Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
abe ajde ziti gospod :pos:, pa kaj bese ti dosega da ni kaziz,bog se otelotvori vo isus >>.:pos::pos::tapp: bog se otelotvori vo isus,,,:pos:
Жити мама. кај беше досега да ни кажеш дека бог се симнал на земјата и кажал на Мухамед што да напише во куранот :pos: смешки :pos:

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Жити мама. кај беше досега да ни кажеш дека бог се симнал на земјата и кажал на Мухамед што да напише во куранот :pos: смешки :pos:
a be ziti ateistot zatoa postoi vernici i nevernici,,
--- надополнето: 26 април 2012 во 19:26 ---
.

Единствениот Вистински и Совршен БОГ во Исус Христос - за спасение на сите - не отелотвори нити земја, нити машко семе, нити било каква поинаква творба, туку Ја отелотвори својата најљубена Мудрост!

Кој неа ја одбива, тој (свестно или несвестно) ја одбива единствената вистински спасителна БОЖЈА Милост!

.
drugo ne mozes nesto da kazis ,, sipinki
--- надополнето: 26 април 2012 во 19:27 ---
Па ти мислиш дека некој тука е, за да тебе ти биде интерсесен? :)
ti kako hristijanin dali se slozuvas so ona sto go zboruva spiros, za spiros znaeme odnesen od viorot e,

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
drugo ne mozes nesto da kazis ,, sipinki
.

Како да кажам нешто друго бе побратиме, кога наједноставното и најосновното нити го сфаќаш, нити го веруваш!? .:(

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам! (y)

..

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Веруваш тикви, ти е заповедано да веруваш
sekoj ima pravo na svoe veruvanje kako sto i ti imas pravo na neverstvo , , ubavite vrati na pobosnosta im se otvoreni na site dobri luge, so nejzinoto otvaranje se ukazuva sirok pat sto vodi kon sovrsenstvoto na dusata.
--- надополнето: 27 април 2012 во 19:08 ---
[quote="

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
sekoj ima pravo na svoe veruvanje kako sto i ti imas pravo na neverstvo , , ubavite vrati na pobosnosta im se otvoreni na site dobri luge, so nejzinoto otvaranje se ukazuva sirok pat sto vodi kon sovrsenstvoto na dusata.
--- надополнето: 27 април 2012 во 19:08 ---
[quote="
Дали јас тебе ти реков нешто? Дали тебе ти реплицирав?
Верувај си во што сакаш, не мораш да ги исмеваш другите кои веруваат во друго или пак не веруваат (не се однесува на тебе)

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
.

Како да кажам нешто друго бе побратиме, кога наједноставното и најосновното нити го сфаќаш, нити го веруваш!? .:(

За МИЛОСТА БОЖЈА, за ХРИСТА
јас сакам само да знам
За Неговата безкрајна ЉУБОВ
За Неговиот Совршен Ислам! (y)

..
ne odgovaras ona sto jas ti go postaviv kako prasanje , nie mnogu dobro svakame na sto ti govoris zboruvas nesto sto tie vo umot tvoj bes nekakvi argumenti i dokazi ,
--- надополнето: 27 април 2012 во 19:21 ---
Дали јас тебе ти реков нешто? Дали тебе ти реплицирав?
Верувај си во што сакаш, не мораш да ги исмеваш другите кои веруваат во друго или пак не веруваат (не се однесува на тебе)
a dali jas nemam pravo da ti repliciram tebe ?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
А на што и за што ми реплицираш? Имаш некоја поента? Да ја чујам.
nemas pravo na nekogo da mu se mesas vo toa sto on veruva nitu pak toj ima prvo da ti nametnuva vo nesto da veruvas a ima pravo da ti ja soopsti vistinata , kako sto i ti imas pravo da ja kazuvas lagata , stravot raga laga a hrabrosta vistina.sekoj po svoj pat,

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
nemas pravo na nekogo da mu se mesas vo toa sto on veruva nitu pak toj ima prvo da ti nametnuva vo nesto da veruvas a ima pravo da ti ja soopsti vistinata , kako sto i ti imas pravo da ja kazuvas lagata , stravot raga laga a hrabrosta vistina.sekoj po svoj pat,
Точно и ти имаш право да ја кажуваш лагата за Мухамед а јас да ја кажувам вистината, а не да си уплашен него гаките ти се стресоа од твојот ти измислен пријател, затоа не кажувај лаги

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Точно и ти имаш право да ја кажуваш лагата за Мухамед а јас да ја кажувам вистината, а не да си уплашен него гаките ти се стресоа од твојот ти измислен пријател, затоа не кажувај лаги
pa priatelce sekoj po svojot pat za vas e laga ona sto ti go sooptuvam kako vistina, ,a za mene e laga ona vo sto vie tvrdite deka e vistina, laga izmisluvaat onie koi navistina, ne veruvaat vo znamenijata Allahovi , onie se tokmu lazgovcite!(el; nahl 105.)
i ne bidi voobrazen vo tvoite izjavi , voobrazenata naduenost ja ubiva skromnosta vo covekot.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
pa priatelce sekoj po svojot pat za vas e laga ona sto ti go sooptuvam kako vistina, ,a za mene e laga ona vo sto vie tvrdite deka e vistina, laga izmisluvaat onie koi navistina, ne veruvaat vo znamenijata Allahovi , onie se tokmu lazgovcite!(el; nahl 105.)
Тоа е твое мислење само далеку од било каква вистина, твое е само да веруваш, за да не останеш без фамилија. Јас не пласирам никакви вистини, ти кажувам само дека имаш право да живееш во твојата заблуда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom