Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики ко ти цитирав други богови и по имињата кои се споменати во библијата то не ти ваљало и не важело, сега услов било да биди некој спомнат во библија, па реши се веќе еднаш дал помињање на некој бог или особа во библија е знак дека тоа или тој постои или не.
Ваа ми личи ко некое глувче кое бега од мачката од еден зид до друг, мисли дека се спасило али апк зид е туа...
Остај ги богојте-идоли, ја те прашуам за Рулета, не за богој...[DOUBLEPOST=1459262102][/DOUBLEPOST]
Сигурно значи дека сакал да му го смекне срцето, затоа пишува му го стврдна.
Највероватно...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Остај ги богојте-идоли, ја те прашуам за Рулета, не за богој...
Matthew 7:12 is the twelfth verse of the seventh chapter of the Gospel of Matthew in the New Testament and is part of the Sermon on the Mount. This well known verse presents what has become known as the Golden Rule.

ете го Руле у библија

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Matthew 7:12 is the twelfth verse of the seventh chapter of the Gospel of Matthew in the New Testament and is part of the Sermon on the Mount. This well known verse presents what has become known as the Golden Rule.

ете го Руле у библија
"Rule" („правило„) да ти бил "Руле-турс"?...:confused:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
"Rule" („правило„) да ти бил "Руле-турс"?...:confused:
Мики, 400 километри пустина госпот ги носел 40 години.
По 27 метра дневно се движеле.
Па мрзилвецо со 3 прста за нив е спринтер, желките ги престигнале на патот, полжавите протутњале покрај нив, 1 метар на сат оделе под водство на госпот!
Руле турс 400 километри ги врви за 6 сати и то по пат со застанвање за голема мала нужда и цигара палење.
Денес да има опција “Пат до херцег нови“ едната понуда од Руле турс, друга од Госпот, па сите со Рулета ќе одат!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.417
Поени од реакции
9.044
Нe e точно, госпот никогаш не беше скроз точен ни во предвидувања ни во пророкнувања ни во ветувања, голем број на негови ветувања не се исполнија голем дел се исполнија делумно а само мал дел ги погодил. Сепак не е само тој бог има и други богови и тука се измешани на земјата ветувања на мноштво на разни богови.
На пример госпот му ветил на Давид дека неговото царство и престол ќе бидат вечни и еднаш за секогаш, али само 2-3 века подоцна пропадна и давидовата лоза и престол и царство

13. Тој ќе изгради дом на името Мое, и Јас ќе го утврдам престолот на царството негово засекогаш.
14. Јас ќе му бидам татко, и тој ќе Му биде син; и ако згреши, ќе го казнам со стап човечки и со удари на синови човечки;
15. но милоста Своја нема да ја кренам од него, како што ја кренав од Саула, кога Јас го отфрлив пред лицето твое.
16. И ќе биде непоколеблив твојот дом и твоето царство засекогаш пред лицето Мое, и престолот твој ќе остане засекогаш.

Веројатно настана конфликт на ова госпотово ветување со ветување на некој друг бог, посилен или помоќен од госпота и зато не се исполни
Зошто читаш литература која не ја разбираш?:toe:

Откако го рече тоа за Соломон, синот Давидов, пророкот додава предвидување за Господ Исус Христос, зашто тој вели: "Јас ќе му биде татко, а тој ќе ми биде син" .

12. А кога ќе завршат твоите дни, и ти ќе починеш кај татковците свои, Јас ќе го воздигнам по тебе твоето семе, што ќе произлезе од твоите бедра, и ќе го зацврстам царството негово.

Си го превидел најбитниот стих, па нормално дека нема ништо да разбереш.

http://azbyka.ru/otechnik/Lopuhin/tolkovaja_biblija_10/7

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Зошто читаш литература која не ја разбираш?:toe:

Откако го рече тоа за Соломон, синот Давидов, пророкот додава предвидување за Господ Исус Христос, зашто тој вели: "Јас ќе му биде татко, а тој ќе ми биде син" .

12. А кога ќе завршат твоите дни, и ти ќе починеш кај татковците свои, Јас ќе го воздигнам по тебе твоето семе, што ќе произлезе од твоите бедра, и ќе го зацврстам царството негово.

Си го превидел најбитниот стих, па нормално дека нема ништо да разбереш.

http://azbyka.ru/otechnik/Lopuhin/tolkovaja_biblija_10/7
Дај ти престол царство засекогаш вечно..... остај фамилијарни односи

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, 400 километри пустина госпот ги носел 40 години.
По 27 метра дневно се движеле.
Па мрзилвецо со 3 прста за нив е спринтер, желките ги престигнале на патот, полжавите протутњале покрај нив, 1 метар на сат оделе под водство на госпот!
Руле турс 400 километри ги врви за 6 сати и то по пат со застанвање за голема мала нужда и цигара палење.
Денес да има опција “Пат до херцег нови“ едната понуда од Руле турс, друга од Госпот, па сите со Рулета ќе одат!
А каков аЛтобус користел Руле пред 3500г.?...:coffee:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А моторо‘, каков му бил? Еколошки?...
Гумите имале потребен притисок и дали биле произведени од „Мишелин„ или од „Сава„?...:coffee:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А моторо‘, каков му бил? Еколошки?...
Гумите имале потребен притисок и дали биле произведени од „Мишелин„ или од „Сава„?...:coffee:
Не пошто нема во библијата пропишани правила за екологија и притисок во гуми.
Се си беше богоугодно и шоферо напред на ретровизор имаше крст а кај мењачо иконче од света Мастридија Ерусалемска

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не пошто нема во библијата пропишани правила за екологија и притисок во гуми.
Се си беше богоугодно и шоферо напред на ретровизор имаше крст а кај мењачо иконче од света Мастридија Ерусалемска
А пато‘ од Мисир кон Ханаан бил асфалтисан или песочен пат?...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Шо везе има ѓаоло со асфалто?...:coffee:
Оти нема везе со коцката?
Асфалтин, демон од хетитската религија заштитник на комунисти
А коцка е божја творевина пошо и земјата е во облик на коцка