reemteY
Ако...
- Член од
- 27 март 2009
- Мислења
- 426
- Поени од реакции
- 36
Kraj na nepravda? Da se diskriminiras vo sekoj aspekt!Што е крајот на неправдата? Неможноста да се седне мирно и да се разговара за правата на една заедница. Затоа морало прво да дојде до покољ, да се убиваат недолжни граѓани, па после може да се преговара.
Разнесување на јавно место, во присуство на некои 212 немуслимани?
Арно. Секој по заслуга, значи.
Ne druze, mediumite go pravat svoeto, Islamot ima svoj stav za ubivanje nedolzni luge, za ubivanje nedolzni luge, sleduva i vecna kazna: Allah vo kuranot veli: Koj od vas ke bide pricina da spasi eden covecki zivot nagradata mu e ista kako da go spasil celoto covestvo, koj od vas ke bide pricina da se ubiva eden nedolzen covek kaznata ke mu sledi isto kako da si go ubil celoto covestvo!
A da samo da te podsekam, koga veke pocna so dzihadot i borbite, kolku sto se sekavam jas, Muslimanite nikogas ne izvrsile genocidi, vrati se malku nazad vo historijata: Hirosimo Nagasaki, prvata i vtorata svetka vojna, holokausot, kolku nedolzni luge poginale, srebrenica, kosovo, iraq, , pojas gaza, krstonoscite i mn mn vojni koj sto nemat vrska muslimanite a se vrsel genocid vrz covestvoto, i da, da te podsekam, i za vreme na komunizmot se ubijeni nad 300 000
--- надополнето: Nov 14, 2011 8:57 PM ---
Ajetot nema vrska so ova sto go kaza ti! Toj ajet voopsto ne se odnesuva na mene! Jas nikogo ne odaleucam od Allahoviot pat, naprotiv, i ajetot se odnesuva na nevernicite a ne na vernicite!“Ima ljudi koji kupuju price za razonodu (lehwe'l-hadithi) da bi, ne znajuci koliki je to grijeh,s Allahova puta odvodili i da bi ga predmetom za ismijivanje uzimali. Njih ceka sramna kazna.” (Лукман:6)Ами ако е така зошто воопшто дал правила за овоземскиот живот?
Зошто кога не направил не ни ги ставил како инстинкти па да се водиме по нив, зошто да мора да праќа боговесник за да ни каже како да живееме?
Зошто за некои гревови дава казни кои треба да ги пресудат на овој свет исти грешници?
Зошто да ни суди за животот на овој свет кој е неспоредбен со вечноста на другиот?
Koga veke pocna da citiras Kuran, citiraj ja celata sura, bidi i ti pricina mozebi ke cinis nekoj sevap!
--- надополнето: Nov 14, 2011 9:10 PM ---
1. Zatoa sto na cevekot mu dal sloboda, da odbira megu losoto i zloto! (mozam i podetalno da ti objasuvam so argumenti i fakti, samo ako mi vetis deka ke veruvas vo niv, ke prodolzam)“Ima ljudi koji kupuju price za razonodu (lehwe'l-hadithi) da bi, ne znajuci koliki je to grijeh,s Allahova puta odvodili i da bi ga predmetom za ismijivanje uzimali. Njih ceka sramna kazna.” (Лукман:6)Ами ако е така зошто воопшто дал правила за овоземскиот живот?
Зошто кога не направил не ни ги ставил како инстинкти па да се водиме по нив, зошто да мора да праќа боговесник за да ни каже како да живееме?
Зошто за некои гревови дава казни кои треба да ги пресудат на овој свет исти грешници?
Зошто да ни суди за животот на овој свет кој е неспоредбен со вечноста на другиот?
2. Za da zimat pouka drugite, i istite grevovi da ne gi pravat, primer koga ke mu se sudi na nekoj za krazba, drugite ke zemat pouka i nema da se obidat da kradat!
3. Znaci i ti se slozuvas so mene deka ne moze da se sporeduva drugiot svet so ovoj neli? Epa mn jasno, ubavite raboti sekogas treba da se zasluzuvat spored vlozeniot trud! Znaci ako se trudis maksimalno i go dobijes rajot, a jas gaga da spekuliram sekakvi lagi i od kraj kraeva pokraj site argumenti i fakti sekojdnevni da receme, pak da ne veruvam, i da ideme zaedno vo rajot. Logicki toa e necesno!
Isto kako nekoj vas kolega, ti da se tepas na rabota, a nekoj da ti soli pamet od strana. I dvajcata da vi se pokacuva platata so ist procent, ili pak da vi se dadat za isti pozicii. Za sto si se trudel ti togas? Dali ke mu se sprotivstavuvas na takva odluka na sefot? Bidejki toj nepravedno rabotel sprema vas!
Allah e Pravedniot, i ne ja saka nepravdata!
Pozz