Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ја разбирам мислата во Твоево прашање, но сметај дека нема „цака„, но затоа има временска разлика меѓу тие два настани. Плус. „качувањето„ на Месечината, ако го гледаме чисто како настан, ќе згрешиме, без притоа да ги имаме во предвид и сите оние пречки, грешки и проблеми, кои се случувале во текот од развојот на технологијата за „искачување„ на Месечината. Така, првото качување се случи, но не „од прва„, туку после голем број обиди, големи материјални трошоци и големи грешки, кои претходеа на тој настан, кои можеш да ги сметаш за попречувања на човековиот обид за градење на уште една кула: кула до Месечината...

Од кулата вавилонска па наваму, колективната човекова гордост, практично, не е грев, туку стана доблест човекова...

Па што ако не било од прва:P
Важно успеал човекот.

Убаво си викам јас, полека ги откриваме сите тајни господови:)

Ќе остане уште бесмртноста.

Уствари да не бОг ја поставил Црквата да праи пречки при откривање на тајните?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Убаво си викам јас, полека ги откриваме сите тајни господови:)
Тајните Господови, уште долго ќе останат тајни...се‘ дур Он не посака да ни‘ ги открие.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 22:14 ---
Ќе остане уште бесмртноста.
А гревовоте?
А болестите?
А неоткриените честички?
А несознајната Божја природа?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тајните Господови, уште долго ќе останат тајни...се‘ дур Он не посака да ни‘ ги открие.

А гревовоте?
А болестите?
А неоткриените честички?

Како последна мислев ќе остане бесмртноста.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

А гревовоте?
А болестите?
А неоткриените честички?
Ај бе молчи, кога немаш шо да кажиш
Време ти е за пиво :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Уствари да не бОг ја поставил Црквата да праи пречки при откривање на тајните?
Црквата се потпира на вистини, кои од Бога ни‘ се обавени, по Неговата милост и промисла, а не по човековата нескротена гордост за осозанвњае нешта, кои Он не сака да ни‘ ги открие.

Адам и Ева, имено, сакаа да знаат многу нешта, дури и забранетите, иако беа духовно недораснати за таков потфат...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 22:18 ---
Како последна мислев ќе остане бесмртноста.
Христос ни‘ ја понуди и бесмртноста, така да доцниш едно...хмммм...20 векови?....:cool:
--- надополнето: 13 јули 2012 во 22:19 ---
Ај бе молчи, кога немаш шо да кажиш
Време ти е за пиво :D
Ќе бидит и пивото, први да ги „спукам„ деновите за овогодишниот одмор, па након то, ќе попиеме...:D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
................Така, првото качување се случи, ................................но не „од прва„, туку после голем број обиди.
Е . еее..јбг..од прва ниедна не ти дава:D
... само немој да претераш со обидите, ако не ја бива ..работата...откажи се со време...
...колку глуп да не испаднеш:cool:

големи материјални трошоци и големи грешки, кои претходеа на тој настан, кои можеш да ги сметаш за попречувања на човековиот обид за градење на уште една кула: кула до Месечината..
Мики..не заебавај... а бе кај кулата „тој“ ја сотрел во корен....
...а тука и покрај се ..отишле и се вратиле..неколкукратно!
.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Црквата се потпира на вистини, кои од Бога ни‘ се обавени, по Неговата милост и промисла, а не по човековата нескротена гордост за осозанвњае нешта, кои Он не сака да ни‘ ги открие.

Адам и Ева, имено, сакаа да знаат многу нешта, дури и забранетите, иако беа духовно недораснати за таков потфат...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 22:18 ---

Христос ни‘ ја понуди и бесмртноста, така да доцниш едно...хмммм...20 векови?....:cool:
--- надополнето: 13 јули 2012 во 22:19 ---

Ќе бидит и пивото, први да ги „спукам„ деновите за овогодишниот одмор, па након то, ќе попиеме...:D

Лајкнав ради болдот.

Првиот дел некако ми мути памет:P

Оти да немаме гордост за осознавање на нови работи?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Првиот дел некако ми мути памет:P
1. Христос ја победи смртта на крстот, и со тоа., силата од смртта и силата од лукавиот се битно ослабени. Со воскресението, Христос покажа дека токму Он Е помоќен од смртта и дека Он Е господар на животот.
2. Преку причеста со телото и крвта Негови, Он ни‘ ја дава можноста за восресение и вечен живот, покрај Него, во Царството Небесно.

Ај, доста е за вечерва...

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Тоа не се тајни, тоа се глупости.На секоја тајна и доаѓа редот некогаш. И да те прашам, не се измори од чекање?
Ќе си умреш и нема да дознаеш, која штета нели?
А гревовоте?
А болестите?
А неоткриените честички?
Сите правиме грешки,целта е да се извиниме на тој што сме му згрешиле и да се обидеме да ја исправиме, а не да отидеме во црква и да се исповедаме,а грешката уште да стои.
За болестите има лек, за тие шо нема се бара. Знаеш друг начин за лечење?
Кои неоткриени честички? Бараш нешто, а незнаеш шо бараш.
Која несознајна божја природа? Има клупа и сенка? Count me in

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
koi se ovie cetvorica vo hristijantsvoto
Pavle, Luka, Petar, Matej?
--- надополнето: 14 јули 2012 во 20:12 ---
gledam deka "stariot zavet" go najavil doagjanjeto na posledniot prorok Muhammed s.a.s,!
pa sea ve prasuvam vas zatoa li ja promenija vo "nov zavet" da ne ja znaat lugjeto vistinata ili?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
koi se ovie cetvorica vo hristijantsvoto
Pavle, Luka, Petar, Matej?
Ајде луѓе, помагајте и кажувајте, кои се овие четворица?...:sneaky:
--- надополнето: 14 јули 2012 во 22:43 ---
k
gledam deka "stariot zavet" go najavil doagjanjeto na posledniot prorok Muhammed s.a.s,!
pa sea ve prasuvam vas zatoa li ja promenija vo "nov zavet" da ne ja znaat lugjeto vistinata ili?
Алал да Ти е!
А кај го најде тоа пророштво за Мухамеда токму во Стариот Завет, леба ти?...

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Ајде луѓе, помагајте и кажувајте, кои се овие четворица?...:sneaky:
--- надополнето: 14 јули 2012 во 22:43 ---

Алал да Ти е!
А кај го најде тоа пророштво за Мухамеда токму во Стариот Завет, леба ти?...
vo heberjskata sthot od song of solomon 5:16 bibla uste stoi imeto na Muhammed s.a.w.s. , tie ne ja promenija nivnata.

no vo hrstijanskata bibla e smeneto.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
vo heberjskata sthot od song of solomon 5:16 bibla uste stoi imeto na Muhammed s.a.w.s. , tie ne ja promenija nivnata.

no vo hrstijanskata bibla e smeneto.
А кој е Абу-Бакр, по кој си го ставил никот?

Ќе им објасниш ли на сите тука кој е, како живеел додека калифувал и колку луѓе убил?

п.с Не забушавај со одговорот, оти листата со убиени, му е поголема и од онаа на Мухамед

Каков очув, таков посинок? Така ли е Абу БАкр?

Член од
4 јули 2012
Мислења
153
Поени од реакции
79
Miki od tebe ni ne ocekuvam nesto dobro da kazes..
ti samo lagi i nevistini siris.
sea prasanje e koj te slusa tebe koga ima naucnici i poznati licnosti sto kazuvaat samo dobri zborovi za nasiot prorok.....
ti si samo eden od ovie sto imaat omraza i gnev vo dusa..
’Мухаммедовите критичари гледаат оган наместо светлина, грдост наместо убавина. Тие ја изобличуваат и претставуваат секоја добра особина како голем порок. Тоа, ја покажува нивната сопствена изопаченост... Тие се слепи. Не гледаат дека единствен меч кој Мухаммед го поседувал бил мечот на милоста, сочувството, пријателството и прошката – меч кој ги освојува непријателите и прочистуванивните срца. Неговиот меч, бил посилен од челикот
Pandit Gyanandra Dev Sharma Shastri

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Miki od tebe ni ne ocekuvam nesto dobro da kazes..
ti samo lagi i nevistini siris.
sea prasanje e koj te slusa tebe koga ima naucnici i poznati licnosti sto kazuvaat samo dobri zborovi za nasiot prorok.....
ti si samo eden od ovie sto imaat omraza i gnev vo dusa..
’Мухаммедовите критичари гледаат оган наместо светлина, грдост наместо убавина. Тие ја изобличуваат и претставуваат секоја добра особина како голем порок. Тоа, ја покажува нивната сопствена изопаченост... Тие се слепи. Не гледаат дека единствен меч кој Мухаммед го поседувал бил мечот на милоста, сочувството, пријателството и прошката – меч кој ги освојува непријателите и прочистуванивните срца. Неговиот меч, бил посилен од челикот
Pandit Gyanandra Dev Sharma Shastri

Што лупеташ бе глупости, што не одговори нешто околу сите прашања поставени за убиствата и силувањата на пророкот?

Носиш ник од калиф, кој бил покрвав и од самиот Мухамед, убивал за закаснување на плаќање на глобата што ја одредил пред се за евреите.

За вас се е лага, се е невистина, ама историјата е тука, запишала се, и кој бил Мухамед бандитот, и кој бил крволокот Абу Бакр.

Џабе е пријател, сите го знаат, освен лоботомирани личности. А такви се, за жал над 1 милијарда.

Жално е како сите вие тука на форумов, немате еден единствен ебан цитат што потекнува од неисламистички пропаганден сајт, кој би одел во корист на вашите тврдења.

Бедно е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom