- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 776
Црвеното вино мислам дека преставува крвта на Исус, виното кое го пиеле на тајната вечера ... тоа се е некој обичај .. шо има чудно во тоа ..Зошто го направиле тоа ?
Црвеното вино мислам дека преставува крвта на Исус, виното кое го пиеле на тајната вечера ... тоа се е некој обичај .. шо има чудно во тоа ..Зошто го направиле тоа ?
Исусовата крв да ја пијат мртвите ?Црвеното вино мислам дека преставува крвта на Исус, виното кое го пиеле на тајната вечера ... тоа се е некој обичај .. шо има чудно во тоа ..
незнам ...Исусовата крв да ја пијат мртвите ?
Тоа вино има преносно значење. Ќе ти објаснам иако мислам дека знаеш зошто се работи. :smir:Исусовата крв да ја пијат мртвите ?
„пораката за крстот е безумство за оние, кои пропаѓаат, а за нас, кои се спасуваме, Божја сила,“ (1 Коринтјаните 1:18, Библијата)иако малце(само малце) блесаво звучи дека господ се изживувал со својот син за да па после преку линчот на бог Исус се исперат гревовите на лугето кој тој ги создал
кои срекни луге биле на времето им се проштевале гревовите преку раснувањето на бог односно бог Исус или синот на бог....иако малце(само малце) блесаво звучи дека господ се изживувал со својот син за да па после преку линчот на бог Исус се исперат гревовите на лугето кој тој ги создал
Дела Ап.: 13:41 ’Видете, вие кои презирате, чудете се и исчезнете! Зашто Јас правам дело - во вашите денови - дело во кое нема да поверувате, ако некој би ви раскажувал.’dovolnoe da veruvas vo isus i ke bides spasen bez razlika koj i sto si pravel
јас колку што знам Исус никогаш не спомнал ни крст ни крстење ни крстарење ни црква или сл. тоа се после произволно кој како напишал„пораката за крстот е безумство за оние, кои пропаѓаат, а за нас, кои се спасуваме, Божја сила,“ (1 Коринтјаните 1:18, Библијата)
Крстарење и крстење не спомнал, ама крст и Црква спомнал:јас колку што знам Исус никогаш не спомнал ни крст ни крстење ни крстарење ни црква или сл. тоа се после произволно кој како напишал
Зависи што подразбираш под поимот "денешното христијанство". Ако тоа ти се однесува на православната црква кај нас, тогаш да, сосема си во право и јас се сложувам со тебе.правото учење кој тој го проповедал нема многу врзани линкови со денешното христијанство односно многу работи се додадени од ракав
Крстарење и крстење не спомнал, ама крст и Црква спомнал:
"Ако некој сака да врви по Мене, нека се одрече од себеси и нека го подигне својот крст и нека Ме следи." (Исус во ев. Матеј 16:24, Библијата)
"И Јас ти велам, дека ти си Петар (на старогрчки камен), и на тој Камен ќе ја изградам Мојата Црква, и портите на пеколот нема да надвладеат наспроти неа." (Исус во ев. Матеј 16:18, Библијата)
Се разбира овде Христос збори за Неговата (Христовата) Црква, а не за православната или некои други небиблиски цркви.
Зависи што подразбираш под поимот "денешното христијанство". Ако тоа ти се однесува на православната црква кај нас, тогаш да, сосема си во право и јас се сложувам со тебе.
Не мешај вера и институција.Христијанин е Христијанин.Не е чудно да имаш договор со сатаната
Како секта ми изгледаш. Зошто ги навредуваш православните ?
Ох, само немој молим те ти (што постуваш музички спотови со наслов "tesko vama kafiri") да не браниш. Фала, сами ќе се одбраниме.:smir:Не е чудно да имаш договор со сатаната
Како секта ми изгледаш. Зошто ги навредуваш православните ?