Прашања за Исламот III

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Muki-20 , el_kewser , Soul-of-Space
Ве молам повеќе не го цитирајте берик.
и јас тебе да те замолам да прочиташ што пиша берик ( Не зборувам за настанот, туку за форумџиите кои застанавте на страна на убијците.)и дека има логика во тоа
и на крај ова е форум за дискусии нема потреба од нервози и др
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 18:09 ---
Nema. Kaj nas nema ni imendeni nitu kumovi....
Kako potradicija ili pocesto kaj nas se stava imeto od dedoto na novorodenoto,znaci se podnovuva imeto na dedoto ili cesto i samite roditeli mu davaat ime ili im se pravi ikram ili cest na nekoj drug da mu podari ime no nisto ne go vrzuva.
благодарам за одговорот

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
ок
е сега соул кажа за името може кој било да му го даде
дали тој што ке му го даде името се сврзува на некој начин со новороденчето на пр кај нас има кум и тој му е како втор татко на детето
Не бе какво врзување,не е до толку замрсено кај нас :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
е сега кај машките деца се прави сунет нели а како е кај женските? како тие го примаат целосно исламот ( знам дека е од раѓање ) ама дали има нешто како поофицијално? нз дали ме разбирате
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 18:11 ---
Не бе какво врзување,не е до толку замрсено кај нас :)
како треба да го сватам ова?

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
и јас тебе да те замолам да прочиташ што пиша берик ( Не зборувам за настанот, туку за форумџиите кои застанавте на страна на убијците.)и дека има логика во тоа
и на крај ова е форум за дискусии нема потреба од нервози и др
Не велам јас дека нема логика бе,не е тоа муабетот туку дека истото тоа со истите овие луѓе е овде расправано милион пати.
И што е најлошо што нема обзир ни за што е темата,ни кој праи муабет,секаде каде се прави муабет за ислам,тој влетува и пишува за смилковско.
Пред некое време,тој самиот отвори тема за "вахабистите" во босна,и почна сам да си пишува скроз неврзано за темата.
Мислам дека е доста,јас својот став си го искажав,познат ви е ваљда.
и нема потреба да се прогонуваме на секоја тема со една иста работа.
Ова е последно што го пишувам на таа тема,поздрав.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.549
И што е најлошо што нема обзир ни за што е темата,ни кој праи муабет,секаде каде се прави муабет за ислам,тој влетува и пишува за смилковско.
.
Обзир?
Обзир треба да имам спрема таквите?
Сум немал обзир кон оние кои подржаа барања за ослободување на убијци на деца*....
Сум немал обзир спрема оние кои цинично велат: - sami si go napravivte, за секоја сквернавена црква, извадени крстови, тепани деца по автобуси - милион примери само оваа година...
Бре, бре, бре, колку сум бил лош.

Али барем си знам дека од мене полоши биле Шиитите.:tapp:

* само затоа што децата биле кафири

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
е сега кај машките деца се прави сунет нели а како е кај женските? како тие го примаат целосно исламот ( знам дека е од раѓање ) ама дали има нешто како поофицијално? нз дали ме разбирате
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 18:11 ---

како треба да го сватам ова?
сунет се прави затоа што тоа е пракса на Божјиот пратеник Мухаммед,и пратениците пред него.
"сунетот" е исламска пракса и докажано медицински дека е подобро,и исто така имам прочитано негде дека докторите на родителите на новороденчињата во америка им нудат да ги обрежат,објаснувајќи им дека тоа не го прави детето муслиман,туку дека е подобро од медицински аспект.
Затоа и обрежувањето не значи примање на ислам,пратеникот Мухаммед вели: Секое дете се раѓа во фитра(природна вера ислам) па родителите негови потоа го прават христијанин или евреин или меџусија(многубожец).

Така да,муслиманите немаат проблем со некое официјално примање на исламот.

Тоа треба да го сфатиш дека кај нас нема крштевки,имендени,кумови и слично :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Batka Soul-of-Space e toj sto prv pidrza protest za ubijcite i celo vreme provocir se sto emakedonsko. Taka da, ako ne e Beric Dondarrion togas tuka sum jas, i eden kup drugi koi kje go potsetat kakva mizerija od covek e.
Drzavata ubijcite seuste gi poddrzuva,koj sum jas pred sudot da gi osudam. Drzavata neka gi osudi kako Karadzic i Mladic i Arkan Hag sto gi osudi so dokazi deka se ubijci na ilijadnici luge,ke gi osudam i jas i bas mi e gajle. Ubiec jas da mozam da mu presudam da imam mok,pa sinot moj neka e. Sto se odnesuva do protestite,gi poddrzuvam bidejki ne bea za poddrska na ubijcite tuku bea protiv vasata drakuloska koja ne go narece toa ubistvo kako ubistvo tuku go prepisa na islamot i na muslimanite i so toa slikata na muslimanite ja crni. Policaecot koj gi ubi dvajcata osuden e na dozivoten zatvor ama ne rekovme nie nikoj deka toa e radikalno hristijanstvo. Ubistvo e ubistvo sto mesate islam. Zatoa ke ima i protesti zatoa sto govna jadete preterano.
Ako e nekoj ubiec ama parcinja po parce da go kasapat za um i za pamet na drugite,toa jas za ubijci go sakam koj god neka e.
Pogledni sto imam tuka napisano i kakva e mojata poddrska:
http://forum.kajgana.com/threads/Нарекувајте-го-исламот-ислам.60285/page-90
Toa sto vikale dva trojca vo protestite "umrite kauri" vie koga sportuvate vikate "umrete Albanci" i "umrite turci".
Vrtete okolu sebe.
PS: Ova e posledno sto se izjasniv okolu ova prasanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom