Првата временска машина!

N

Nicky Santoro

Гостин
Абе вие салам сте ? Поверојатно е да има бесконечен живот т.е да нема смрт одкоклу временска машина.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ако се знае што уствари е времето, може и да се пронајде машината за патување низ него, само мислам дека сеуште не сме технолошки напреднати за такво нешто.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
не е можно а ни логично .. :))
Објасни де зошто не е можно, физика нешто, ова она. Или од памет тресеш.

Почитувам туѓи мислења, ама вакви од типот "абе бегај вие што верувате во ова немате мозок"...

Е ајде де :)) свашта

А штом е возможно зошто не била направена до сега ?? Додека не видам со моиве очи дека е можно тоа , нема да верувам ;)
Немој да се навредиш, ама која си ти за на тебе некој да ти докажува дека е возможно?

Ало бе какви машини бе ... Кај го има тоа ??? Можно ли е да се вратите назат ? - НЕ .. Што било , било и поминало , не се враќа .. Само сеќавања остануваат ... Какви временски машини , само го лажат народот да веруваат во се и сешто , штом е така ако има кажете кој заминал во минатото ??? Кој отишол во иднината ???
-НИКОЈ-
Значи нема такво нешто тоа не е можно !!! Само на филмовите го има тоа ..
Абе и пирамидите до ден денес не се знае како се направени, па ги видов летови, ги нема само на филмови.

Член од
15 април 2013
Мислења
53
Поени од реакции
34
Објасни де зошто не е можно, физика нешто, ова она. Или од памет тресеш.

Почитувам туѓи мислења, ама вакви од типот "абе бегај вие што верувате во ова немате мозок"...
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:19 ---

Немој да се навредиш, ама која си ти за на тебе некој да ти докажува дека е возможно?
--- надополнето: 21 април 2013 во 14:20 ---

Абе и пирамидите до ден денес не се знае како се направени, па ги видов летови, ги нема само на филмови.
епа штом толку знаеш и ми се правиш тука нешто , ај кажи кој се шета низ времето ??? И ајде објасни како би изгледала таа временска машина и од што би била направена м ?? И немора да ми докажуваш дека е возможно , бидејќи не е ;) А физика е природна наука која ги изучува општите и фундаментакни закономерности кои ја определуваат градбата и еволуцијата на материјалниот свет ! А не наука за временски машини
* Позз *

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
епа штом толку знаеш и ми се правиш тука нешто , ај кажи кој се шета низ времето ??? И ајде објасни како би изгледала таа временска машина и од што би била направена м ?? И немора да ми докажуваш дека е возможно , бидејќи не е ;) А физика е природна наука која ги изучува општите и фундаментакни закономерности кои ја определуваат градбата и еволуцијата на материјалниот свет ! А не наука за временски машини
* Позз *
definicijava ja izvadi od ucebnik za osnovno?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
* Позз *
Леле мислам дека нема потреба од силење и ммкање на форуми. Мислам дека сепак никој не знае доволно на темава, посебно не ние обичниве смртници за вака да бидеме сигурни во нашето мислење.
И не, не можам да ти кажам каква би била таа машина и дали би било возможно да се направи, али вакво надмено мислење за работи од кои уствари немаме појма, не е ок.
Btw и информатика е научка за информациите, па тоа не значи дека не ги опфаќа и компјутерите во неа.

Член од
15 април 2013
Мислења
53
Поени од реакции
34
Леле мислам дека нема потреба од силење и ммкање на форуми. Мислам дека сепак никој не знае доволно на темава, посебно не ние обичниве смртници за вака да бидеме сигурни во нашето мислење.
И не, не можам да ти кажам каква би била таа машина и дали би било возможно да се направи, али вакво надмено мислење за работи од кои уствари немаме појма, не е ок.
Btw и информатика е научка за информациите, па тоа не значи дека не ги опфаќа и компјутерите во неа.
Сите луѓе на планетава сме смртници , нема поделба обични и необични . сите ќе умреме еден ден , освен тие што истражуваат за таквите временски машини ние може само да нагодуваме може или неможе , сепак тоа е работа на научниците , тие нека му ја мислат :)

Член од
17 април 2012
Мислења
4
Поени од реакции
3
Ако еве би постоела некогаш во иднината 'Временска Машина' , зошто тогаш никој до сега не се вратил од иднината во минатото да ни раскаже за неа? o_O

Член од
15 април 2013
Мислења
53
Поени од реакции
34
Ако еве би постоела некогаш во иднината 'Временска Машина' , зошто тогаш никој до сега не се вратил од иднината во минатото да ни раскаже за неа? o_O
Леелее абе бриши го ова ке ти се смеат , за која иднина зборуваш ???

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
* Позз *
definicijava ja izvadi od ucebnik za osnovno?
Дефинитивно е од учебникот по физика... уште се сеќавам :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Таа е дефинцијата , тоа е физиката нема друго ! И да од таму е и не е ‘‘извадена‘‘ туку си ја знам од 7 одд ;)
А сега си 8 одд.

Какви глупости, од книга што учеле во школо вадат заклучоци. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom