Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
Немам точен датум, - и никој го нема! Ама сме ептен кај ситното..
Девино, наредниот пат кога ќе си го видиш Пастирот, Отецот, Менторот (или кој и да е што ти збори вакви глупости) да му удриш еден шамар. Жално е што ти го испрал мозокот. Ќе се молам за тебе да се свестиш на време и да уживаш во животот. ;)
п.с. Ако (големо Ако, еве вакво АКО) дојде страшен суд нема да ни суди Бог, туку Ѓаволот. Јас не верувам ни во едното, ни во другото, па ќе ве гледам додека ви судат :D

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
Симпатични ви се коментарите... Сепак нема да ги коментирам.:)

Добра работа со интернетот е што секој, со пребарување на збор може да добие линк до интернет-страни каде што ќе може да си ја прочита бараната содржина..
Па така, овој линк е за оние кои веруваат и се во потрага по Исус Христос како Бог и Спасител на човештвото, како и оние, кои се убедени во Неговото брзо Доаѓање:

http://www.mediafire.com/?fx9a0a5ci4d9l1b

O

Orion.

Гостин
Може некој да го протолкува Откровение 14:9-11
Во овие делови се говори за доаѓањето на ѕверот/антихристот на земјава и за некакви печати/белези на челото и на раката кои ќе бидат приморани сите луѓе да ги поседуваат за да можат воопшто да функционираат во општеството. (да купуваат храна на пример)
Сепак од волјата на секој човек зависи дали ќе ги прими ,,печативе,, или не, но ако ги прими се откажал од бога...

Овој податок го најдов на нет случајно и ми го задржи вниманието посебно целата работа околу ,,the mark of the beast,, :)
Би сакал да го слушнам ставот на православните, протестантите и католиците христијани на форумов околу ова прашање, и така во оваа тема, за Откровението, како дел од библијата многу малку или воопшто не се говори.

С

Само Човек

Гостин
Во овие делови се говори за доаѓањето на ѕверот/антихристот на земјава и за некакви печати/белези на челото и на раката кои ќе бидат приморани сите луѓе да ги поседуваат за да можат воопшто да функционираат во општеството. (да купуваат храна на пример)
Сепак од волјата на секој човек зависи дали ќе ги прими ,,печативе,, или не, но ако ги прими се откажал од бога...

Овој податок го најдов на нет случајно и ми го задржи вниманието посебно целата работа околу ,,the mark of the beast,, :)
Би сакал да го слушнам ставот на православните, протестантите и католиците христијани на форумов околу ова прашање, и така во оваа тема, за Откровението, како дел од библијата многу малку или воопшто не се говори.
прочитај го цело откровение и ќе ти биде јасно

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Мојсие и Исус кога беа во пустињата, не медитираа? Ако медитирале, тогаш мора да биле сконцентрирани на Господовите целта/наумот, љубовта/грижата и верноста/поверението (амин). Мухамед, во и со својата верност/поверението, од Алах добил идентични сознанија.
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 10:41 ---
Не сум теолог, едноставно се прашувам, па простете ако теолошки не сум поучен.

С

Само Човек

Гостин
Мојсие и Исус кога беа во пустињата, не медитираа? Ако медитирале, тогаш мора да биле сконцентрирани на Господовите целта/наумот, љубовта/грижата и верноста/поверението (амин). Мухамед, во и со својата верност/поверението, од Алах добил идентични сознанија.
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 10:41 ---
Не сум теолог, едноставно се прашувам, па простете ако теолошки не сум поучен.
како може да медитираш и да пишуваш?

Член од
20 мај 2012
Мислења
11
Поени од реакции
7

Откровение е преголем залак и за христијаните и за останатите.Со секое негово повторно читање човек доаѓа до нови сознанија и погледи во зависност од неговиот духовен и умствен напредок.Буквалното толкување на откровението неизбежно не води во ќорсокак затоа што тоа изобилува со безвременски симболики кои се во склад со минатото,сегашноста и иднината.Би било добро да се отвори посебна тема ОТКРОВЕНИЕ за да можеме сите заедно да се обидеме да протолкуваме дел од симболиките кои можеме да ги сретнеме во откровението.

Што се однесува до делот во кој се спомнати печатите јас тоа би го протолкувал на следниов начин:

Според мене и според многумина печатите се симбол на некаков електронски чип кој во иднина би се вметнал под кожата на десната рака или доколку човекот нема раце на челото и кој би ги заменил денешните кредитни картички,лични карти,здравствени книшки,пасоши,возачки дозволи,клучеви,џпс уреди,мобилни картички и многу други работи.Сето тоа под изговор дека на тој начин значително би се олеснил животот на човекот и би ги зачувал своите лични податоци од кражби и губење или под изговор за заштита на своите деца од киднапирање,заштита и борба против криминалот,тероризмот и сл.Но како и да е секој би морал да го прифати таквиот чип за да може да функционира во едно такво општество и да може да купува или продава било што.Да може да добива здравствени услуги,да комуницира со пријателите и ,,слободно,, да се движи.
Малкумина ќе бидат свесни дека со прифаќањето на еден таков чип некој ќе може да го контролира нивниот живот и да манипулира со нив доколку му откажат послушност и нема да се согласат на негово доброволно прифаќање.Таквите ќе бидат оставени на милост и немилост на своите најмили:)

Факт е дека ова што досега го напишав на запад веќе почнува полека и во прикриена форма да се применува.Останува да видиме до кај ќе оди целата оваа работа:sneaky:

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Откровение е преголем залак и за христијаните и за останатите.Со секое негово повторно читање човек доаѓа до нови сознанија и погледи во зависност од неговиот духовен и умствен напредок.
Прочитај уште еднаш,може ќе ти дојдат нови сознанија!:coffee:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Псалми 86:
8

Ти нема рамен меѓу боговите, Господи, нема дела какви што се Твоите.

Меѓу
кои
богови му нема рамен?
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 11:06 ---
Според мене и според многумина печатите се симбол на некаков електронски чип кој во иднина би се вметнал под кожата на десната рака или доколку човекот нема раце на челото
и според многумина... ...некаков електронски чип кој во иднина би се вметнал под кожата на десната рака или доколку човекот нема раце на челото...

доколку човекот нема раце?!?

доколку човекот нема раце на челото!!!

:facepalm:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
20 мај 2012
Мислења
11
Поени од реакции
7
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 14:50 ---
Тоа зависи дали од последното до наредното читање си напреднал духовно и умствено.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 14:59 ---
Псалми 86:

8

Ти нема рамен меѓу боговите, Господи, нема дела какви што се Твоите.

Меѓу

кои

богови му нема рамен?

--- надополнето: 9 јуни 2012 во 11:06 ---

и според многумина... ...некаков електронски чип кој во иднина би се вметнал под кожата на десната рака или доколку човекот нема раце на челото...

:facepalm:
Не знам што те чуди или зошто толку буквално сакаш да сватиш или да не сватиш?

Ако човекот е инвалид и нема можност чипот да му се вметне во подлактицата од десната рака тогаш логички би било истиот да му биде вметнат на челото.

Замисли кога би ти вметнале чип во задникот би морал да се натртиш за читачот да може да го прочита чипот:icon_lol:

Затоа и убаво си пишува во откровение дека печатот би се наоѓал на десната рака или на челото

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Или на тилот

С

Само Човек

Гостин
Атеист каде е бе, овој со калашот, да не е баниран

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom