else...

Ама what can we do, тоа е тоа. Очигледно е дека целиот изглед на индустријата се променува поради конзолите, и самите shooters стануват веќе piece of cake. Порано ти требаше стварно skills во Unreal Tournament, Counter Strike и сличните игри... Сега, auto aim, auto target, уште малку auto fire да стават, у пм!

B

Blacks

Гостин
Ако WoW не ја сметаш за RPG не знам што да ти кажам.
Дефиниција за RPG од Wiki :

A role-playing game (RPG; often roleplaying game) is a game in which the participants assume the roles of fictional characters.[1] Participants determine the actions of their characters based on their characterization,[1] and the actions succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.[2] Within the rules, players have the freedom to improvise; their choices shape the direction and outcome of the game = WoW, Guildwars, Lineage, Age of Conan, Warhammer итн.

Не велам дека Fallout 1/2 и Vampire bla bla shitot не се RPG, но не ми е јасно зошто според тебе Fallout 3 не е стварно RPG?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
ХМм јас барам стратегија или добра Taycoon :)

JerryMK

Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
aj ako moze preporaka za dobra online igra so pucanje samo da ne e kanter

JerryMK

Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
hm interesna i nerealna igra sea drugar mi ke stava internet pa ako mu se sviga ke ja simnuva i ke pucamo

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ако WoW не ја сметаш за RPG не знам што да ти кажам.
Дефиниција за RPG од Wiki :

A role-playing game (RPG; often roleplaying game) is a game in which the participants assume the roles of fictional characters.[1] Participants determine the actions of their characters based on their characterization,[1] and the actions succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.[2] Within the rules, players have the freedom to improvise; their choices shape the direction and outcome of the game = WoW, Guildwars, Lineage, Age of Conan, Warhammer итн.

Не велам дека Fallout 1/2 и Vampire bla bla shitot не се RPG, но не ми е јасно зошто според тебе Fallout 3 не е стварно RPG?
RPG, знаеш, back in the days... Нешто како The Witcher, Fallout 1 или 2. Не значи ако има карактер да развиваш играта RPG да е. Добро де, ќе биде, ама не такво RPG кое ќе те внесе во себе, да се чувствуваш како дел од тој свет.

Ваквите игри веќе се во постојано изумирање. Сега само парите си ја прават работата, обични шутери со малку променети приказни, been there, done that игри и слично...

Ах, колку чекам за Deus Ex 3, само да не ја упропастат.

B

Blacks

Гостин
RPG, знаеш, back in the days... Нешто како The Witcher, Fallout 1 или 2. Не значи ако има карактер да развиваш играта RPG да е. Добро де, ќе биде, ама не такво RPG кое ќе те внесе во себе, да се чувствуваш како дел од тој свет.

Ваквите игри веќе се во постојано изумирање. Сега само парите си ја прават работата, обични шутери со малку променети приказни, been there, done that игри и слично...

Ах, колку чекам за Deus Ex 3, само да не ја упропастат.
Хмм, мислам дека те сфаќам. Така се осеќав додека ги играв Baldurs gate па донекаде и NN.

Но како што реков во последно време колку и да звучи разочарувачки сите RPG игри се вртат околу онлајн гејмплеј т.е bigger profit јебига.
Можеби Близард ќе направат нешто со Диабло но тоа име повеќе ми звучи на екшн/адвенчр одколку RPG. Ќе видиме што ќе излезе...

Kajgana Shop

На врв Bottom