Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој што се спрема за медицина ? Таксена марка се бара на уписи ? Ќе може утре на лице место да уплатиме ?

Има некој што се спрема за медицина ? Таксена марка се бара на уписи ? Ќе може утре на лице место да уплатиме ?

Се бара таксена марка. На уплатница во банка се уплаќа.

При упис треба да се даде испринтана електронска пријава?

На калкулаторот на ФИНКИ ми дава дека имам 99,875 поени, а на електронската пријава 99,75.
Како да ја поправам грешката при електронската пријава, т.е како да ми излезат точните поени?

Сите податоци за оценките при пополнувањето ми се потполни исти.

На калкулаторот на ФИНКИ ми дава дека имам 99,875 поени, а на електронската пријава 99,75.
Како да ја поправам грешката при електронската пријава, т.е како да ми излезат точните поени?

Сите податоци за оценките при пополнувањето ми се потполни исти.
Остај Финки-Минки, од електронското е точно колку што знам.

Остај Финки-Минки, од електронското е точно колку што знам.

Сега видов, принципот на пресметување е различен.
На ФИНКИ перцентилот се дели со 100, се множи по 5 и се додава на оценката.
На електронското перцентилот исто се дело со 100, ама се множи по 2 и по оценката.

Татко ми има уверени за учество во вооружените дејствија во државава и одбраната на суверенитетот на РМ. Имам некој предности со ова?

Има некој на рускиов што учи? ако има пп нека ме контактира

Со државјанство и извод од 2011 може да се запишеш?

5 до 12 ли се прашува ова ? Неможе, што правиме сега ? :D

Шала на страна. Би требало да може, никаде не сретнав да пишува да се не постари од 6 месеци. Само оригинали нека бидат.

Татко ми има уверени за учество во вооружените дејствија во државава и одбраната на суверенитетот на РМ. Имам некој предности со ова?

Мислам дека ако си дете на бранител може да студираш бесплатно, така нешто имаше. Таму кај специјални услови во електронската пријава мислам дека имаше таква опција. А секако, ќе мораш да доставиш примерок од уверението (ваљда не треба оригинал, ама фотокопија заверена на нотар треба).

од автобуска која бројка да ја фатам за до земјоделски ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom