Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Што ѓаол ќе беше, овој луци бар е цар за наука.Vrska nema!
Што ѓаол ќе беше, овој луци бар е цар за наука.Vrska nema!
Патетично е како една иста милион пати разодкриена лага ја повторувате ли повторувате, со надеж дека ќе почне да звучи како вистина!Ne, tuku modernata nauka ne moze da go nadmine Allahoviot rec, tuku samo se potvrduvat Allahovite zborovi! Kako na primer slucajot so dvete morinja vo giblartar edniot sto ima blaga voda i drugiot sto ima solena, sto naucnite kasno otkrijaa za toa!
Што е следно? Лагата дека Жак Кусто поради ова преминал во Ислам?A thousand years before Muhammad Aristotle wrote the following: "The drinkable, sweet water, then, is light and is all of it drawn up: the salt water is heavy and remains behind."
Што е битно дали они оправдуваат или не.Исто ме интересира уште нешто.
Дали вие како муслимани ги оправдувате муслиманските земји каде што за смена на религија, неверство, ситна кражба треба јавно да му се исече главата на тој/таа или пак да се каменува до смрт.
Да не ставам клипови ги има еден тон...
Кутрата таа со тебе. Не сум гатачка, ама почнаа лоши визии да ми доаѓаат... О, не!Андерс Бервик.
A da vo vrska so mojata devojka, ke se konvertira koga i da e, mislam vernicka e, samo da go primi Islamot kako sto Allah e zadovolen, sekako ne e loso i vaka e spasena, edna losa informacija !
Така мислиш, оти така се практикува. Пред да помислиш дека сум муслиманка, да ми ти кажам одма - атеист сум.Зошто жените се најдискриминирани во муслиманската религија???
пр. сега за Курбан Бајрам само мажи одеа на гробишта, а жените седеа дома.
друг пр. зошто жените не смеат да бидат заедно со мажи во иста џамија?
Да и Месечината е подалеку од Сонцето... потврдено од науката.Ne, tuku modernata nauka ne moze da go nadmine Allahoviot rec, tuku samo se potvrduvat Allahovite zborovi! Kako na primer slucajot so dvete morinja vo giblartar edniot sto ima blaga voda i drugiot sto ima solena, sto naucnite kasno otkrijaa za toa!
Морам да ти честитам зашто имаше доволно храброст да ме цитираш и да одговориш.Jas ke ti citiram nekolku citati od vrvni naucnici vo vrska so somnevanjeto vo Kuranot: Dr Moris Bikaj, So ogled na toa deka postojat ogromni greski vo biblijata, jas pak ne mozev da najdam nitu edna greska vo Kuranot. Jas morava da zastanam i da se prasam sebe si: Ako covek e avtor na Kuranot, togas kako mozel da dava piusvani fakto vo sedmiot vek, a koj se vo cekor so modernata nauka?
Dr Dzo Leig Simpson dekan od odelot za akuserstvo i ginekologija vo Bajlor Koledz za medicina Hjuston, Teksas:"...Kuranot se pokaza ispraven posle nekolku vekovi. So sto se podrzuva naukata vo Kuranot , i deka toa e Objava od Boga.
citaj i od dr T.B.N Perasud,
Na komu mu se objaveni tie zborovi?
Не е ајетот украден од рабините, туку рабините го украле од куранот. Ако ова не се сложува со нормалниот тек не времето, дотолку полошо за него...Ти кажав дека ајетот 5:32 e украден од рабините, ајде сега ако можеш демантирај ме и одбранија твојата вера. Ако сакаш сврти цел интернет и на крај дајми одговор на едноставното прашање.
Што е тоа толку во чекор со современата наука а го пишува во Куранот?А знаеш ли ти колку грешки има во Куранот?Имаш цела тема за тоа на овој подфорум.Jas ke ti citiram nekolku citati od vrvni naucnici vo vrska so somnevanjeto vo Kuranot: Dr Moris Bikaj, So ogled na toa deka postojat ogromni greski vo biblijata, jas pak ne mozev da najdam nitu edna greska vo Kuranot. Jas morava da zastanam i da se prasam sebe si: Ako covek e avtor na Kuranot, togas kako mozel da dava piusvani fakto vo sedmiot vek, a koj se vo cekor so modernata nauka?
Dr Dzo Leig Simpson dekan od odelot za akuserstvo i ginekologija vo Bajlor Koledz za medicina Hjuston, Teksas:"...Kuranot se pokaza ispraven posle nekolku vekovi. So sto se podrzuva naukata vo Kuranot , i deka toa e Objava od Boga.
citaj i od dr T.B.N Perasud,
Na komu mu se objaveni tie zborovi?
Ako ti najdam dokazi i iscrpeno objasnuvanje, dali ke primis Islam?Морам да ти честитам зашто имаше доволно храброст да ме цитираш и да одговориш.
Нажалост, не си забележал дека навлегуваш во логична фалација. (Argumentum ad verecundiam (appeal to authority)).
Аргументот твој е заснован врз авторитет. Во превод грешката е во тоа што ти мислиш ако некој со авторитет кажал нешто тогаш мора да е точно. Ако јас сега почнам да цитирам Stephen Hawking, Richard Dawkins, Daniel Denett, Sam Harris, Charles Darwin тогаш нашата дебата ќе се сведи врз која вера има поугледни научници што е логична фалација.
Ти кажав дека ајетот 5:32 e украден од рабините, ајде сега ако можеш демантирај ме и одбранија твојата вера. Ако сакаш сврти цел интернет и на крај дајми одговор на едноставното прашање.
Исламот е како кула со лаги, ако една лага ја уништиш тогаш целата кула ќе падне.
докажи дека постои Аллах, ќе станам трипати поголем верник од тебе.Ako ti najdam dokazi i iscrpeno objasnuvanje, dali ke primis Islam?
Ако убиеш поише Каури од Андерс бервик, ја одма ќе станам мухамеданец.Ako ti najdam dokazi i iscrpeno objasnuvanje, dali ke primis Islam?
Izvini sto zakasniv malku so odgovorot, zaglaviv na prozorce, gledajki kako edna zgrada bez prisustvo na luge, sama se dogradese, bez pomos na teknologija, i mehanizacioni sredstva!докажи дека постои Аллах, ќе станам трипати поголем верник од тебе.
И ние сакаме од Вашата дрога.Izvini sto zakasniv malku so odgovorot, zaglaviv na prozorce, gledajki kako edna zgrada bez prisustvo na luge, sama se dogradese, bez pomos na teknologija, i mehanizacioni sredstva!
Ima greski, ne bidi mrzliv kazi koj se tie greski.Што е тоа толку во чекор со современата наука а го пишува во Куранот?А знаеш ли ти колку грешки има во Куранот?Имаш цела тема за тоа на овој подфорум.
Ај сега да те прашам-дали Алах е праведен или опростува?Или и двете?Ако ти убиеш човек,притоа се покаеш,тогаш според која од овие две особини ќе се раководи Алах?Дали ќе биде праведен и ќе те фрли во Пеколот да гориш или ќе ти опрости и ќе те прати во Рајот кај девиците?Или зависи како ќе биде расположен?
П.С.Овие научници што цело време ги ставате во корелација со Исламот и со Куранот и како истите не можеле да му најдат грешка,каков е нивниот придонес во науката?Или само си се пишале научници,онака од мерак?
Aaaa izvini, ne mozam da ti davam, ke bides predoziran! Ti koga si dozvoluvas samiot da veruvas, deka ovoj svet so site ubavini, moze sam da se gragi taka slucajno bez pomosta na nekoja Mok,Sila i Sovrsenost, zosto ne mi veruvas deka i edna zgrada moze sama da se dogradi bez necija pomos? Dali ti si razmisluvala vo vrska so svetoto, so ona sto tebe te opkruzuva, kolku se trudis da ja svakas ona nadmokna sila, ona sto se veli Bozja?И ние сакаме од Вашата дрога.
Ај сега, дали можеме да си разговараме, без вакви досетливи шеги?
Што е тоа што мислите дека вашата религија е таа која може да Ве спаси Вас како верник во Исламот?