Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Тоа е твое мислење само далеку од било каква вистина, твое е само да веруваш, за да не останеш без фамилија. Јас не пласирам никакви вистини, ти кажувам само дека имаш право да живееш во твојата заблуда.
sekoja druga diskusija so vas e bezvredna , pa priatelce srekno, zivejgo zivotot onaka kako sto go zamisluvas oti ednas ako zapres ne ke mozes da go postignes ona sto go posakuvas, koga ke se razbudis , ne ja ocekuvaj nokta,, a koga ke se stemni, ne go ocekuvaj utroto.;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
sekoja druga diskusija so vas e bezvredna , pa priatelce srekno, zivejgo zivotot onaka kako sto go zamisluvas oti ednas ako zapres ne ke mozes da go postignes ona sto go posakuvas, koga ke se razbudis , ne ja ocekuvaj nokta,, a koga ke se stemni, ne go ocekuvaj utroto.;)
Со тебе брат е уште побезвредна оти целото твое спознание е од само една книга. А книги имало и ќе има, а заблудени уште повеќе.
Секое добро, ти пожелувам бар во овој живот да се разбудиш од сонот и да ја видиш вистината.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Со тебе брат е уште побезвредна оти целото твое спознание е од само една книга. А книги имало и ќе има, а заблудени уште повеќе.
Секое добро, ти пожелувам бар во овој живот да се разбудиш од сонот и да ја видиш вистината.
ne bidi tolku siguren priatele deka e samo od edna kniga knigata na covekot mue najdobar priatel,se stoe dobro primigo a se sto e loso ostavigo, citaj ja istorijata , razmisluvaj za cudesnite slucuvanja, , uzivaj vo raznite kazuvanja i izvelci ja poukata od seto toa, izlezi vo prirodata nabluduvaja , izvleci pouka , i uzivaj vo prekrasnoto bozjo sozdanie, sekoe dobro i kon vas , zarem ima nesto poubavo od toa sto na covekot mu posakuvas se najubavo vo negoviot zivot,, jas ti posakuvam uste posrekni migovi vo tovojot zivot ,ostavigi laznite trevogi vo tvojot zivot i ne im veruvaj na pesimisticnite luge, razbudise od sonot , sogledaja vistinata, , znaj deka ako ne zivees vo granicite na eden den tvojot razum ke bide vo nemir i ocaj, site raboti ke ti bidat nejasni, , grizite i stravotiite ke se natolozuvaat, postojat mnogu bolki koi covekot do krajni granici go doveduvaat, a kaj boga klucevite od site problemi se naogaat, mnogu ne jadosuvaat stradanijata i tokmu koga pomisluvame , izles deka ni nema spasenie bog ni daruva, od svojata milost beskrajna,.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
nemas pravo na nekogo da mu se mesas vo toa sto on veruva nitu pak toj ima prvo da ti nametnuva vo nesto da veruvas a ima pravo da ti ja soopsti vistinata , kako sto i ti imas pravo da ja kazuvas lagata , stravot raga laga a hrabrosta vistina.sekoj po svoj pat,
Стварно?

uzivaj vo prekrasnoto bozjo sozdanie, sekoe dobro i kon vas , zarem ima nesto poubavo od toa sto na covekot mu posakuvas se najubavo vo negoviot zivot,, jas ti posakuvam uste posrekni migovi vo tovojot zivot ,ostavigi laznite trevogi vo tvojot zivot i ne im veruvaj na pesimisticnite luge, razbudise od sonot , sogledaja vistinata, , znaj deka ako ne zivees vo granicite na eden den tvojot razum ke bide vo nemir i ocaj, site raboti ke ti bidat nejasni, , grizite i stravotiite ke se natolozuvaat, postojat mnogu bolki koi covekot do krajni granici go doveduvaat, a kaj boga klucevite od site problemi se naogaat, mnogu ne jadosuvaat stradanijata i tokmu koga pomisluvame , izles deka ni nema spasenie bog ni daruva, od svojata milost beskrajna,.
Викаш читањето книги е добро. Па што не земеш да прочиташ неколку? Еве земи пример некои книги со содржина за историјата на религиите.
Викаш секој има право да ти ја соопшти вистината? Кажи колку пати досега се побиени илјадници тврдења во Куранот, а ти сепак продолжуваш по старо?

На крајот на краиштата си контрадикторен. Викаш дека секој има право да верува во што сака, без притоа некој да му наметнува одредени верувања, а ти тоа го правиш овде.
И тоа не издржа ни 10 минути пред самиот да се побиеш...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ne bidi tolku siguren priatele deka e samo od edna kniga knigata na covekot mue najdobar priatel,se stoe dobro primigo a se sto e loso ostavigo, citaj ja istorijata , razmisluvaj za cudesnite slucuvanja, , uzivaj vo raznite kazuvanja i izvelci ja poukata od seto toa, izlezi vo prirodata nabluduvaja , izvleci pouka , i uzivaj vo prekrasnoto bozjo sozdanie, sekoe dobro i kon vas , zarem ima nesto poubavo od toa sto na covekot mu posakuvas se najubavo vo negoviot zivot,, jas ti posakuvam uste posrekni migovi vo tovojot zivot ,ostavigi laznite trevogi vo tvojot zivot i ne im veruvaj na pesimisticnite luge, razbudise od sonot , sogledaja vistinata, , znaj deka ako ne zivees vo granicite na eden den tvojot razum ke bide vo nemir i ocaj, site raboti ke ti bidat nejasni, , grizite i stravotiite ke se natolozuvaat, postojat mnogu bolki koi covekot do krajni granici go doveduvaat, a kaj boga klucevite od site problemi se naogaat, mnogu ne jadosuvaat stradanijata i tokmu koga pomisluvame , izles deka ni nema spasenie bog ni daruva, od svojata milost beskrajna,.
Сето тоа сум го поминал одамна и сум ја видел што не е вистина. Ни куранот ни библијата се блиску до вистината, и јас не пласирам никаква вистина, само не верувам во лагите пишани во тие божемски „свети книги“. Ти си тој кој овде светата книга ја земаш за вистина, и тоа замисли, сите другу биле невистина само твојата е. Хипокризијата е непожелна пријателе, затоа потруди се да не си хипокрит.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Стварно?

Викаш читањето книги е добро. Па што не земеш да прочиташ неколку? Еве земи пример некои книги со содржина за историјата на религиите.
Викаш секој има право да ти ја соопшти вистината? Кажи колку пати досега се побиени илјадници тврдења во Куранот, а ти сепак продолжуваш по старо?

На крајот на краиштата си контрадикторен. Викаш дека секој има право да верува во што сака, без притоа некој да му наметнува одредени верувања, а ти тоа го правиш овде.
И тоа не издржа ни 10 минути пред самиот да се побиеш...
abe stvarno .kakvo veruvanje sum ti nametnal jas tebe i na site drugi , jas pak velam vie sirite ateizam , sto ima vie mene da me ubeduvate deka nee vistina ona sto za mene e vistina jas stopati sum rekol sekoj po svojot pat , mene mojata vera tebe tvojot ateizam.
--- надополнето: 28 април 2012 во 17:48 ---
Сето тоа сум го поминал одамна и сум ја видел што не е вистина. Ни куранот ни библијата се блиску до вистината, и јас не пласирам никаква вистина, само не верувам во лагите пишани во тие божемски „свети книги“. Ти си тој кој овде светата книга ја земаш за вистина, и тоа замисли, сите другу биле невистина само твојата е. Хипокризијата е непожелна пријателе, затоа потруди се да не си хипокрит.
ako ne veruvas ne veruvaj nikoj ne te prisiluva da veruvas pa nemoj i ti da gi prisiluvas drugite vo tvoeto neverstvo.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Каков е ставот и мислењето во исламот и на муслиманите за следниве и за многу други вакви слики:

Medieval Persian manuscript Muhammad leads Abraham Moses Jesus

Persian or central Asian illustration showing Muhammаd teaching

Fourteenth-century Persian miniature showing the Angel Gabriel speaking to Muhammad

Miniature of Mohammed re-dedicating the Black Stone at the Kaaba.

Mohammed on his prayer rug; Persia, late medieval (date unknown).

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Забрането е според исламот да се слика ликот на пророкот Мухаммед.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Ама сепак сликале, и тоа самите муслимани персијците

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Ама сепак сликале, и тоа самите муслимани персијците
Имале бујна имагинација за неговиот лик и фрагментите од неговиот живот. И јас имам гледано доста дервишки слики со слична тематика. Ова се некоја секта произлезена од шиитите во Иран или некоја друга земја која не се држи до забраната за цртање на ликот на пророкот,која самиот ја дал.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Само шиитите го практикуваат ова? Јас баш се зачудив кога дознав дека имало слики од него, до вчера мислев дека не постои ниту една слика, затоа и прашувам.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
ne odgovaras ona sto jas ti go postaviv kako prasanje , nie mnogu dobro svakame na sto ti govoris zboruvas nesto sto tie vo umot tvoj bes nekakvi argumenti i dokazi
.

БОГ нека ви прости, бидејќи не знаете што (и против Кого) зборувате и делувате!

.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ako ne veruvas ne veruvaj nikoj ne te prisiluva da veruvas pa nemoj i ti da gi prisiluvas drugite vo tvoeto neverstvo.
Pa i jas toa tebe ti rekov, nemoj ovde da ubeduvas ili da naveduvas koe e vistina, a koe laga. I uste pomalku da se ismevas na tugite veruvanja i neveruvanja. Nitu ti nitu jas ne ja znaeme vistinata i ne sme dostojni za istata. Zatoa veruvaj si vo sto sakas.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
.

БОГ нека ви прости, бидејќи не знаете што (и против Кого) зборувате и делувате!

.
kolku i da ti pocrnalo srceto kolku i da si oddalecen od vistinata , pobaraj oprost pa so bozja pomos ke najdes sreka i spas i ke stignes do najsvetlata vistina.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Ако мислиш дека кураишкиот фалсификат е вистина, тогаш знај дека баш твоето срце е поцрно и поскаменето од каменот кон кого се поклонуваш!

Единствениот Вистински и Совршен БОГ - пред Кого единстевно се поклонуваме - живее лично во прачистото Срце на Исуса Христа и сите оние кои Него преку Светиот Дух вистински Го примиле во сопстеното срце!

ла илахе илалах фи јашуах ха мешиах!

.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom