Предновогодишна еуфорија...некогаш и сега

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Декември е мајку му стара,а ништо не се осеќа од атмосферата што некогаш порано знаела да завладее низ Скопјево па и низ државава,можете да направите споредба со минатите години и оваа сега,кога имаме куп штрајкувачи пред Собрание,граѓани кои трчаат од Банка во Банка да земат кредит за да ги поминат престојните празници,други кои трчаат да мењаат градоначалници....
Некогаш и сега, нешто како 1971ва и сега? Не зезај..

Разликата во последните 10тина години веројатно е во некои ситници. Елката што ја спомна Скул, исфрлањето на старите пазарски тезги од плоштад, помалку шиткачи на петарди и слично. Можеби малите нешта ги прават големите работи, ама дефинитивно се работи за вкусови. Според мене проблемот лежи баш во тоа што речиси се е како порано, односно нема никакви новини во организацијата и самиот дочек на Новата Година. Не може истите работи што пред 10 години предизвикувале еуфорија кај тебе и сега така да ги доживуваш, како што не може секоја вечер да се ебеш со истата особа у 9 саат во истата поза и тоа да те возбудува како првиот пат. Луѓето сакаат нови работи, разноликост... и така натаму.

Ова со штрајковите и финансиите не држи и не е фактор кога станува збор за така краток период. Особено што погоре или подолу сепак генерално некако тапкаме во место.. а за “на времето“ и денес може по дома да прашате. Иако се е субјективно, кој како ги доживува работите.. и така :)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
A jas si mislev deka ostarev... bree majkata... na vremeto uste od pocetokot na noemvri se dogovarase koj, kade, so kogo... a sega edna nedela pred nova godina mene mi e seedno i mi izgleda tolku daleku... gubam sekakov interes za odenje po kafulinja, diskoteki i takvi stvari... se poveke i poveke mi ide na pamet pomislata da si sedam doma.. da si se odmoram ko covek bez da gledam nekoi kreteni kako pijat bez kontrola... ili u stan u sk da si ostanam.. pivoto cokoladite filmovite i jas.... dobra ideja.. neznam sto e rabotava... mene nova godina mi e se po gadna i po gadna... ali anyway... na Dedo Mraz mu ostaviv pismence te referat te esej na elkata na praven (jedino nesto u sk sto dodava novogodisno raspolozenie vo mene) pa valjda ke mi donese nesto od toa... eve nemora sve... ali 10kata po sociologija i gromot za Pelivanov barem

Kajgana Shop

На врв Bottom