Препорака за добар хостинг сајт (странство)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
ХАхахах да :D Или друга варијанта, да погледне семи-дедицирани планови, ги има по околку 25 долари, со гарантирани ресурси.
Линк?

Како што зборував со директорката, она ми вика да останеме на обичен хостинг со по 100 евра годишно...Ако не е добро, ќе се преместиме на тоа што ја и го предложив - а тоа е VPS ;)

Член од
11 октомври 2011
Мислења
24
Поени од реакции
12
http://www.mddhosting.com/semidedicated.php - Еве ти линк. Со секој пакет имаш 2 јадра од процесорот и 50 конкурентни конекции кон MySQL по јузер гарантирано. Ова би требало да ти дозволи простор за растење без проблем.

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
http://uhost.mk/linux-shared

Последниот ти е супер. Ги имам пробано УХост, ниеднаш не падна страната, а скоро секогаш поситетелите се движеа од 20 до 150.

Член од
11 октомври 2011
Мислења
24
Поени од реакции
12
http://uhost.mk/linux-shared

Последниот ти е супер. Ги имам пробано УХост, ниеднаш не падна страната, а скоро секогаш поситетелите се движеа од 20 до 150.
Да но има разлика, 20 - 150 посетители на HTML сајт или Wordpress или 20 - 150 или на интензивни апликации како phpbb, vbulletin и Moodle. Тука проблемот е тоа што многу хостови би го исклучиле заради преголемо користење на ресурси. Како за почеток може shared хостинг, али првите 50 корисници моментално онлине ке бидат премногу и хостот ке му каже дека го монополизира серверот, и културно ќе го испадат. Тоа е практика на поголемиот дел на хостинг провајдерите.

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100
Jas bi ti preporacal Hetzner - http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/ex5.

Od Germanija se, serverot e dedicated, 24 GB ram i imas 10TB za traffic. Jas go imam 2 godini, imalo i po 2500 posetiteli vo eden moment i ne padnal. Samo ednas lani imase prekin od dva dena, koga po greska nekoi opticki kabli im presekoa. No imaat i Live status na problemite, taka da mozes da vidis do kade e rabotata.

Член од
11 октомври 2011
Мислења
24
Поени од реакции
12
Jas bi ti preporacal Hetzner - http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/ex5.

Od Germanija se, serverot e dedicated, 24 GB ram i imas 10TB za traffic. Jas go imam 2 godini, imalo i po 2500 posetiteli vo eden moment i ne padnal. Samo ednas lani imase prekin od dva dena, koga po greska nekoi opticki kabli im presekoa. No imaat i Live status na problemite, taka da mozes da vidis do kade e rabotata.
Тоа е премногу за неговите потреби. Може од Хецнер ама ВПС сервер, само ако може да се снајде со Webmin пошто cPanel го продаваат 30 евра, или да си купи посебна лиценца за ВПС од buycpanel.com

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100
Тоа е премногу за неговите потреби. Може од Хецнер ама ВПС сервер, само ако може да се снајде со Webmin пошто cPanel го продаваат 30 евра, или да си купи посебна лиценца за ВПС од buycpanel.com
Хмм, може е премногу во перформанси, но цената е само 66 ЕУР месечно (сервер + Plesk Admin) со 49 ЕУР едонкратен сетап, така да му се вклопува во буџетот, а ке можат да му ја извадат душата:)
А и затоа што ќе биде само нивни, никој нема да ги блокира ако недај боже некоја скрипта отиде во loop и го преоптовари серверот. Сум имал сервери од сите видови (dedicated, VPS i Shared), и обавезно на VPS и Shared во некој момент ме блокирале.

Член од
11 октомври 2011
Мислења
24
Поени од реакции
12
Хмм, може е премногу во перформанси, но цената е само 66 ЕУР месечно (сервер + Plesk Admin) со 49 ЕУР едонкратен сетап, така да му се вклопува во буџетот, а ке можат да му ја извадат душата:)
А и затоа што ќе биде само нивни, никој нема да ги блокира ако недај боже некоја скрипта отиде во loop и го преоптовари серверот. Сум имал сервери од сите видови (dedicated, VPS i Shared), и обавезно на VPS и Shared во некој момент ме блокирале.
Не да е премногу, има 23 гига повеќе одколку што му треба :D Може и со xen или kvm впс, што и да прави, нема да го преоптовари серверот.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Супер што ги спомна Hetzner, ама буџетот на OP му е 10-15 пати помал од тоа што го спомна :)

Како и да е, dedicated server е overkill за нивните потреби. Во краен случај, ако shared пакет не е доволен може да се најде некој мал VPS пакет за ~$5 месечно (макар и OpenVZ) кој би им бил и повеќе од доволен.

Сеедно, најдобро е да се договорат со македонска фирма.. така, барем ако има некаков проблем ќе може да кренат слушалка и да им се дерат на Македонци :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Супер што ги спомна Hetzner, ама буџетот на OP му е 10-15 пати помал од тоа што го спомна :)

Како и да е, dedicated server е overkill за нивните потреби. Во краен случај, ако shared пакет не е доволен може да се најде некој мал VPS пакет за ~$5 месечно (макар и OpenVZ) кој би им бил и повеќе од доволен.

Сеедно, најдобро е да се договорат со македонска фирма.. така, барем ако има некаков проблем ќе може да кренат слушалка и да им се дерат на Македонци :)
Имаш право...Сега засега ќе оди на shared сервер кој го најмив од еден пријател...Ако иде преспоро, ќе зборуваме за VPS (особено тој мал VPS пакет што го спомна)

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100

Јас сега гледам дека уствари тие 100 евра биле годишни а не месечни:) Не џабе рекле, не седи цел ден пред компјутер, ќе си ги расипеш очите!

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Јас сега гледам дека уствари тие 100 евра биле годишни а не месечни:) Не џабе рекле, не седи цел ден пред компјутер, ќе си ги расипеш очите!
Да беа месечни првиот линк за VPS ќе го купевме...Ама вака муки ќе мучиме....

Kajgana Shop

На врв Bottom