значи ете едно прашање ми е утка =DДвете беа минато определено свршено мислам, едната беше со реков а другата со дојдоа а ако беа неопределено ќе беа јас сум рекол и се наполниле бочвите, дошле гостите.
Немало да биде точно ако си напишел „архаизми“, оти прашањето беше да се определи според потеклото, а не според степенот на обнова.Туѓи зборови = интернационализми, значи не ти е точно.
Признаено би ти било да пишеше архаизми или турцизми.
Во библиотеката се регистрирани приближно дваесет и пет илјади книги.Јас напишав дека подмет е приближно дваесет и пет илјади книги. Мојата логика е оваа: реченица е во пасив; ако ја ставиме во актив ќе гласи „Тие регистрираа приближно дваесет и пет илјади книги во библиотеката“. „Регистрираа“ е прирок, а фиктивното „тие“ подмет. Што регистрираа? Приближно 25.000 книги = целото е предмет. Сега, ако ја трансформираме реченицата во пасив, по правило, предметот во активот сега ќе стане подмет.Amirite?
Ej aj neka kaze nekoj za matematika dali ke polaga i slicno!!!!!! I prasanje kako gi resava tie zadacite za verojatnost zs pojma si neam za niv !!!!!!!!!
кај мене во цело школо а и уопште во гратод мислам само еден дека полагаЕ добро де голема работа :smir:
Малце офф: да не знае некој колку има со полагаат математика, али напредно ниво?(незнаев каде да пишам)
најпрост пример бесе ова, а бтв слаба тачка ми е веројатноста, тука може да утнам некој бодАбе немој на толку висок стил да му кажуваш:pos2:
Еве јас полесно ако има 15 црни топчиња веројатноста да извлечиш бело е 0.
Не. Туѓите зборови се делат на интернационализми, турцизми, варваризми и црковнословенизми. Ама сепак не му е точно. Еве зошто:Туѓи зборови = интернационализми, значи не ти е точно.
Признаено би ти било да пишеше архаизми или турцизми.
Абе кајганџии, ме натеравте да идам да ја барам тетратката. ТОЧНО Е АРХАИЗМИ, баш зошто е според процесот на обнова. Сигурно нема заради потеклото да се делат на историзми, архаизми и неологизми.Немало да биде точно ако си напишел „архаизми“, оти прашањето беше да се определи според потеклото, а не според степенот на обнова.
Најмногу ме задума пронаоѓањето на подметот.
Реченицата, точно се сеќавам, беше:
И ја пишав така, и се водев по тоа дека за подмет секогаш прашуваме: ШТО? Плус, ако пишеме само 25 000 книги, тогаш испаѓа дека таа определена бројка е, а вака имаме приближно.Во библиотеката се регистрирани приближно дваесет и пет илјади книги.
Јас напишав дека подмет е приближно дваесет и пет илјади книги. Мојата логика е оваа: реченица е во пасив; ако ја ставиме во актив ќе гласи „Тие регистрираа приближно дваесет и пет илјади книги во библиотеката“. „Регистрираа“ е прирок, а фиктивното „тие“ подмет. Што регистрираа? Приближно 25.000 книги = целото е предмет. Сега, ако ја трансформираме реченицата во пасив, по правило, предметот во активот сега ќе стане подмет.Amirite?
ништо повели и др пат!ФАЛА МНОГУ Македонка ми помогна бар 1 или 2 бода да добијам за веројатност!!! иначе супер објаснуваш!!!
А за подметот и одговорив за тоа приближно дваесет и пет книги зошто подметот може да го врши некој или нешто и одговара на прашањето кој?што?. Значи Што е регистрирно во библиотеката? само мислам дека згрешив што напишав приближно дваесет и пет бидејќи тоа би било апозиција колку што знам, а во библиотеката е прилошка определба!!!!!!
ама нема везе како и да испадне сиурно имам 3-ка или 4-ка зошто го утна извештајот.
А иначе што напшавтеза лирски субјект во песната од Ацо Шопов?
п.с ако имаш два настана кои се случуваат заедно, пример фрлање на две коцки тогаш се множат P(a)*P(b)ФАЛА МНОГУ Македонка ми помогна бар 1 или 2 бода да добијам за веројатност!!! иначе супер објаснуваш!!!
А за подметот и одговорив за тоа приближно дваесет и пет книги зошто подметот може да го врши некој или нешто и одговара на прашањето кој?што?. Значи Што е регистрирно во библиотеката? само мислам дека згрешив што напишав приближно дваесет и пет бидејќи тоа би било апозиција колку што знам, а во библиотеката е прилошка определба!!!!!!
ама нема везе како и да испадне сиурно имам 3-ка или 4-ка зошто го утна извештајот.
исто пишав и јас, само пишав дека и се обраќа на саканатаУште ова да прашам и доста е во таа за телото со жената песната. Спротивност имаше во 4 стих , реторско прашање беше фигурата и светлина и мрак го објаснуваат доаѓањето на жената?
Јас пишав дека му се обраќа на времето. Ај барем ќе се насмеат ко ќе прегледуваат.
и уште нешто =)ФАЛА МНОГУ Македонка ми помогна бар 1 или 2 бода да добијам за веројатност!!! иначе супер објаснуваш!!!
п.с ако имаш два настана кои се случуваат заедно, пример фрлање на две коцки тогаш се множат P(a)*P(b)
пр. Колкава е веројатноста да паднат две шестки?
имаме од едната коцка
поволен настан е да падне 6ка значи, еден поволен настан имаш а можни ти се 6 бидејќи 6 броја се,
П(а)=1/6
П(б)=1/6
значи веројатноста да се паднат две шестки е
П(а)*П(б)=1/6*1/6=1/36
ако имаш случај да се случуваат одвоено настаните тогаш не се множат туку се собираат!
исто пишав и јас, само пишав дека и се обраќа на саканата