Прашање за пушачите

Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
Koga nesto se saka da se napravi ke se napravi. Spored mene se e mozno. Mislam deka e mnogu bitno mislata deka gi ostavame cigarite, da se obideme od svesta nekako da ja smestime vo potsvesta zatoa sto podsvesta e mnogu pomokna od svesta. Ako toa uspee, problemot e resen.
 

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Мислам дека на вас со муабетот добро ви иде цигара а не со цигарата муабетот :pos2:

Ех,може и да си во право,ама кога не пушам цигара,едноставно ме копка да посегнам по друга,а претходната нема ни 2 минути откако сум ја угаснал.

Можеби звучи смешно,ама цигарата едноставно ми дава мотивација за дружење и муабетење,а без цигара просто кажано- се депримирам.

Хаха...знам дека ви звучи смешно и необично,ама тоа сум јас-јас сум цигара-манијак.
 

halloween

Real Madrid
Член од
23 септември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Mene mi e zavisnost i to strasna zavisnoist dve kutii vo den i ako mi snema cigari sum odela i vo 4 satot na benzinska da si kupam... prva rabota koga ke stanam cigara, poslem jadenje cigara, so kafe cigara segde i vo sekoj mozen moment....
Ako nekoj znaj lek za da gi ostavam neka pisi:toe::cuc:
 

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Абе пробајте Rym цигари, мислам дека е 13 денари кутија на Бит пазар, ќе зажалите за цел живот. Од другата страна на кутијата е напишано на арапски. :pos2: Иначе и ја сум страстен пушач, си пушам Benston lights веќе подолго време, и топ ми се. А искрено не пробувам да се откажам, а сакам. Али јеби га, навика си е навика.
 

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Dali imate vakvo iskustvo i koja e pricinata da se cuvstvuvas taka dodeka ne pusis?
Цигарите во глобала се две навики у едно. Едната е секогаш да имаш нешто во рацете а другата е сама психа или потреба на мозокот од цигара-никотин.

Во глобала од цигарата, пушачите добиваат смиреност и концентрација. Па затоа и мислам без цигара е потешко да ти текне некоја интересна тема, или нешто слично.

Затоа што пушачите без цигара ја губат таа концентрација и смиреност, додека сте почетник го немате тој проблем но по извесно време кога ќе навлезете почнувате да ја губите таа своја смиреност и концентрација :(.
 

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Стварно, и јас увидов дека без цигара некако не ми иде муабет.. морам да запалам една па да ми тргне...

А иначе за откажување, после 1 година солидно пушење по 1 кутија мин на ден, решив ќе се откажам.. во првата недела запалив 9 цигари. втората недела запалив 3 цигари, третата ме фати тешка криза и испушив некаде накај кутија, веќе 4тата се вратив на 3-4 цигари неделно, а петтата се откажав скрос.

Не пушев добри 2 години, значи не се важи по 1 цигара на искачање у петок. И сега пак почнав да пушам.. и сеуште не сум се решил по втор пат да се откажам.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom