Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
А одговорот е.....?
Ете, јас не барав, ама може да видам одговор на прашањто...
Општо за се барате логични одговори.

П.С размисли малку какви се боите на земјата и какви се боите на луѓето (мислам на различните раси).
Па спореди ги :pipi:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.084
Општо за се барате логични одговори.

П.С размисли малку какви се боите на земјата и какви се боите на луѓето (мислам на различните раси).
Па спореди ги :pipi:
Не мора логичен, нека биди нелогичен одговор... сеедно.
Што би бил одговорот?

И не те разбрав што мислиш втората реченица...

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Не мора логичен, нека биди нелогичен одговор... сеедно.
Што би бил одговорот?

И не те разбрав што мислиш втората реченица...
Значи земјата има разни видови на бои исто како и човекот. ЈАСНА ?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.084
Што зборувам сега ? Земјата какви бои има ?
И дали ја има во една боја ?
Во претходниот пост под колку бои има мислев колку раси има?
Нели само од двајца луѓе настанува човештвото? Тие двајцата имаат иста боја...

Заминавме во погрешна насока. Чекам одговор, како можел да биде дозволен инцест...

Ај патем уште едно прашање, колку е стара Земјата според Исламот?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Во претходниот пост под колку бои има мислев колку раси има?
Нели само од двајца луѓе настанува човештвото? Тие двајцата имаат иста боја...

Заминавме во погрешна насока. Чекам одговор, како можел да биде дозволен инцест...

Ај патем уште едно прашање, колку е стара Земјата според Исламот?
Само Аллах знае колку е стара земјата. :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.084
Само Аллах знае колку е стара земјата. :)
Значи по тоа прашање исламот нема одговор. Дообро.

Инаку според други испитувања има одговор... да не навлегуваме таму сега. :)

Член од
25 октомври 2010
Мислења
12
Поени од реакции
5
Аха...
Ама тоа не објаснува како од една боја настанале повеќе. :)
Најпрво еден срдечен поздрав до сите членови на Кајгана форумот.

Бараше логички одговор, ќе се обидам со два логички примери да ти објаснам.

1. Денес среќавеме безброј бои кои ги користиме, но претходници на сите тие бои биле основните природни бои, а тоа се 4 (значи од 4, денес имаме 4000 бои, па зарем неможе од маж црн и жена бела да се создадат неколку видови на раси?)

2. Зарем од два броеви не се добива трет број поразличен од нив? (Значи од мажот и жената имале подеднаков број на деца - машки и женски, па тие се земале меѓу себе, па зависи од тоа каква комбинација испаднала, таква и раса излегла).

Ова ти е наједноставна логика.

Поздрав :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

1. Денес среќавеме безброј бои кои ги користиме, но претходници на сите тие бои биле основните природни бои, а тоа се 4 (значи од 4, денес имаме 4000 бои, па зарем неможе од маж црн и жена бела да се создадат неколку видови на раси?)

2. Зарем од два броеви не се добива трет број поразличен од нив? (Значи од мажот и жената имале подеднаков број на деца - машки и женски, па тие се земале меѓу себе, па зависи од тоа каква комбинација испаднала, таква и раса излегла).

Поздрав и добредојде на форумот.

1. Немаме 4000 бои, имаме нијанси на бои, а бои имаме четири. "Маж црн и жена бела", сакаш да кажеш дека Адам бил црнец? Не сум го слушнал ова досега.
Дури и да бил црнец, потомци можат да бидат или само црни, или само бели, или мелези (светло кафеави), како тогаш ги објаснуваш жолтите раси (кинези,јапонци, монголци), црвените раси (староседелците во Америка).
Дури и ако успееш тоа да ми го објасниш, тогаш кажи ми зошто одделни нации имаат една боја на кожата, зошто, географски гледано, на потопли предели луѓето се поцрни, а на поладни предели посветли. Тоа значи дека бојата на кожата зависи (најмногу) од временските услови, а тоа значи дека еволуцијата дала точен одговор за потеклото на различни раси и бои на кожата, то ест причината е адаптација на човекот во различни климатски услови.

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Поздрав и добредојде на форумот.

1. Немаме 4000 бои, имаме нијанси на бои, а бои имаме четири. "Маж црн и жена бела", сакаш да кажеш дека Адам бил црнец? Не сум го слушнал ова досега.
Дури и да бил црнец, потомци можат да бидат или само црни, или само бели, или мелези (светло кафеави), како тогаш ги објаснуваш жолтите раси (кинези,јапонци, монголци), црвените раси (староседелците во Америка).
Дури и ако успееш тоа да ми го објасниш, тогаш кажи ми зошто одделни нации имаат една боја на кожата, зошто, географски гледано, на потопли предели луѓето се поцрни, а на поладни предели посветли. Тоа значи дека бојата на кожата зависи (најмногу) од временските услови, а тоа значи дека еволуцијата дала точен одговор за потеклото на различни раси и бои на кожата, то ест причината е адаптација на човекот во различни климатски услови.
Geogravskiot predel ja odreduva bojata na kozjata , fizionomskiot izgled, visinata, i red drugi rabota kako primer ke se zadrzjam pak na religija ke ti navedam deka spored Kuranot Adem a.s bil visok 27.8 metri znaci togas lugjeto imale i povisok rast a mozjebi i gravitacijata na zemjata bila pomala, a mozjebi Adem a.s posto e stvoren vo Rajot mozjebi vo rajot vladeat drugi gravitaciski uslovi, ili kojznae kakvi sto go odreduvaat izgledot . Mozebi rajot i ne e na zemjat mozjebi e na druga Galaksija, vo drug Univerzum , vo druga dimenzija, nie tuka imame samo edna brojka i 1000000 nepoznati, i ti ocekuvas nekoj da ti ja resi zadacata tocno. Duri nitu pred kolku godini zjiveel Adem a.s vo Kuranot ne e navedeno. So toa si ima problem Bibiljata koja go smestila mnogu rano pa nema vreme nitu za evolucija nitu za potop nitu za mnozenje. Pozdrav se nadevam sega si zadovolen

--- надополнето ---

Дали интернетот е халал или харам?
I Halal i Haram

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.084

Поздрав и до тебе.

Не барав логички одговор, туку барав само одговор.
А твојов нема врска со логиката.
Адам бил црнец, а Ева белец?

--- надополнето ---

Geogravskiot predel ja odreduva bojata na kozjata , fizionomskiot izgled, visinata, i red drugi rabota kako primer ke se zadrzjam pak na religija ke ti navedam deka spored Kuranot Adem a.s bil visok 27.8 metri znaci togas lugjeto imale i povisok rast a mozjebi i gravitacijata na zemjata bila pomala, a mozjebi Adem a.s posto e stvoren vo Rajot mozjebi vo rajot vladeat drugi gravitaciski uslovi, ili kojznae kakvi sto go odreduvaat izgledot . Mozebi rajot i ne e na zemjat mozjebi e na druga Galaksija, vo drug Univerzum , vo druga dimenzija, nie tuka imame samo edna brojka i 1000000 nepoznati, i ti ocekuvas nekoj da ti ja resi zadacata tocno. Duri nitu pred kolku godini zjiveel Adem a.s vo Kuranot ne e navedeno. So toa si ima problem Bibiljata koja go smestila mnogu rano pa nema vreme nitu za evolucija nitu za potop nitu za mnozenje. Pozdrav se nadevam sega si zadovolen

Гравитацијата не може да биде помала или поголема. Разликата е во воздухот, т.е. колку кислород има на одредено место.

И сега, твојов одговор ме води до следното прашање:
Пред колку години Бог ги створил Адам и Ева?

ПС, уште чекам одговор за инцестот...

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Поздрав и до тебе.

Не барав логички одговор, туку барав само одговор.
А твојов нема врска со логиката.
Адам бил црнец, а Ева белец?

--- надополнето ---

Гравитацијата не може да биде помала или поголема. Разликата е во воздухот, т.е. колку кислород има на одредено место.

И сега, твојов одговор ме води до следното прашање:
Пред колку години Бог ги створил Адам и Ева?

ПС, уште чекам одговор за инцестот...
Jas samo pretpostavuvam i pak ke ti navedam Geogravskata oblast gi odreduva pigmentite na kozjata so tek na vreme, a pred kolku godini Bog gi stvoril Adem i Ava vo Kuranaot ne e navedeno toj odgovor mislam deka e naveden vo Biblijata i iznesuva priblizno 5000 godini . sto mene mi e smesno.

Kaj e tuka potopot, Nuh a.s zjiveel samo preko 800 godini spored Kuranot. i site nashi pretci imale podolg zjivot od Adem a.s se do Nuh a.s

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.084
Jas samo pretpostavuvam i pak ke ti navedam Geogravskata oblast gi odreduva pigmentite na kozjata so tek na vreme, a pred kolku godini Bog gi stvoril Adem i Ava vo Kuranaot ne e navedeno toj odgovor mislam deka e naveden vo Biblijata i iznesuva priblizno 5000 godini . sto mene mi e smesno.

Kaj e tuka potopot, Nuh a.s zjiveel samo preko 800 godini spored Kuranot. i site nashi pretci imale podolg zjivot od Adem a.s se do Nuh a.s
Не се работи само за пигментација на кожата. Постојат и други карактеристики.
Како на пример, носот на црнците им е поголем и поширок, што јасно укажува на еволутивен процес.
Или пак косити очи на жолтите луѓе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom