Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зошто моите ставови се дискутабилни?
Не напишав дека Твоите ставови се дискутабилни, туку дека атеизмот, како личен став и одлука, е дискутабилен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не напишав дека Твоите ставови се дискутабилни, туку дека атеизмот, како личен став и одлука, е дискутабилен.
Што има дискутабилно во атеизмот? Нели и неверувањето во бог е дел од слободната волја која бог ја дал (спрема вашите кажувања)?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Што има дискутабилно во атеизмот?
Има: „немањето„ друг избор.

Ако Светот ми нуди атеизам, а јас на „избор„ имам само едно „нешто„ кое се именува како „атеизам„. тогаш кој е мојот избор?[DOUBLEPOST=1398982751][/DOUBLEPOST]
Нели и неверувањето во бог е дел од слободната волја која бог ја дал (спрема вашите кажувања)?
Неверувањето во Бога е помодна глупост, која е позната само во поново време, а непозната во текот од историјата.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Има: „немањето„ друг избор.

Ако Светот ми нуди атеизам, а јас на „избор„ имам само едно „нешто„ кое се именува како „атеизам„. тогаш кој е мојот избор?
Не ти нуди светот ништо, твое си е од друга страна ако си верник дали ќе избереш протестанство, католицизам, ислам, хиндуизам, будизам. Лично почитувам сечиј избор се додека јас не сум во неговиот избор. Затоа не постои ништо дискутабилно.
Неверувањето во Бога е помодна глупост, која е позната само во поново време, а непозната во текот од историјата.
Тоа е само твоја (читај на црквата) желба да е помодарство. Со тоа само докажувате дека православито е поголемо помодарство (од 1990 навака). То му иде исто ко крадецот кога вика “држте го крадецот“.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако сакаш да видиш глупост од поново време, побарај најблиско огледало.
Псалм 14:
1. Безумникот рече во своето срце: „Нема Бог!”

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако сакаш да видиш глупост од поново време, побарај најблиско огледало.
Псалм 14:
Работава е „..сам на себе га убијал...„.:icon_lol:

Види го болтот и ќе Ти текне:

1. Безумникот рече во своето срце: „Нема Бог!”[DOUBLEPOST=1398984140][/DOUBLEPOST]
Тоа е само твоја (читај на црквата) желба да е помодарство. Со тоа само докажувате дека православито е поголемо помодарство (од 1990 навака). То му иде исто ко крадецот кога вика “држте го крадецот“.
Православието е „помодарство„ веќе 2 миленуми: доцниш...[DOUBLEPOST=1398984195][/DOUBLEPOST]
Не ти нуди светот ништо,
...освен Маркса и Дарвина, што му доаѓа „дупло голо„.[DOUBLEPOST=1398984250][/DOUBLEPOST]
твое си е од друга страна ако си верник дали ќе избереш протестанство, католицизам, ислам, хиндуизам, будизам. .
Религиите, начелно, не се од Светот и за Светот, туку за Небесата...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Работава е „..сам на себе га убијал...„.:icon_lol:

Види го болтот и ќе Ти текне:

Ти тврдиш дека атеизмот е "глупост" од поново време. За кого зборува стихов? Библијата е од поново време?:tapp:

Последно уредено од модератор:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Православието е „помодарство„ веќе 2 миленуми: доцниш...
Хаха, да сигурно, на овие простори цца 13 века постои но во мода е од годината штои ја спомнав.
Атезмот постои документирано скоро 3 милениума.
...освен Маркса и Дарвина, што му доаѓа „дупло голо„.
Ни дупло ни Голо, Ни Маркс ни Дарвин нема во Атеизмот.
Религиите, начелно, не се од Светот и за Светот, туку за Небесата...
Ако е за небесата со задоволство ќе чекам да стигнеш таму па оттаму да ни проповедаш за твојата религија дотогаш, зачепи губицу.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Колку си ти.......нема друг збор, јеби га! ГЛУП си ко точак немаш поим колку!!
Ти тврдиш дека атеизмот е "глупост" од поново време. За кого зборува стихов? Библијата е од поново време?:tapp:
Признавам: глуп сум, ама за секој случај, прочитај го уште еднаш стихов. цитирам:

„....1. Безумникот рече во своето срце: „Нема Бог!”...„

Во стихов, безумникот изнесува став, а не атеистот...

Атеистот не верува дека Бог постои, а безумникот „иде„ чекор понатаму па вели дека „...нема Бог...„.

[DOUBLEPOST=1398985857][/DOUBLEPOST]
Хаха, да сигурно, на овие простори цца 13 века постои.
Ха-ха,на „овие„ простори постои веќе 20 векови и пак доцниш...Рисјанството на Балканов не започна со македонците, кои дојдоа „...од зад Карпатите...„.[DOUBLEPOST=1398985903][/DOUBLEPOST]
Ни дупло ни Голо, Ни Маркс ни Дарвин нема во Атеизмот.
.
Хммм, добро: еве, атеизмот почнуе од Тебе....[DOUBLEPOST=1398985939][/DOUBLEPOST]
зачепи губицу.
Имај добра ноќ...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ха-ха,на „овие„ простори постои веќе 20 векови и пак доцниш...Рисјанството на Балканов не започна со македонците, кои дојдоа „...од зад Карпатите...„
Тешко да ќе е 20 века, со римјаните почнува, од 380 некаде до 390 год. Имаш време од цца 370 год за бидат 20 века. Немам против биди си ти римјанин. Имате уште некого да присвоите? Јапонците на пр.?
Хммм, добро: еве, атеизмот почнуе од Тебе....
Нит почнува од мене, нит завршува со мене, 3 милениума скоро Мики документирано.
Имај добра ноќ...
И ти исто.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тешко да ќе е 20 века, со римјаните почнува, од 380 некаде до 390 год. Имаш време од цца 370 год за бидат 20 века. Немам против биди си ти римјанин. Имате уште некого да присвоите? Јапонците на пр.?
.
Ќе да се стварно 20 векови, почнувајќи од Св. Ап. Павле и неговата посета на Балканов, по барање од македонец, а тука е и покрстувањето на Лидија од Македонија.
Јапонците имаат свои православни заедници од средината од 19-от век.[DOUBLEPOST=1398989391][/DOUBLEPOST]
Нит почнува од мене, нит завршува со мене, 3 милениума скоро Мики документирано.
.
Имаш 5-6 000 г. документирна историја, која непрекидно зборува за религиозноста од сите досегашни народи.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ќе да се стварно 20 векови, почнувајќи од Св. Ап. Павле и неговата посета на Балканов, по барање од македонец, а тука е и покрстувањето на Лидија од Македонија.
Јапонците имаат свои православни заедници од средината од 19-от век.
Да бе забраив на чак двајца на овие простори до Константина. Абе православље је то није шала. Чак ни Норис не може сос вас.
Имаш 5-6 000 г. документирна историја, која непрекидно зборува за религиозноста од сие досегашни народи.
Имаш документирана историја Мики такоџе дека многумина не верувале во богојте и во тоа време.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Колку си ти.......нема друг збор, јеби га! ГЛУП си ко точак немаш поим колку!!
Еј еј... без вреѓање мори моме... Николче, ајде бан на ликов за лични навреди!!! Ако не ти одговара одговорот на Мики имаш начин да одговориш. Не разбирам зошто тролови од ваков и сличен вид не се третираат ко што треба.[DOUBLEPOST=1399015641][/DOUBLEPOST]ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! (бај де веј....)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Имаш 5-6 000 г. документирна историја, која непрекидно зборува за религиозноста од сите досегашни народи.
има и докази постари од 50.000 години

Kajgana Shop

На врв Bottom