Преку мене мртва/мртов!

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Temata ja pochnuvam za da vidam dali nekoj od vas se nashol vo situacija da izjavi deka neshto ke se sluchi samo preku vasheto mrtvo telo? Dali neshto uspealo tolku da ve izvadi od kolosek? Ne mora da se go kazale, no dali ste go mislele?

Eve jas lichno ednash se najdov vo taa situacija, koga imashe obid za prezemanje na moe mesto shto mi beshe vazno. Go rekov toa vo sebe, i eve, uste disham, ushte sum tamu.:salut:

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
PoisonGrl напиша:
Temata ja pochnuvam za da vidam dali nekoj od vas se nashol vo situacija da izjavi deka neshto ke se sluchi samo preku vasheto mrtvo telo? Dali neshto uspealo tolku da ve izvadi od kolosek? Ne mora da se go kazale, no dali ste go mislele?

Eve jas lichno ednash se najdov vo taa situacija, koga imashe obid za prezemanje na moe mesto shto mi beshe vazno. Go rekov toa vo sebe, i eve, uste disham, ushte sum tamu.:salut:
Не, и скраја да е да дојдам во таков момент, нема да кажам за моето мртво тело туку ке има многу мртви тела околу мене, а јас ке бидам со нож во рака.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Со тоа не се постигнува ништо... едноставно сам/а ќе сфатиш дека мисијата - закана - поминала неуспешно...

Доколку не си успеал со факти да докажеш дека работното место ( позицијата во општеството, љубовта ...) го заслужуваш... значи не го заслужуваш.
Ако мислиш позитивно ќе влијаеш на средината повторно грешна пресметка имаш.... Само ќе те направат луд, ќе те омаловажат бидејќи тој кој ја има моќта да нареди (тоа и тоа...) има моќ и да манипулира со околината за во нивните очи ТИ да бидеш тој кој е лошиот... малоумниот...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Па не баш така, туку обратно. Преку него мртов.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Уф па мислам дека не ми се деслио вакво нешто ваљда се ми ишло под конец до сега. Да се надеваме дека и натаму нема да ми дојде таква мисла.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
ми се нема случено до сега да го кажам тоа или да си спомнам во себе,но доколку дојдам до таа ситуација сигурно би играл на картата на мистичниот :icon_lol:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
го кажувам ако се зезам!во друг контекст не,затоа што ми е страшно глупо!а пошто го кажувам тоа што го мислам,значи дека не сум помислил на таа фраза!

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Ми се има десено да помислам дека пре би умрел него да се откажам од тоа што сум го почнал...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Метафорична фраза која на малку луѓе навистина им значи онака како што звучи. Па и голем дел од луѓето кои ја употребуваат фразава се всушност збунети од нејзиното значење.
Сепак, лично јас сметам дека ниту една работа не е доволно добра за да го заложам мојот живот. Сепак животот ми е нешто најдрагоцено.
Се запрашал ли некој од тие луѓе, што ако некој навистина проба преку нив мртви?
Каде ќе бидат тогаш? Ќе го одбранат она што го бранеле, или ќе ги испраќаме со жалопојки и многу солзи?
Треба да сме свесни за она што го збориме, или посакуваме. Еден ден може да се оствари.

Kajgana Shop

На врв Bottom