Прашања за Исламот III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
болд: интересно. зошто е тоа така? а за тоа дека е поздраво, ОК, тука нема дискусија. така е!!!
Секој што разбира малку медицина, знае дека НЕ Е ТАКА.

Нема ништо поздраво тука. Околу делот за инфекции е смешно да говорам, бидејќи се е јасно.

Поинтересен е делот со кој се уништуваат одредени нервни завршетоци. Би било добро да @Hattab1 сам си истражи по нетов, за што зборувам. Оти ако јас ги кажам ќе излезе дека намерно зборам. Вака сам ќе си пронајде. Ако не ќе си седи таков како што е

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Нели рековме дека не постои термин исламски учењаци. Тоа е лудост да некој биде именуван како експерт во исламот:) Се слагаш нели?

Која црна медицина го докажала тоа:facepalm:

Па зошто бре Алах твој ти ја дал кожичката на тоа место? За да му ја вратиш ли?

Хатаб ти си барем интелектуалец мајку му.
Ок друже.
Во ред е,навистина.
Поздрав.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Секој што разбира малку медицина, знае дека НЕ Е ТАКА.

Нема ништо поздраво тука. Околу делот за инфекции е смешно да говорам, бидејќи се е јасно.

Поинтересен е делот со кој се уништуваат одредени нервни завршетоци. Би било добро да @Hattab1 сам си истражи по нетов, за што зборувам. Оти ако јас ги кажам ќе излезе дека намерно зборам. Вака сам ќе си пронајде. Ако не ќе си седи таков како што е
ок, не ми беше тоа поентатат на муабетот, па затоа и сакав да го прескокнам. но кога веќе ја зачна, ај и тоа во продолжеток[DOUBLEPOST=1399135425][/DOUBLEPOST]
Така е затоа што едни викаат дека е обврска да се обреже секој муслиман, други викаат дека е повеќе како доброволно, не е до степен на обврска,ако разбираш што сакам да ти кажам.
Поголем дел од учењаците велат дека е обврска и дека човек е грешен ако не се обреже.

за вториот дел, можеби пак не си ме разбрал убаво па ќе го цитирам цел хадис:
Вели пратеникот Мухаммед с.а.в.с.: Пет работи се сметаат за природни кај човекот:
1 обрежувањето
2 отстранување на влакната од интимните места
3 отстранување на влакната од пазувите
4 скратување на мустаќите
5 режење/сечење на нокти.
(хадисот го бележи Бухари и е веродостоен)

Сега сметам дека ме разбираш што е тоа природна работа, односно дека е нормално и природно за муслиман да ги прави тие работи.

Не реков јас дека не е муслиман тој човек туку дека е грешен, но тоа не значи дека не е муслиман.
прво болдот:
ако се' тоа е природно, зошто воопшто ги имаме тие влакна? зошто алах не не направил без нив кога не се потребни?
црвено: знаев дека ќе одговориш така, па затоа во продолжеток на моето прашање имаше :
“и што ќе се случи со него ако не се обреже кога ќе умре? ќе иде во пеколот?“ не ми го скокај и тој дел:D

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
ако се' тоа е природно, зошто воопшто ги имаме тие влакна? зошто алах не не направил без нив кога не се потребни?
црвено: знаев дека ќе одговориш така, па затоа во продолжеток на моето прашање имаше :
“и што ќе се случи со него ако не се обреже кога ќе умре? ќе иде во пеколот?“ не ми го скокај и тој дел:D
Тоа е се малку вишка прашања, ептен глупаво би се почуствувал кога би почнал да ти ги одговарам,навистина.
црвено: Аллах знае што ќе се случи, јас не знам дали ќе иде во пеколот. :)[DOUBLEPOST=1399135815][/DOUBLEPOST]
Абе не е во ред.

Ќе си кажеш нешто и никому ништо.

Што е тоа исламски учењак?
За тебе,тоа е нешто за што можеш да сонуваш само.
Поздрав.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Тоа е се малку вишка прашања, ептен глупаво би се почуствувал кога би почнал да ти ги одговарам,навистина.
црвено: Аллах знае што ќе се случи, јас не знам дали ќе иде во пеколот. :)
хатаб, зошто се вишка? секогаш кога ќе идам малку повеќе во детали ти одма се повлекуваш. дали немаш одговор? или пак не си научил? или пак ако размислиш ќе дојдеш до спротивставени заклучоци? поставив нормално, коректно прашање, нели? така да би било коректно и од тебе да кажеш што и како
а и ова другово пак избегнуваш. нели во куранот си има за се пишано правило? така да треба да знаеш. или пак не си го научил куранот?:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
хатаб, зошто се вишка? секогаш кога ќе идам малку повеќе во детали ти одма се повлекуваш. дали немаш одговор? или пак не си научил? или пак ако размислиш ќе дојдеш до спротивставени заклучоци? поставив нормално, коректно прашање, нели? така да би било коректно и од тебе да кажеш што и како
а и ова другово пак избегнуваш. нели во куранот си има за се пишано правило? така да треба да знаеш. или пак не си го научил куранот?:)
Ако имал одговор и научил, немало да биде муслиман.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Не се тоа прашања за мене,извини.
а ова другово ти реков веќе: Аллах знае кој ќе иде во пеколот кој во рајот.
Сите луѓе се грешници, а најдобри се тие што се покајуваат за своите дела.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А да ни напишеш што смееме да те прашуваме?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
зошто не се за тебе? нели си муслиман? не се сигурно за мене. да бев муслиман сигурно ќе ги знаев одговорите. особено со оној податок со кој се горедеете, дека во куранот се' е напишано. или и тука треба да го спомнам нострадамус? кој како сака си ги интерпретира работите?
зошто алах не створил со тие непотребни влакна?
кај ќе иде човек кој ги практикувал муслиманските работи, али ете не бил обрежан? пекол или рај?

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
кој како сака си ги интерпретира работите?
кај ќе иде човек кој ги практикувал муслиманските работи, али ете не бил обрежан? пекол или рај?
se sto se slucuva se slucucuva po volja bozja , bog sozdade se na ovoj svet vo posebni formi vo razlicni vreminja i razlicni nacini spored posebni pravila koi zavisat voglavno od negovata volja

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Кога се обрежува новороденче и има ли врска тоа со 40те дена после породување мајката и бебето да се дома?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
зошто не се за тебе? нели си муслиман? не се сигурно за мене. да бев муслиман сигурно ќе ги знаев одговорите. особено со оној податок со кој се горедеете, дека во куранот се' е напишано. или и тука треба да го спомнам нострадамус? кој како сака си ги интерпретира работите?
E sega jas ke postavam prasanje, zosto bog tebe te sozdade popameten od zivotnoto?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
se sto se slucuva se slucucuva po volja bozja , bog sozdade se na ovoj svet vo posebni formi vo razlicni vreminja i razlicni nacini spored posebni pravila koi zavisat voglavno od negovata volja
ај нека биде и тоа дека е така, пак останува прашањето, ЗОШТО? мене ме интересира причинско-последичната врска, не само 'така е' и тоа да ми биде доволно. ај да не биде дека прашувам само за влакната, иако тие беа спомнати како 'природни' работи, но зошто го имаме и слепото црево?[DOUBLEPOST=1399138956][/DOUBLEPOST]
E sega jas ke postavam prasanje, zosto bog tebe te sozdade popameten od zivotnoto?
не можеш мене да ме прашаш така. тка ќе прашаш некој кој е верник.
јас сум неверник, и како таков не верувам дека бог ме створил. добар обид, имаш 5-ка од мене за обидот (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom