Прашања за Исламот III

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.630
Поени од реакции
9.247
Да Исламот денес е смешна сенка на големината која ја имаше во времето на Авицена или Ибн Батута. Денес ги имаме овие гомна кои само шират смрдеа кон остатокот од светот, додека пак, во Средниот Век Муслиманите беа носители на човековиот напредок, највеќе преку зачувувањето на научно историските вредности од антиката, кои затуцаната Европа се трудеше да ги избрише.
Kaко што муслиманите помогнаа на христијаните и ги зачуваа историските вредности на науката за време на Инквизицијата, редно е сега да им се оддолжиме и да го отстраниме тоа гангренозно ткиво и тие паразити од лицето на Земјата.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Kaко што муслиманите помогнаа на христијаните и ги зачуваа историските вредности на науката за време на Инквизицијата, редно е сега да им се оддолжиме и да го отстраниме тоа гангренозно ткиво и тие паразити од лицето на Земјата.
taka e baravo :)
no ne se slozuvaat site so tebe , nivnoto pomaganje e samo nametnuvanje vojni , i sto pogolem broj na muslimani da se unisti ,koristejki ja slabosta na muslimanite i nekoi ambiciozni materijalisti vladeteli vo muslimanskiot svet.navistina e vreme da se odolzite .eden den se ke izleze na videlina i mozebi ke gi uvidite site spletki sto se pravat vrs muslimanite.

Последно уредено:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Исламот во новосоздадениот калифат и низ државите каде владее шеријатот го понуди на светот токму најдоброто што го знае и има.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Дони, темава е мртва веќе подолго време, нема муслимани кои имаат доблест да дискутираат.
А не е поентата да ги заебаваме/троламе, иако многу лесно може да се постигне тоа. А пак да ги испровоцираме и изнервираме е уште полесно if you know what I mean ;)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Дони, темава е мртва веќе подолго време, нема муслимани кои имаат доблест да дискутираат.
А не е поентата да ги заебаваме/троламе, иако многу лесно може да се постигне тоа. А пак да ги испровоцираме и изнервираме е уште полесно if you know what I mean ;)
Точно.
Би додал само, и нема немуслимани кои имаат доблест да дискутираат без да испровоцираат и навредат.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Точно.
Би додал само, и нема немуслимани кои имаат доблест да дискутираат без да испровоцираат и навредат.
Па и поентата на дискусиите е и да се испровоцираме. Да со таа провокација се напнат мозочните вијуги и вклучи мозокот и разумот кој не одвојува од останатиот жив свет на земјава.
Е сега, тоа што провокацијата верниците си ја сфаќаат и како навреда тоа се должи на нивната суетност. Нема што да ме навреди и повреди зборот. Веќе ти го имам кажано неколку пати. Второ, ако ми кажеш дека сум глуп затоа што се ината дека 2+2 не е 4, тогаш тоа е вистина и нема што да се бунам. Истото е и со вас (во овој случај муслиманите) ..... ви се посочуваат здраворазумни размислувања и заклучоци, а вие терате инат ко божем ќе ја исправите кривината.
Згора на тоа, АКО вашето (општо верниците од било која вера) е правилното, зошто тогаш би било провокација, него со факти би ме соголиле и натерале да согледам дека сум во криво.
Но до сега ниеден од вас (пак читај било кој верник) не успеа во тоа.
Колку само сакам на мојата тема да ме провоцираат, дури и упејаа еднаш или двапати што многу ме радуваше. Ме натераа да размислувам.
Немојте да се криете ко кртови, кога веќе сте тука и ќе си трпите малку;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Точно.
nemuslimanite ne protestiraat i ne poddrzuvaat protest za osloboduvanje na ubijci na deca samo zatoa sto ubijcite se nemuslimani.

nemuslimanite ne secat glavi vo dvaeset i prvi vek vo imeto na zamislen prijatel.

nemuslimanite ne kidnapiraat devojcinja od uciliste za da gi prodavaat kako robinki.

nemuslimanite ne ziveat so cel da gi istrebat razlicnite od sebe.

itn...

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
nemuslimanite ne secat glavi vo dvaeset i prvi vek vo imeto na zamislen prijatel.

nemuslimanite ne kidnapiraat devojcinja od uciliste za da gi prodavaat kako robinki.

nemuslimanite ne ziveat so cel da gi istrebat razlicnite od sebe.

itn...
Da tocno . nemuslimanite ne secat glavi no gi rasprcuvaat na iljada parcinja ;)
i muslimanite ne kidnapiraat devojcinja od uciliste toa go pravat samo kriminalci koi si gi baraat samo svoite interesi i strasti
i muslimanite ne ziveeat so cel da gi istrebat razlicnite od sebe.[DOUBLEPOST=1410107618][/DOUBLEPOST]

Исламот во новосоздадениот калифат и низ државите каде владее шеријатот го понуди на светот токму најдоброто што го знае и има.
se moze da bidat no samo muslimani i islamski kalifat ne mozat da bidat :)

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Интересно како секогаш некој друг ви ја извртува верата, некој друг делува надвор од куранот, некој друг дава грда слика за исламот, политиката е крива, овој е крив, оној е крив... а никогаш не сте излегле јавно против тој "некој друг". Никогаш не се собирате во името на мирот. Од друга страна, сонувате за првата прилика со сабјата в раце да ја одбраните честа на замисленото другарче. Сите муџи сте исто догматично племе, вирус како и секоја останата религија.

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
политиката е крива, овој е крив, оној е крив... а никогаш не сте излегле јавно против тој "некој друг". Никогаш не се собирате во името на мирот.
Sekogas javno se osuduva sekoja sprotivna postapka od islamot .site tie rabotat sprotivno na principite na islamot, zaradi ostvaruvanje na politicki ili bilo kakvi drugi interesi i celi , zloupotrebuvajki go islamot.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.601
Sekogas javno se osuduva sekoja sprotivna postapka od islamot .site tie rabotat sprotivno na principite na islamot, zaradi ostvaruvanje na politicki ili bilo kakvi drugi interesi i celi , zloupotrebuvajki go islamot.
...а сепак добиваат подршка од Муслиманите ширум светот, во луѓе, средства, логистика или само морална подршка.

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
...а сепак добиваат подршка од Муслиманите ширум светот, во луѓе, средства, логистика или само морална подршка.
ova sto se slucuva ne e od vcera ili od zavcera ova se slucuva od mnogu poodamna , dobivaat podrska od onie koi ja sirat omrazata i nasilstvoto demek vo imeto na islmot, dobivaat podrska od onie koi sakaat da mu nastetat na islamot i da go iskorenat mislejki deka so toa ke postignat nekoja cel, redat svoi marioneti za vladeteli na tie drzavi , a oni samo diktiraat sto da pravat , zamiusli deneska kralot vladatel na saudiska arabija , e nametnat od strana na velika britanija i trae se do den denes , toa e plemeto saudi , velika britanija pred zaminuvanjeto vo 1930 god go postavuva za kral Abdul-Aziz bin Saud, a toa pleme go podrzuva ona sto go ucel i sto vovel zabluda kaj muslimanite potpomognat od britancite e muhamed, ibn al vehab. britancite za da gi sovladaat muslimanite vo toa vreme go podrzuvale ovoj covek za da gi razedini pomegu sebe muslimanite. i e formirano podrzuvaci na ovoj covek po ime muhamed ibn vehab , vehabija, toa dvizenje zema se pogolem zamav i dobivaat golema podrska od plemeto na saudi denesna saudiska rabija , potpomognati od britanija amerika i izrael. najgolemite sojuznici na ovaa drzava. ovie vladeteli zaedno so poveke vladeteli od bliskiot istok se tie koi im davaat podrska na onie samonareceni islamski kalifat da siri razdor i omraza, pomegu muslimanite i drugite narodnosti a seto ova e vo polza na zapadot , a najprvin na izrael. koga se sluci simnuvanje na vlast na morsi bivsiot egipetskti precedatel, al sisi bese potpomognat od saudiska arabija i zapadot, za da ja dobijat taa bitka i da go simnat od vlast sirea sekakvi spletki , protiv morsi i negovata partija , pocna da gi palat crkvite vo egipet, se so cel da gi osudat muslimanite deka se tie organizatori na toa, i taka bese izjaveno vo mediumite. deneska za vladatel na egipet e covek po izbor na saudiska arabija britanija amerika i izrael. vo turcija se raboti na toj plan mora da se simne erdogan , i mora da se postavi covek koje e vo redovite na taa grupa,pa se pravi razni spletki za da go simnat od vlast. taka da se sto se slucuva vo bliskiot istok da ti bide jasno nema bas nikakva vrska so islamot, vo islamot nema prisila , vo islamot nema nasilstvo i nepravda , najstorgo e zbraneto da gi poteruvas od svoite ognista i tie koi se od druga pripadnost . i da gi prisiluvas da primat islam ,pred se e milosrdnista pravednosta , bogobojazlivosta, onoj koj prostuva ja ima bozjata vera a onoj koj nema covecnost ja nema taa vera.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Da da ... eve svedoci sme kako muslimanite protestiraat i gi osuduvaat nasilsvata na ISIS ! Sekade protesti ama nevidlivi!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.601
Се сложувам со partizann скоро со се што напиша, освен за Египет, каде е очигледно дека намерно демек ги измешал лончињата.

Kajgana Shop

На врв Bottom