Првата плата...

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
prvata plata uste ne mi e zemena :)....neodamna me viknaa vo edna fima ama eve gi nema da se javat za da odam...:(....izgleda nema da bide a stvarno sakam

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
По се` изгледа дека ќе си купам објектив за Никонот, пошто доколку шансите за сегашниот да се поправи паднат на зеро... нема никогаш да го прежалам и ќе го сонувам додека не сликам повторно со ист таков. :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Шознам, ја со првата плата планирам да си зеам ЈamboJet.. >.>

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Прва плата идем со друштво на пиење, пичкосуем парете истата вечер и се враќам дома полумртов :pos2:

Едит:

А може и ич да не стигнем до дома. Може у болница да завршим а може и у гробница :pos::pos::pos:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
За облека, за пиење и јадење.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
од првата плата си купив мобилен за кој имав големи негодувања од дома,но сега истиот тој телефон ми го собра истиот оној кој негодуваше бреееее какви се значи само да цицаат нешто еј цццццццц

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
првата плата.....летото за 4та работев во сендичара во Бисер, и плата околу 200 евра, си ја потрошив на пиење и ситници и подароци на екскурзијата во Белград и многу ми беше слатко кога си трошев!

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Првата плата ми издржа скоро 10 саати.Околу 17.15 ја земав од банка ,околу 4.00 ја платив сметката во кафана и ми останаа 110 денари за такси.Девојка ми попизде другиот ден кога и кажав дека ја испив платата.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Првата плата под перница парите една вечер, и после директива во сеф. Ќе си ја архивирам со другите антиквитети што си ги иам...:pos2:
Ваљда добро би ми дожла за една убава фамилијарна вечера. Моите го заслужуваат тоа. Сепак без нив ни п од плата не би видел.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Prvite pari koi sum gi zarabotil bile koga bev cirak u edna stolarija letno vreme. So tie pari kupuvav knigi.
E sea, dali celata suma od specalenite pari...dali od prvata ili bilo i koja da e plata bi gi dal?
Ne.

Ako matematicki zboram...30 procenti od parite koi sto sum gi specalil jas se iskoristeni direktno za mene, a 70 procenti se takanareceni humanitarni sredstva...t.e jas ne sum videl ni p od tie pari.:)

I

InF3cTeD

Гостин
првата моја плата беше пред 2 години на ден 31.12..така да од таа плата се направив камен пијан и ќе си ја памтам засекогаш

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Ах колку бев горда на првата ми плата...:pipi: Беше тоа едно лето пред 3 години, работав како практикант во хотел и даваа плати.Им купив на сите по нешто, (домашните), обожавам да купувам подароци и да правам други среќни. А за мене, со првата плата, си купив авионски билет за назад. И се`уште го чувам.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Прва плата сеуште не сум зел...

Али сум земал хонорари и знам дека ги чував првите неколку хонорари од радиото кај шо работев, и собрав пари за мобилен телефон пред едно 5 години :pipi:

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Не сум зимал досега плата првата ко че ја зеам ја чувам и втората ја чувам и си купувам бубњеви тазе

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Прва плата идем со друштво на пиење, пичкосуем парете истата вечер и се враќам дома полумртов :pos2:

Едит:

А може и ич да не стигнем до дома. Може у болница да завршим а може и у гробница :pos::pos::pos:
Да ми простиш, ама не верувам дека платата ќе ги покрие сите трошоци за погребот. :))))

Kajgana Shop

На врв Bottom