Првата временска машина!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
И како можи да го нема ни татко ти, ни тебе, а да го има убиството?
ВО РЕАЛНО ВРЕМЕ: Те нема тебе, го нема татко ти, го има убиството, затоа што продукт на тоа убиство е вашето непостоење.
ВО МИНАТОТО: Те има тебе, го има татко ти, го има убиството, и со самиот чин престанувате да постоите.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Глупсон, си постоел, ама си престанал да постоиш кога си го убил татко ти. Ај пак прашај го истово, и јас пак ќе ти го објаснам.
Oхх лелее, ај така нека биди, на чоек можиш да му земиш се', ама мозок да му дајш тешко (а посебно ако е Модератор :pos:)... така да нема шо појче да реплицирам. А ти десет пати различна верзија кажуваш, така да болдираното зборче за тебе важи.

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Cekaj , kako "odma" ke me snema ??

Pa sto ke se sluci so moeto telo . ne moze tuku taka da me snema , nema logika ...sto ke se razdvojat site molekuli odednas i paf -- me nema ?

Tesko da poveruvam...

Inaku ako veke si postoel , pak ke postois vo tvoeto vreme , ali ne vo ova koga go ubivas tatko ti ...

p.s A da se vratis i da go ubies Adam ....???

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Адам е чедо Божјо, не можеш да го убиеш. Пре Господ тебе ќе те кикне, него ти Адам.

Иначе како што може да се вратиш во минатото или да отпловиш во иднината, така ќе може едноставно да те снема.

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
A ne li sum i ajs cedo Bozje ??

a toa ednostavno da me snema , ne mi drzi voda , sry...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Господ не би дозволил некој анонимус да ја уништи неговата прва креација. :)

Иначе тоа што не ти држи вода, така нека е, немам намера да се објаснувам појќе. :)

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Aha , Bog...

A za toa objasnuvanjeto , ili ne znaes ili ne moses....poz

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Не е прашањето дали можам да објаснам, пошо ете објаснив. Прашањето е зошто не сфаќаш, пошто, нели, или не знаеш или не можеш да сфатиш. ;)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Џабе се расправате, се се тоа теории, а на крај којзнае и дали е возможно патување во минатото.

Јас засега верувам дека постои патување во иднината.
Кој знае за теријата на релативноста, знае дека во систем што се движи со брзини блиски со брзината на светлината, времето успорува. Така да ако некој патува низ вселената со такви брзини извесен период, тогаш на Земјата ќе поминат многу години (колку време ќе помине на Земјата зависи од тоа со која брзина се движи патникот и колку време патува, си има равенка за пресметка на ова), па кога патникот би се вратил на Земјата, ќе биде слично како да патувал во иднината.
Ова со успорувањето на времето е признаено за точно од денешната наука, а теоријата на релативноста се знае, ја создал чичко Ајнштајн.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
41
i so posle zimam pistol odam nazad vo vremeto go ubivam roosevelt na primer i nema amerika posle?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Токму така бе мен. Или се враќаш го убиваш Хитлер и популацијата на земјата во денешно време ќе е 7-7 и пол милјарди или така нешо.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Токму така бе мен. Или се враќаш го убиваш Хитлер и популацијата на земјата во денешно време ќе е 7-7 и пол милјарди или така нешо.
Кој ти гарантира тоа ???? (читај го Боби2008 погоре)

R

RAYTHEON23

Гостин
:vozbud:vsusnost veke postoi edna ja napravil eden crnec profesor ama ne za vo idnina tuku za vo minatoto raboti na princip so laser(svetlinata go iskrivuva prostor-vremeto-ne samo gravitacijata)i uspeal da prati edna atomska cestica nazad ama toa e nisto

pisete na youtube first timemachine

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
хаха нан сенсе. .. дај не летајте со овие сај фај филмови :wink:

какви временски машини какви бакрачи... понекогаш мислам форумов има претерано многу и непотребни теми . :\

Kajgana Shop

На врв Bottom