Предлог за уставно име што НЕ СМЕЕ да се прифати

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
А бее може некад ќе ни дојде памет ама касно ќе биде...не за џабе се рекло после свадба тупани нема.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ne znam zosto sega se fativme za imeto deka ne treba da se menuva pa zarem do sega ne bese smeneto zarem ne ne narekuvaa site FYROM. Mislam deka i Republika Makedonija Skopje e mnogu podobro od FYROM.
Компјутер за секое дете: Нус последици!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mene veke mi se kenja od site ovie prepukuvanja, a nikoj ne razmisluva so sopstvena glava, samo se tapi i tapi i tapi. Nasekade. Ebate narodot bespolezen.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Емилијана, портпаролката на СДСМ?!? :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ne znam zosto sega se fativme za imeto deka ne treba da se menuva pa zarem do sega ne bese smeneto zarem ne ne narekuvaa site FYROM. Mislam deka i Republika Makedonija Skopje e mnogu podobro od FYROM.
Хелоу!Нормално дека е.Како иначе ќе можеш да си ги купиш најновите модели на фармерки од Зара.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
зашто сите ја негирате реалноста.До сега нашето име за меѓународна употреба беше Former yugoslav republic of Macedonia. На Евровизија , на натпревари на нашата репрезентација, на мѓународни конференции нас така не нарекуваа????? Или пак некој ќе негира. Што сите се лупате у гради дека не го мењате уставното име кога тоа не се ни менува. Се менува името за меѓународна употреба, значи се бара замена за Former yugoslav republic Macdonia. Како пример Според уставот на земјата што сите ние ја знаеме како Финска , истата таа се нарекува суоми. Самата Гејлада е Хелас или Елада. Germany e Deutschland.
јас го разбирам гневот дека на сила ни го негираат основното право-да се викаме како сакаме, меѓутоа тоа е реалноста. Колку побрзо некои од вас се соочат со оваа сурова реалност, толку подобро за вас.
Или пак сакате да си го зачуваме името па да се изолираме од светот како што тоа го направија србите.Само запазете ја нивната судбина.И они се лупаа МИ СМО НАЈЈАЧИ па сега нивната држава се сведе на Белградски пашалак, башка беа бомбардирани........
И без омаловажување на оние кои се за некаков компромис, ова е јавен форум и секој има право да си го каже мислењето.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Fyrom ne postoi , tuku Former Yugoslav Republic of Macedonia, i ne e ime tuku e PRIVREMENA REFERENCA!

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
зашто сите ја негирате реалноста.До сега нашето име за меѓународна употреба беше Former yugoslav republic of Macedonia. На Евровизија , на натпревари на нашата репрезентација, на мѓународни конференции нас така не нарекуваа????? Или пак некој ќе негира. Што сите се лупате у гради дека не го мењате уставното име кога тоа не се ни менува. Се менува името за меѓународна употреба, значи се бара замена за Former yugoslav republic Macdonia. Како пример Според уставот на земјата што сите ние ја знаеме како Финска , истата таа се нарекува суоми. Самата Гејлада е Хелас или Елада. Germany e Deutschland.
јас го разбирам гневот дека на сила ни го негираат основното право-да се викаме како сакаме, меѓутоа тоа е реалноста. Колку побрзо некои од вас се соочат со оваа сурова реалност, толку подобро за вас.
Или пак сакате да си го зачуваме името па да се изолираме од светот како што тоа го направија србите.Само запазете ја нивната судбина.И они се лупаа МИ СМО НАЈЈАЧИ па сега нивната држава се сведе на Белградски пашалак, башка беа бомбардирани........
И без омаловажување на оние кои се за некаков компромис, ова е јавен форум и секој има право да си го каже мислењето.
ај да не се навредуваме со комшиите ...

овој текст воопшто не држи и самиот знаеш ...

иди и образувај се ... навистина треба да се најде некој со мадиња све да испотепа ...

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
грција и бугарија па и србија ја негираат реалноста.

А ние само си ја бараме реалноста односно тоа што е наше:toe:.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
ај да не се навредуваме со комшиите ...

овој текст воопшто не држи и самиот знаеш ...

иди и образувај се ... навистина треба да се најде некој со мадиња све да испотепа ...
Да испотепа??????? чекај бе, се жалиш дека ти негираат основно право а сега сакаш да убиваш?????? Па уште и коментари од типот иди образувај се????? Што право на живот и право на слободно изразување на мисла не се основни права????? Зашто да ме убиеш,зашто го кажав своето мислење???? Што тогаѓ те разликува од Грците.Наместо да сереш аргументирај зажто не држи мојот пост. А простачки навреди....зачувај ги за себе.:helou:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Да испотепа??????? чекај бе, се жалиш дека ти негираат основно право а сега сакаш да убиваш?????? Па уште и коментари од типот иди образувај се????? Што право на живот и право на слободно изразување на мисла не се основни права????? Зашто да ме убиеш,зашто го кажав своето мислење???? Што тогаѓ те разликува од Грците.Наместо да сереш аргументирај зажто не држи мојот пост. А простачки навреди....зачувај ги за себе.:helou:
да беше грк и твоето мислење да го кажеше во грција досега ке те немаше.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
грција и бугарија па и србија ја негираат реалноста.

А ние само си ја бараме реалноста односно тоа што е наше:toe:.
Ауууу нивната негација на реалноста е од многу полош вид.Се согласувам со тебе. Но за разлика од Србија, гледај кај се сега грција и БУгарија. Цигани биле за нас. Ама сега и двете се земји на Нато и ЕУ.
А ние кај сме????Тапкаме у место. Е јас тоа највеќе го посакувам...економска блаосостојба за сите...мора да се прават жртви за постигнување на повисоки цели.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
да беше грк и твоето мислење да го кажеше во грција досега ке те немаше.
А што ти споредуваш Македонија со Грција. Ние сме поим за демократија бе за нив.А се нарекуваат лулка на демократијата. Ние сме поим за демократија за цел свет бе. Грција има уредување кое поише наликува бна феудализам, само со догми им ги полнат главите на Грците.Они живеат у заблуда.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
bidi maz pa objasni im.:nesvest: treba na sekoj posebno da go ubeduvas da se trgne od pred televizor i da pogledne za sto vsusnost stanuva zbor.

1. ne se pregovara za imeto tuku i za nacionalniot identitet (celata frka so terminot makedonski) i dostoinstvo (naprimer na oficijalna megjunarodna sredba koja ke se odrzuva vo makedonija nie ke si bideme R.M.(Skopje). nikoj nema pravo da pregovara a uste pomalku Nimic ima pravo da ni go opisuva, doobjasnuva, ogranicuva pravoto na nacinalna identifikacija.

2. ne se vodat pregovori za zamena na referencata FYROM so druga tuku za zamena so MEGJUNARODNO IME koesto nie samite ke go prifatime. edno e da vodis pregovori i da se soglasis, da bides dobar, ili aj da recam malku i naiven, deka imas nesoglasuvanja so nekoj, drugo e da prifatis deka ne mozes da izlezes pobednik iako seto megjunarodno pravo e na tvoja strana i da odbiras megju dve zla. po televiziive edno cudo eksperti, politicari se sobrale i objasnuvaat ke sme go menele FYROM. i narodot veruva i kjuti i e soglasen duri..????? aj malku perverzno da si kazam: ne se raboti dali ke sme pederi tuku dali celo vreme ke setame so supacka vo gazot.
IMA RAZLIKA. NAPRAVI RAZLIKA (izborno moto na edna partija... ili ne e vekje...partija)

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Fyrom ne postoi , tuku Former Yugoslav Republic of Macedonia, i ne e ime tuku e PRIVREMENA REFERENCA!
Привремената референца требало да постои 2 месеца само а не 17 години племето нивно...

Kajgana Shop

На врв Bottom