Прашања за Исламот III

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
--- надополнето: 26 април 2013 во 22:43 ---

Хехехе, јак ти е изворов затоа толку лесно ме демантираш. Дете, ај отвори некој асален извор за вакви статистички податоци и не се брукај повеќе? Моит? ;)
Koga nemozes da odgovoris... pocinjas da verglas u mesto :)
Poveke izvori se ama koj da gleda mora da ti potenciraat.

(едитирано од модератор)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Koga nemozes da odgovoris... pocinjas da verglas u mesto :)
PS: Idi smeni si pelena !!!
Добро бре мајку му стара, со инает ништо не бива. Дај некој светски признат извор а не од некој пастор еба го. Ако овие извори ги земавме за веродостојни одамна ќе немаше ниту еден муслиман на Планетава. Јас можеби ќе сменам пелени, ама според начинот и стилот на кој ја водиш дискусијава, тебе ти треба промена на тампонот.;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хехехе, јак ти е изворов затоа толку лесно ме демантираш. Дете, ај отвори некој асален извор за вакви статистички податоци и не се брукај повеќе? Моит? ;)
Дали жута штампа која пласира податоци кои 10 годишно дете може да ги провери и демантира е појак извор?
Кога ти на друга тема тврдиш дека е вистина напис во кој О.Т.О е опасна секта во која се користат дроги, кои статистички податоци користиш?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Jok be. Samo iznesuvam kontraargumenti na tvoite detski postovi . Nisto personalno.Smiri se. Nepotrebno se frustrirash. Forum e ovoa ne dzamija. Sekoj ima pravo da replicira.E sea ako tebe ne ti po keif ili nemozes da go razberes toa...nemozam da ti pomognam. Trubis nekoi brojki od youtube video...come on. Bidi malku realen. Ajt ostani mi so zdravje. (y)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Дали жута штампа која пласира податоци кои 10 годишно дете може да ги провери и демантира е појак извор?
Кога ти на друга тема тврдиш дека е вистина напис во кој О.Т.О е опасна секта во која се користат дроги, кои статистички податоци користиш?
Не! На тоа ви укажувам вам цело време кои ја користете таа штампа.

Јас прејудицирав на Алистер Кроули бе друже, вашиот звер. Има ли нешто неточно во тоа дека бил бисексуалец, користел дроги, и е осомничен за некои убиства? А за вашата секта ( ред) на вашата тема ќе расправаме.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Не! На тоа ви укажувам вам цело време кои ја користете таа штампа.

Јас прејудицирав на Алистер Кроули бе друже, вашиот звер. Има ли нешто неточно во тоа дека бил бисексуалец, користел дроги, и е осомничен за некои убиства? А за вашата секта ( ред) на вашата тема ќе расправаме.
Настрана тоа дали е вистина за Алистер Кроули, те прашувам искрено зар Мухамед не убивал и не имал односи со малолетнички? Или тоа е оправдано оти бил божји човек. Епа и Телемитите најверојатно веруваат на истиот начин дека Кроули е вистинскиот "божји" човек (колку и да не ја разбирам Телемата моментално).

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Види, закон за сечење јазици и кастрирање, шеријатски нема. За крадење, силување има. И доколку дословно и непристрасно се применуваат истите ( а не се применуваат), тогаш за многу краток период ќе се искоренат тие зла. Со оглед дека казната е јавна, има добро да му ја мислат другите после дали ќе направат таков грев.
Јавната казна не ја измислија муслиманите во 7ми век. Спалување на клади, јавно бесење или јавно отсекување на главата се практикувало со векови и векови пред појавата на Исламот. Дури и распнувањето што го вршеле Римјаните било за истата цел, за добро да му ја мислат другите злосторници, бунтовници, зелоти и да не им текне пак да прават грев и да се бунтуваат. Евреите практикувале групно каменување на прељубниците, хомосексуалците итн па сепак тие зла не се искорениле. Ниту Римското распнување не ги спречила бунтовниците да се бунтуваат. Ниту спалувањата, ниту бесењата не успеале да ги искоренат тие зла. Зошто мислиш дека исламските сечења на раце ќе ги искоренат тие зла?

Ако не настане трансформација на срцето, залудно на човек раце и нозе ќе му сечеш, срцето и понатаму ќе му остане покварено.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Настрана тоа дали е вистина за Алистер Кроули, те прашувам искрено зар Мухамед не убивал и не имал односи со малолетнички? Или тоа е оправдано оти бил божји човек. Епа и Телемитите најверојатно веруваат на истиот начин дека Кроули е вистинскиот "божји" човек (колку и да не ја разбирам Телемата моментално).
Мухаммед а.с. се бранел и никогаш прв не напаѓал. Времето и приликите на неговото дејствување како Божји Пратеник ни најмалце не можат да се споредат со времето и приликите во кои што дејствувал Алистер Кроули.

За неговиот однос со малолетничка ( еднина не множина) веќе стотина пати е расправано на сите три теми : Прашања за Исламот.
--- надополнето: 26 април 2013 во 23:11 ---
Јавната казна не ја измислија муслиманите во 7ми век. Спалување на клади, јавно бесење или јавно отсекување на главата се практикувало со векови и векови пред појавата на Исламот. Дури и распнувањето што го вршеле Римјаните било за истата цел, за добро да му ја мислат другите злосторници, бунтовници, зелоти и да не им текне пак да прават грев и да се бунтуваат. Евреите практикувале групно каменување на прељубниците, хомосексуалците итн па сепак тие зла не се искорениле. Ниту Римското распнување не ги спречила бунтовниците да се бунтуваат. Ниту спалувањата, ниту бесењата не успеале да ги искоренат тие зла. Зошто мислиш дека исламските сечења на раце ќе ги искоренат тие зла?

Ако не настане трансформација на срцето, залудно на човек раце и нозе ќе му сечеш, срцето и понатаму ќе му остане покварено.

Епа има разлика во ова што ти го посочуваш и во она што јас го спомнав. Едно е Божји а друго е световен закон. Сигурно дека во целост криминалот нема да се искорени, ама и те како ќе се намали и редуцира. Периодот кога доминирала исламската империја го потврдува ова и е наречен како златен период. Во една теистичка добро организирана држава, неопходно е да функционира и казненото право, како што е неопходно и во секуларна и незнам каква друга држава. Религијата секако, дека првенствено ги учи своите следбеници да стојат понастрана од гревот,и се бори да влезе динот ( верата) во нивните срца, но ( зборам за Исламот) не го оневозможила и казненото право. Е сега, во другите уредувања тоа е регулирано поинаку, и се практикуваат различни методи, во шеријатска држава е регулирано според шеријатот.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Епа има разлика во ова што ти го посочуваш и во она што јас го спомнав. Едно е Божји а друго е световен закон.
Според тебе Исламот е Божји закон, а другиве што ги наведов се световен закон. Според евреите јавното каменување било исто така Божји закон. Ријманите пак императорот го сметале за полу-божество така што и неговите закони биле божји закони, а во тие закони спаѓала и јавната егзекуција итн.

Сигурно дека во целост криминалот нема да се искорени, ама и те како ќе се намали и редуцира. Периодот кога доминирала исламската империја го потврдува ова и е наречен како златен период.
Наречен е златен период од муслиманите. Посубејктивно здравје :) И православните Византиското време си го сметаат за златно. И Бранко Црвенковски да го прашаш кога цветала Македонија ќе ти рече во негово време, Љупчо ќе рече во негово. Груевски да го прашаш, ќе рече дека сега цвета Македонија. Итн.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мухаммед а.с. се бранел и никогаш прв не напаѓал. Времето и приликите на неговото дејствување како Божји Пратеник ни најмалце не можат да се споредат со времето и приликите во кои што дејствувал Алистер Кроули.

За неговиот однос со малолетничка ( еднина не множина) веќе стотина пати е расправано на сите три теми : Прашања за Исламот.
.
Батка темите за хумор и вицеви се во друг подфорум.:facepalm:

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Според тебе Исламот е Божји закон, а другиве што ги наведов се световен закон. Според евреите јавното каменување било исто така Божји закон. Ријманите пак императорот го сметале за полу-божество така што и неговите закони биле божји закони, а во тие закони спаѓала и јавната егзекуција итн.
Не според мене, туку според Бога. Јас не објавив а ниту доставив некаква религија, јас само ја интерпретирам веќе објавената и доставената. Во еврејството мислам дека и денеска постои и е застапено каменувањето според прописите на Тората. И точно и Римјаните наводно ја уредувале државата и ги носеле законите според нивните паганизми. Дали насетувам дека оспоруваш казнено право во една теистичка држава?

Наречен е златен период од муслиманите. Посубејктивно здравје :) И православните Византиското време си го сметаат за златно. И Бранко Црвенковски да го прашаш кога цветала Македонија ќе ти рече во негово време, Љупчо ќе рече во негово. Груевски да го прашаш, ќе рече дека сега цвета Македонија. Итн.
Не е само од муслиманите и не е субјективно, туку објективно гледиште на одредена научна фела која ги истражувала овие историски компоненти. Знам дека секој си ја фали сопствената куќа, како што знам дека секому му е неопходна истата.

Си размислувал ли на релацијата: Христијанството и државното теистичко уредување, како тоа може да биде регулирано според Библијата?:)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
а ти да кажеше нешто паметно? И ај не забегувај од тема
Него јас да го прашам Omer el Faruk ^^ што се случува до 52от ден кога се чита дова за починатиот?
Не ти го разбирам доволно прашањето, како мислиш што се случува, со кого, со мртвиот или фамилијата на мртвиот, или мислиш на некој обред за тоа време? Прецизирај.

Kajgana Shop

На врв Bottom