Прва менструација

Член од
16 јули 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Прв пат добив на 15 и пол години, т.е. во јануари на распустот во прва година. Најкасно од сите тука изгледа. :pos2::pos2::pos2:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
прв пат добив во шесто одделение за време на зимскиот распуст. Не паничев и кажав на мајка ми ми даде влошка и така, но интересното беше што кога станав од спиење наредниот ден имаше само една капка на влошката а јас мислев дека треба да ја сменам влошката, па ја сменив иако немаше речиси ништо на неа. Ваљда сум била збунета. Како и да е после ја сфатив финтата:icon_redf

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Крајот на пето одделение ден пред систематскиот преглед :pipi:

Член од
9 декември 2009
Мислења
57
Поени од реакции
1
i jas ne go pamtam tocniot datum inaku dobiv koga bev 5 odd na golemiot odmor i odma si dojdiv doma i to

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
Прв пат добив на 15 и пол години, т.е. во јануари на распустот во прва година. Најкасно од сите тука изгледа. :pos2::pos2::pos2:
Јас мислев дека сум била единствената.. :)

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
heh...prvata menstruacija...koga ke se setam mi se prevrtuva vo stomakov...imav 11 god,5 odd-zimski raspust,nekade 18 dekemvri(neznam tocno)i vecerta pred da mi dojde me skina stomak,znaci ne mozev da disam od bolka,majkami mi dade apce za stomak,edvaj zaspav ali seuste neznaev od sto me boli...i naredniot den sabajleto odam vo wc i koga gledam:krv i onaka cela zbuneta se deram: mamooooo krvvvvvv(sreka doma bevme samo jas i ona:D)i majkami doaga se smee i mi vika: cestito:Dhehe a ja pocnuvam da placam,gadno mi bese ali ok poleka poleka se naviknav samo sto nekogas imam mn jaki bolki,no so kafetin menstrual stanuvaat podnslivi...ama najsmesna mi bese reakcijata na tatkomi koga dozna(btw dozna posle 8 meseci):jas mislev deka majkami mu kazala i deka on znae,i mu vikam:tato daj pari za uloski,a on onaka zbunet:so ke ti se tebe?jas:lele tato pa imam dobieno:pos2:,on se smee i mi vika: koga si dobila be ti?jas: pa pred okolu 7-8 meseci,jas mislev deka mama ti kazala:pos2:....hehe on se smee i mi vika:e aj cestito..i taka...zivot...:pipi:

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Првата менструација е големо случување во животот на децојчињата кои тогаш преоѓаат во млади девојки ( ваљда така би требало да биде.. ама за кого како) .. Некои ја чекаат со нетрпение, некои не баш и толку ( тука спаѓам јас).. Некои се прилично информирани, некои слабо. За некого е тоа биг диал за некого шок...

како ја доживеавте или преживеавте првата менструација?
Паа интересно беше. Не се бедирав или нешто. Се случи на 20.02.2004, баш знам дека имаше Златна бубамара на телевизија, и ја идам до веце, и кога се избришав имаше малце кафеавко на хартијата. И малце се зачудив, не знаев дека само така ќе ми дојде. И ја викнав вујна ми, ми покажа како се монтира улошка, и така. Малце ми беше голема работа. Мислам, не се возбудив или нешто, ама се сметав за повозрасна :) Ми беше срам да и кажам на сестра ми (која патем, е 3,5 години помала од мене). На почетокот ми траеше по 7-8 дена, а сега по 4-5. И исто, различно е од тогаш до сега тоа што тогаш не ме болеше стомак, а пред неколку години почна да ме боли. И така, не знам што повеќе да кажам..
А, да. И беше месец дена пред да напунам 13 години.

Член од
26 август 2010
Мислења
27
Поени од реакции
9
хахахаа кој момент беше тоа циркузи:pos2::pos2:бев 6 одд и немав појма за тоа, не праев муабет со мајками на таа тема.Арно беше викен па не беше толку трагично,цел ден го глеав тоа кафеаво и не ми текна да и кажам на мајками али таа вечерта виде сама и коа викна леле па ти си добила.Ја цела во несвест шо сум добила она лета на татко ми да му каже на баб ми на сите ај цела збунета и ми беше срам али тоа е ми покажа како се користи улошка и ме утеши шо ми кажа дека до негде 50 ке го имам ова :nesvest::toe:

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Леле крш кога ќе ми текне, 6 одд бев, бев одсабајле на школо а немав влошки дома:nesvest: се пребарав и ништо не најдов, а мислам дека не отидов на училиште тој ден.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
45
Поени од реакции
1
македонска девојка в мензис - стој далече :tv: :drk:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Аууууу ...... тоа беше одамна :pos2: 9 мај, неколку дена откоа наполнив 12, и бев 6то. Знам беше понеделник, бев прва смена во школо и нешто бав настината. Се во едно! :pos2: Кога дојдов дома од школо, имав што да видам. Али толку бев збунета, што никому не кажав и отидов на доктор. Ради настинката, секако :pos2:
И докторкава кога ме праша: Ти случајно да не немаш .....? И јас и реков: Пааааааа, изглеа ...... :pos2::pos2:
И почна жената да ми објаснува ..... едно пола саат ...... И кога си дојдов дома, уште не кажав, за на крај баба ми да ме открие :):):):) Така, интересно беше :):):):):)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас крајо на 6то,во јуни.
Ништо трагично,видех црвено во ве-цето.Знаеех дека ги чува мама улошките и си ставих.И после видела во корпата улошки и ми вика „Да не добија?„
Јас:Паааа....да
Мама:Ај нек ти е честито :)
и тоа,немаше галама.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Јас крајо на 6то,во јуни.
Ништо трагично,видех црвено во ве-цето.Знаеех дека ги чува мама улошките и си ставих.И после видела во корпата улошки и ми вика „Да не добија?„
Јас:Паааа....да
Мама:Ај нек ти е честито :)
и тоа,немаше галама.
:pos::pos::pos: каква случка ,сигурно падна журка голема ,плех музика....:pos:,не им побара кола за поклон кога прв пат се опна ?:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom