- Член од
- 1 јули 2009
- Мислења
- 299
- Поени од реакции
- 343
Да само задоцнил едно 3 години. Делоријанот не запалил од прва.Јас пак го разбрав дека Пилат е временски патник.
Да само задоцнил едно 3 години. Делоријанот не запалил од прва.Јас пак го разбрав дека Пилат е временски патник.
Ако е измислена во иднината ќе постоеше и во минатото, шо значи нема никад да постои.А што ако е измислена временска машина и историјата е сменета вака да изгледа!
Може никој не ја видел. Дејствијата кои ја промениле историјата, не биле забележани дека се од луѓе од иднината, зашто за тоа да кажеш, сите будала ќе те направат. Ја криеле и не била забележана и со тоа за нив во минатото - не постоела.Ако е измислена во иднината ќе постоеше и во минатото, шо значи нема никад да постои.
Не не..Зборов ми е. Ако се измисли во иднината, секој нормален човек би отишол во минатото да си ја каже сам на себе (или на своите луѓе) нали? И така наназад до пичку си мајчину. Шо значи дека ако општо земено во иднина е измислена, ќе беше до сеа измислена така?Може никој не ја видел. Дејствијата кои ја промениле историјата, не биле забележани дека се од луѓе од иднината, зашто за тоа да кажеш, сите будала ќе те направат. Ја криеле и не била забележана и со тоа за нив во минатото - не постоела.
Аха, за тој парадокс мислиш. Хмм...Можеби во иднина сме поинаку психички компонирани па немаме такви нагони за лична добивка. Зашто ако се вратиш у минатото и кажеш на себе (или на своите луѓе) - нема ништо да смениш историски, зашто од кога и да се вратиш назад пак исто ќе смениш, туку единствено за лична добивка тоа ќе се смета. Али тој муабет е веќе што-би-било-ако-би-било а тука може да наѓањаме до утре или до вчера, зависи коа ќе ја измислиме машинава.Не не..Зборов ми е. Ако се измисли во иднината, секој нормален човек би отишол во минатото да си ја каже сам на себе (или на своите луѓе) нали? И така наназад до пичку си мајчину. Шо значи дека ако општо земено во иднина е измислена, ќе беше до сеа измислена така?
Back to the Future или Fringe и се ќе ти се разјасниспоред мене можно е да се измисли вакво нешто но енергијата потребна за да се искриват времето и просторот е неверојатно голема, единствена материја што нам ни е позната а може да произведе толку голема енергија е анти материјата, но сепак таа е надвор од наш достиг и сеуште е обвиткана со енигма.
Има физичари кои темелно и на научна основа се занимаваат со ова, и да ВОЗМОЖНО Е... До сега колку што знам може да се праќаат еден вид на честички во минатото.Ало бе какви машини бе ... Кај го има тоа ??? Можно ли е да се вратите назат ? - НЕ .. Што било , било и поминало , не се враќа .. Само сеќавања остануваат ... Какви временски машини , само го лажат народот да веруваат во се и сешто , штом е така ако има кажете кој заминал во минатото ??? Кој отишол во иднината ???
-НИКОЈ-
Значи нема такво нешто тоа не е можно !!! Само на филмовите го има тоа ..
Е ајде де ) сваштаЛелеее можело да се патува низ времето
Па на форумов полно интелегенција имало !
А штом е возможно зошто не била направена до сега ?? Додека не видам со моиве очи дека е можно тоа , нема да верувамИма физичари кои темелно и на научна основа се занимаваат со ова, и да ВОЗМОЖНО Е... До сега колку што знам може да се праќаат еден вид на честички во минатото.