Презумција за невиност?!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Јавна пофалба за безкомпромисната борба со корупцијата и криминалот, но зошто толкав публицитет?Кој им дава за право да си го билдаат својот рејтинг со детективски оперативни снимки, да повикуваат камери и новинари кога се врши некое апсење, и да ја информираат јавноста за идентитетот на приведените лица и оние кои добиле кривични пријави(а полицијата сето тоа го прави)...Каде е тука презумцијата за невиност? Никој освен судот нема право некого да нарече сторител , па впрочем нели никој не е виновен додека не се докаже спротивното...?!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Политика!

Како се добиваат гласови знаеш? Истото започна во БТ! Градоначалникот ќе посади дрвце на улица, топ тема на вестите...ехааа!

Најевтина пропаганда ти е тоа за добивање на наредните избори! Народот гледа „море Груевски маме му плака на криминалците, за него ќе гласам”...„море Груевски носи инвеститори..” итн итн...

Политички трик е тоа...Мора да постојат лица ...неможат со Л.К е уапсен...ме сфаќаш? Мора бомбастично...то е то...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Volkswagen напиша:
Политички трик е тоа...Мора да постојат лица ...неможат со Л.К е уапсен...ме сфаќаш? Мора бомбастично...то е то...
Зошто политички трик? Сето асега функционира како што е замислено...кај има тука трик? Те лажат нешто?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Па никој не ги лаже но веќе и лугето по селските продавници се занимаваат со политика и нема потреба за таква јавна агитација ,барем не сега (бидејќи е уште рано за избори).Да земеме еден неодамнешен пример кога го уапсија докторот Докиќ - беше ударна вест на сите телевизии и весници и неговото апсење и неговото барање за домашен притвор....Која е позадината на сето тоа?Па сите плукаа по докторот јавно (а можеби и навистина човекот зел нешто или пак му местат како што отј тврди) а јавна тајна е неговиот однос(можеби и веќе бивш) со нашиот премиер... Зошто никој не собра храброст да го каже тоа јавно?

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Никој не е невин. Сите се курви.

Начело за водење на вистински добра правна држава.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Марија, доста крадеа бе...аман веќе и од нив...Јас сум за јавен линч!! Линчувајте ги говедата! Од таквите како нив стигнавме на ова дереџе...

А вие народот сте такви...во јајце влакно ќе најдете...Ако не прави ништо, зошто не прави ништо...ако прави нешто, зошто прави!?!? Одлучете се дали сакате да просперирате вќе еднаш или да тапкате постојано во место и да кукате за истото!

Тоа си е нивна работа, глејте вие вашата да си ја средите! ако не ти се гледа вести, смени го каналот...На Скај нет даваат нон стоп Македонски филмови...гледај малце наше остварување!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Во Наполи уапсија повеќе членови на Камора. Тоа го имаше на ТВ.Јавна пофалба за безкомпромисната борба со корупцијата и криминалот, но зошто толкав публицитет?Кој им дава за право да си го билдаат својот рејтинг со детективски оперативни снимки, да повикуваат камери и новинари кога се врши некое апсење, и да ја информираат јавноста за идентитетот на приведените лица и оние кои добиле кривични пријави(а полицијата сето тоа го прави)...Каде е тука презумцијата за невиност? Никој освен судот нема право некого да нарече сторител , па впрочем нели никој не е виновен додека не се докаже спротивното...?!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Во Кабул и за помалку од тоа сечат рака...

Член од
9 јуни 2006
Мислења
62
Поени од реакции
3
Porano,cesnite lugje kradea pomalku.Ako ima barem eden sto ne drpnal ili zakacil nesto,racete da mu se isusat,a iskreno veruvam deka takov ne postoi.Ne znam koj mu go pisuva scenarioto na Grujo za filmot"premier i vo narednioit mandat",ama kako pocnal da apsi ke treba da privlece prvin strateski investitori za izgradba na novi zatvorski kelii,pa koga site ke ne zandisa ne znam koj voopsto i ke glasa.Iskreno,ja podrzuvam borbata protiv kriminalot,no sevo ova e prasinata od nego,vistinskiot kriminal ne smee nitu toj nitu bilo koj drug da go cepne,nekoi raboti moraat da bidat staveni na kantar,sto poveke ke vredi lekar naucnik vo zatvor-kako dokazuvanje na zacrtaniot pravec vo antikorupcijata,ili lekar od prioriteten znacaj za celata populacija, koj ke spasi barem eden covecki zivot.A za platite na tie naucnici i da ne zboruvame,samo za sporedba,eden politicki anonimus-debil vo sobranieto koj za sest meseci ustata ne ja otvoril(osven koga se prozeva i golta muvi)zema tripati pogolema.Nesto tuka smrdi...

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Да кога се работи за тоа да објават дека добиле награда тогаш ке викнат медиуми ке кењаат со саати па незнам преседател залуги ордени ке ги кити и шо уште не а кога ке крадат и ке ги фатат е тогаш сите треба да се праиме на тошо и да ги сметаме за НЕВИНИ додека не се докажело дека се виновни и секако тогаш медиумите се НЕПОЖЕЛНИ (пошо не им било тогаш до кезење).

Чекајте бе луѓе медиумите не се само за кезење и куртоазно сликање!
Башка никој медиум прв не рече дека краделе тоа го рече полицијата и тоа дека се сомничат врз основа на докази.

Хелсиншки комитет и слични страња тие само солат ум тоа им е работа

btw Трн едно смајли за тебе :j:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Трн мислам дека поентата беше, дека во ред е тоа што се апсат и е притворуваат и судат тие што најверојатно вршеле дејности како мито, корупција, шверц, криминал, затајување данок,кои негативно се одразуваат на развојот на државата, но дека малку премногу е осфорсирано по медиумите, не дека не е во ред целата акција, само не мора толку да го величаат по медиумите, и да добива размер на спектакал, туку тоа да биде сосем нормална работа, со што за народот би го восприемил како нормално да ако некој направи некое вакво дејствие да биде санкциониран, нормално информацијата треба да допре до народот кој и што ама да се прават спектакли околу тоа мислам дека е непотребно.

Дарс, нема потреба да се става на кантар тоа што е тој научник или колку и да допринел за развојот на науката, ако направил престап и примил мито, со доказ за тоа, без разлика колку апсурдно тоа на некому да му звучи чим ќе се докаже вината на суд тој ќе си ја отплати казната, што парично , што со лежење во затвор. Пример за тоа ти е Германија, Хелмут Кол кој беше премиер на Германија кога се спои, а тој најмногу допринесе да се спои източна и западна, беше откриен дека направил некоја финансиска малверзација и пак си лежеше затвор за тоа, иако има во германија и статуа негова во чест на неговиот допринос за спојување на Германија.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Аха....Кажи ми една земја во која на вестите не се прикажуваат апсења на видни луѓе од општеството поради криминал?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Гледате ли Америка како води војна? Повеќе е до спектаклот на ТВ, помалку на терен...

Медиумите се можеби најмоќното средство за дефинирање на јавното мислење.

Wag The Dog, иф ју ноу вот ај мин.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
TpH_Bo_OkO напиша:
Аха....Кажи ми една земја во која на вестите не се прикажуваат апсења на видни луѓе од општеството поради криминал?
Не ме разбра, Сакав да кажам дека се тоа теба и иде а вести сегде во светот, ама бидејќи кај нас толку многу ги има што се направиле толку престапи, малку е пренатрупано за секој да се става извештај долг по 5 минути со снимки кои ги повторуваат по 3 пати во едни исти вести, едноставно треба да го дадат како информација од по 15-30 секунди, па да се остави на народот да процени дали е толку скандалозно или не.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Може да се примети дека токму критички настроените новинари кон власта, му придаваа значење (негативно), односно дигаат медиумска прашина околу апсењето на докторот и сличните акции.

За после од истите центри, од каде што доаѓаат парите за таквите новинари, да се зборува против медиумската галама во врска со апсењата.

Kajgana Shop

На врв Bottom