Прашање за Христијанството III

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Непознавањето не значи дека не постои и политеизам и монотеизам, то што пример, некој паган не го познава Исус значи ли дека Исус не постои. Вие си имате своја вера, многубошците своја, будистите, хиндусите, муслиманите... своји тоа е еден збир на многу различни богови и религии
Летче, абе твоите родители што сорта се?
Толку многу знаеш за Исус што помислив да не водиш потекло од некој од апостолите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Летче, абе твоите родители што сорта се?
Толку многу знаеш за Исус што помислив да не водиш потекло од некој од апостолите.
Ти си помислил нешто?!?!
ај не не заебавај, немаш ти толку капацитет.

Држ се до темата да не треба пак да смислуваш нов јузернејм

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ти си помислил нешто?!?!
ај не не заебавај, немаш ти толку капацитет.

Држ се до темата да не треба пак да смислуваш нов јузернејм
Па се држам за темата.
Толку начитан човек за Христијанството не сум сретнал па сакам да ми објасниш некои ствари неле.
Еве на пример, кажи што сорта се твоите родители за да знаеме дали можеш да одговараш на соодветната тема, нели овде одговор можат да даваат само христијаните.
Дали во времето на Исус имало секс со девојки кои личеле на четници?
Или тоа можело да се прави само после новата ера?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Секоја, или барем повеќето, помесни Цркви имаат свој став по тоа прашање. Работата е што не е расправано па да е одлучено на некој Сеправославен Собор да се уопшти таквиот став. Кога ќе дојде време, ако дојде, ќе се дознае.[DOUBLEPOST=1400541834][/DOUBLEPOST] Христос не е полу-бог, туку е Божји син и тоа е огромна разлика. Второ, не е член од Свето Тројство туку е ЛИЧНОСТ од СВЕТА ТРОИЦА, повторно станува збор за огромна разлика. Не постои подреденост (хиерархија) во Света Тројца бидејќи сите три Личности се Бог (не богови) и се еднакви. Разликата е во начинот на постоењето, битисувањето на секоја од Нив.

Демоните, или паднатите ангели имаат некаква моќ која е поинаква од човечката. Сета моќ што ја имаат им била дадена од Бога, но по нивниот бунт и пад таа моќ драстично им ослабела. Силата кои ангелите ја црпат е од нивното општење (заедничарење) со Бога (како што е и човечката) која по падот, поради состојба на неопштење со Создателот, моќта им ослабнала.[DOUBLEPOST=1400541922][/DOUBLEPOST]
Тролаш...
Мајката му била човечко суштество (Марија), што значи е човек, е сега вие сметате дека е син на некојси Бог, што би го правело полу-бог (полу човек). Тоа е мој став и мое размислување.
Вториот пасус нема да го коментирам.
Бурек ја направивте темава.
Толку дегенериран хумор одамна немам видено.
Па знам, ти си смешката. И кога ти ќе се појавиш шоуто (циркузот) започнува.;)

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Мајката му била човечко суштество (Марија), што значи е човек, е сега вие сметате дека е син на некојси Бог, што би го правело полу-бог (полу човек). Тоа е мој став и мое размислување.
Вториот пасус нема да го коментирам.

Фала за комплиментот, истото мислење го делам и јас. Тоа што мајка му била човек, тоа го прави потполн човек и потполн Бог. Две природи во една. Затоа и се нарекува Богочовек. Едноставно за оние кои мислат со свои глави, нели?[DOUBLEPOST=1400582691][/DOUBLEPOST]П.С: ТЕЛЕ-миту? Колку профили имаш на форумов?!!! Чест ми е у секој случај!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па се држам за темата.
Толку начитан човек за Христијанството не сум сретнал па сакам да ми објасниш некои ствари неле.
Еве на пример, кажи што сорта се твоите родители за да знаеме дали можеш да одговараш на соодветната тема, нели овде одговор можат да даваат само христијаните.
Дали во времето на Исус имало секс со девојки кои личеле на четници?
Или тоа можело да се прави само после новата ера?
Не знам шо се тука битни родители или четници... хахаха сакаш да провоцираш хахаха душичке малечка, ете татко ми е авструнгарски благородник а макјка ми е шведска принцеза инаку да, во времето на исус имало секс со жени кои личеле на четници... хахах колку е изгорен да ме испровоцира хахахах ах бе пиле мало сум имал работа со многу попаметни од тебе (со поглупи - не)
Џабе ти е единствено што може да ме испровоцира е големо знаење и познавање на темата али то кај тебе го нема. Така да освен вака попоатно подјебавање - за друго не можеш да ми послужиш

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Фала за комплиментот, истото мислење го делам и јас. Тоа што мајка му била човек, тоа го прави потполн човек и потполн Бог. Две природи во една. Затоа и се нарекува Богочовек. Едноставно за оние кои мислат со свои глави, нели?[DOUBLEPOST=1400582691][/DOUBLEPOST]П.С: ТЕЛЕ-миту? Колку профили имаш на форумов?!!! Чест ми е у секој случај!
Кој комплимент?[DOUBLEPOST=1400583357][/DOUBLEPOST]Сега го прочитав и она што си го допишал! Мислиш дека и јас сум член на О.Т.О. или како и да се викаше?!

Последно уредено:

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Кој комплимент?[DOUBLEPOST=1400583357][/DOUBLEPOST]Сега го прочитав и она што си го допишал! Мислиш дека и јас сум член на О.Т.О. или како и да се викаше?!
Тоа беше наменето за теле-митот

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Фнели?[DOUBLEPOST=1400582691][/DOUBLEPOST]П.С: ТЕЛЕ-миту? Колку профили имаш на форумов?!!! Чест ми е у секој случај!
Не греши душа брат, овој нема минимални познавања од сектата.
Уште „лута“ и сака да негира нешто по религиите ама ни самиот не знае што.

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Не греши душа брат, овој нема минимални познавања до сектата.
Уште „лута“ и сака да негира нешто по религиите ама ни самиот не знае што.
одговорив ... не беше наменето за него

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350

Проштевај!!! Мислев за мене беше писанието :гик:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Проштевај!!! Мислев за мене беше писанието :гик:
Па и затоа 2 пати прашав. Не сакам никој (Бог не се рачуна) да излезе навреден од моја страна.;)

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Секој е добредојден да изразува мислења или проблематики. кој знае ќе одговори. Целта е да не се трола како некои што верглаат исти те исти прашања по миљардити пат и покрај тоа што им е одговорено.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Секој е добредојден да изразува мислења или проблематики. кој знае ќе одговори. Целта е да не се трола како некои што верглаат исти те исти прашања по миљардити пат и покрај тоа што им е одговорено.
Реално 400 страни да ги читам од овој подфорум се премногу (замисли и прашања за атеистите, исламот, верски вести (и тоа ме интересира)....). Јас мислам дека исто прашање сум поставил неколку пати на неколку различни личности и се се сведувало на сопствен став или мислење.

И имам прашање на Мики, само ќе почекам да се уклучи.

Kajgana Shop

На врв Bottom