Како заедно?Еј а математика заедно сме нели?
Ako e minato neopredeleno recenicata ke bese: Se napolnile bavcite, dosle gostite.Како бе; нели е минато неопределно?
И јас имав мин. неопределеноКако бе; нели е минато неопределно?
Туѓи зборови = интернационализми, значи не ти е точно.едно прашање , дали би ми ги признале к'смет и нишан - бидејќи ги напишав како туѓи зборови , а не турцизми :helou:
Во иста училницаКако заедно?
Како бе правописот важен бил кај одговорите. Јас кај шо ќе ми текнеше пишував со мала негде со голема како шо ќе ми дојдеше така. Ако гледаат на тоа јас нема да положам. Озбилно гледаат на правопис во тие одговори?
Јас мислам не оти кај есејот гледаат дали е точно правописни и даваат на пр 4 поени а ваму нема таков дел во оценувањето.
Туѓи зборови = интернационализми, значи не ти е точно.
Признаено би ти било да пишеше архаизми или турцизми.
Јас пишав архаизми мислев дека ми е грешно.Туѓи зборови = интернационализми, значи не ти е точно.
Признаено би ти било да пишеше архаизми или турцизми.
Во секој случај, турцизми е најсоодветен одговор. Туѓи = интернационализми, сосем трета ствар.мислам дека и архаизми не би биле признаени, затоа што пишуваше според потелото на зборовите, а не според процесот на обнова
Епа ако ти е точен одговорот а имаш правописна грешка колку поени ќе ти дат 0.7. Ми нема логика тоа изгледа само на одговорот ќе гледаат дали е точен или не.И јас така правев, мислам дека на правописот гледаат на есејот и извештајот само
Kaj prasanjata se gleda samo odgovort dali e tocen.Епа ако ти е точен одговорот а имаш правописна грешка колку поени ќе ти дат 0.7. Ми нема логика тоа изгледа само на одговорот ќе гледаат дали е точен или не.