абе гледај ги ти колку сакаш заедно со твојте другарчиња само не ме убедувај дека мора да има и дека е корисна кога е сосема бескорисно во секој смисол дури и е бесмислен трошок гледај си ги ти ѕвездите на свој трошок не не убедувај дека ние треба да ти го плаќаме тој каприц, значи нити имало нити ке има нити некогаш ке се гради во мк опсерваторијаНесериозноста и мешањето на политиката, а можеби и зависноста ја упропастија темава. Нема смисла да се расправам со некои кои не гледаат подалеку од својот нос, па камоли во ѕвездите...(каква иронија....за жал)
За среќа, ти не одличуваш дали ќе има или не. Можеш само да кукаш и тоа е се.абе гледај ги ти колку сакаш заедно со твојте другарчиња само не ме убедувај дека мора да има и дека е корисна кога е сосема бескорисно во секој смисол дури и е бесмислен трошок гледај си ги ти ѕвездите на свој трошок не не убедувај дека ние треба да ти го плаќаме тој каприц, значи нити имало нити ке има нити некогаш ке се гради во мк опсерваторија
dete nemaj gajle jas garantiram deka so drzavni pari njema da se gradiЗа среќа, ти не одличуваш дали ќе има или не. Можеш само да кукаш и тоа е се.
А ако толку си загрижен за парите, ти кажав, има далеку повеќе глупости на кои се трошат пари...
daa a spopmenici moze??? kopernik uste u 16ti vek imal ttakvoo za gledanje u vselenata, nie sme 21 vek i neame edna astronomiska oopsrevatorija.. sramotadete nemaj gajle jas garantiram deka so drzavni pari njema da se gradi
Нека ти купи таткоти такво како на коперник да не ти биде срамdaa a spopmenici moze??? kopernik uste u 16ti vek imal ttakvoo za gledanje u vselenata, nie sme 21 vek i neame edna astronomiska oopsrevatorija.. sramota
tatko mi????? sto traskas be ne sum mal tatko mi da mi kupueНека ти купи таткоти такво како на коперник да не ти биде срам
епа куписи сам ако неси малечок шо да ти кажам друго:pos2: тоа е поентата овде пишува дечурлана на која тато им рекол до 150 еу ке ти купам арно ама за тие пари телескоп можат да земат само за манијачење по комшии ништо повеќе и сега дркаат на идејата државата да им го плати скапиот каприцtatko mi????? sto traskas be ne sum mal tatko mi da mi kupue
a inace so ti u vlada da ne rabotis??? so si se zasekiral? a mozete za spomenici da davate pari?
Точно е...Уствари и "Опсерваторијата"Нема да може да детектира Доплеров ефект....ахаха..а 2 милиона,башка што за зрачење има само 2-3 апарати па често терапијата против малигноми не е НАВРЕМЕНА,а да не зборам за Хигиената во болнициве....јас планирам 3 недели да бидам ЧИСТ(дури и кафе помалку,а матичен млечВитамини исхрана) и така да дадам Крв која ќе има ефект....ама некако сумњиво ми е...ццц како африка станавме ебаго...Па темата бе друже ке се градла опсерваторија јас како и сите останати ве прашуваме која е практичната примена и зошто мој пари да се дадат за неа а немаат пари за доплер? а баш добро ке дојдат баш тие 2 милиони да се купат доплери еден чини околу 20,000 еу значи сто доплери а ти викаш не купувајте доплери умирајте ама мене да ми се направи обсерваторија да дркам на ѕвезди ??? и тоа тебе ти звучи за нормално и морално? и дека баш тоа проага и муабетиве за наука дека ви проагаат?
Кокино, не е таман за квази астрономијава наша?
Па ако има некој на темава што не гледа подалеку од својот нос, тоа се оние кои си ги гледаат личните интереси.Несериозноста и мешањето на политиката, а можеби и зависноста ја упропастија темава. Нема смисла да се расправам со некои кои не гледаат подалеку од својот нос, па камоли во ѕвездите...(каква иронија....за жал)
Навистина имаш право...така е.daa a spopmenici moze??? kopernik uste u 16ti vek imal ttakvoo za gledanje u vselenata, nie sme 21 vek i neame edna astronomiska oopsrevatorija.. sramota
Види вака, пари без врска се трошат на милион глупости, и тоа многу повеќе од 2 милиона....така да, муабетов не држи вода, дека тие пари се за џабе фрлени...Па ако има некој на темава што не гледа подалеку од својот нос, тоа се оние кои си ги гледаат личните интереси.
dobro poznat даде одличен пример со болниците. Не ти посакувам да имаш проблеми со здравјето за да дознаеш во каква состојба се.
Него ај, со себични луѓе кај ке излезеш на крај, сакам па сакам...
Каде е гаранцијата?dete nemaj gajle jas garantiram deka so drzavni pari njema da se gradi
Едноставно нема логика ...:nesum:
Абе Македонија сум, ама кој ме прашува што мислам за ова? Ретко кај кого ќе има ова позитивна реакција (освен кај луѓето од таа област или партиските пиончиња), но што им е гајле на “финансиерите“, важно е да се гради. Некој ќе умира за леб, ама затоа ќе го пратиме небото, тоа е многу важно! Него ако, за овој народ така треба.ЕДНОСТАВО НЕМА ЛОГИКА(Ама ТИ СИ МАКЕДОНИЈАА):pos2:
П.С Се согласувам освен онаа емот иконката(не сум јас)!