Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Abe prijatel, jas go kazav ona sto mnogumina go mislat. Ne sum sretnal licno musliman koj otvoreno zboruva za vojna sem vasite od DPA i DUI na televizija, i onie sto mi se prijateli (muslimani) ne razgovaraat na taa tema. No, moite rodnini imaat mnogu loso iskustvo (nekoi od niv ne mozat veke da go raskazat iskustvoto - pogodi zasto) od 2001 godina so takvite prijateli muslimani. No toa kje go smetame deka ne e moe licno iskustvo, pa nema da go zememe kako relevantno.

Sluckata so karikaturata na "prorokot" Muhamed vo Danska, za malku ne napravi 3ta svetska vojna. Zarem edn akarikatura e tolku "vredna" da trgnete vo vasio djihad????

Monti Pajton snimija cel film so parodija za Isus, ima eden kup dokumentarci i filmovi koi go ismejuvaat hristijanskiot bog i mesija, pa tie ne trgnaa vo unistuvanje na istite koi toa go napravija, ZA RAZLIKA OD VAS NELI?

Samo lud covek ili potocno kazano religiozen fanatik dlaboko lobotomiran, moze da misli deka 11 septemvri e scenario na samite Amerikanci.

Eve ti odgovori mi, go opravduvas li 11 septemvri, gi opravduvas li gnasnite zlodela na "vasite" vo 2001 godina. Go opravduvas li slucajot so Mavrovskite rabotnici?

Ja opravduvas li trgovijata so organi na srpski i romski "jadnici" od vasite "brakja" Kosovari, vo koi se kolnete?

Za zal iskustvoto pokazuva, deka e mnogu tesko razbiranjeto pomegju lugje od dve religii, a posebno ako ednata od niv e islamot.
Zatoa mora da isceznat religiite, na celo so islamot, za da svetot zivee poubavo.[/q
priatelce niedna religija ne go podrzuva ubivanjeto, odnosno terorizmot.. taka da i islamot go zabranuva ubistvoto.. toa sto se sluci vo 11/9 ,, toa ne moze da go napravi musliman koj e iskren vernik.i site nie go osuduvame toj zlocin i ubistvo,, zatoa bidi trpeliv,, vistinata ke izleze na videlina pa ke doznaes koj go napravil toa i zaradi koja cel.vo islamot nema radikalen ili umren islam ili sekulaeren islam ili moderen islam ,
ovaa sto se slucuva vo denesno vreme e samo spletkii na onie koi sakaat da mu nametnat vo islamot terorizam demek e teroristicka religija , dareceme al kaeda
koja e taa organizacija sto ako ispadne deka e evrejska mosad ili americka cia . koje toj bin laden sto ako ispadne deka e agent na cia znae li nekoj? mediumite samo lagaa iznesuvaat i sekgas go izrazuvaat zborot muslimanski teroristi . pa neka gi narecat avganistanski teroristi ili irackii ili bilo kakvii no ne muslimanski toa e isto da receme teroistickata orgnaizacija na eta da ja nareceme hristijanska ili katolicka kako bi bilo toa ,
so toj zbor muslimanski teroristi faktickki i jas spagaam vo taa grupa kako sto znam jas vopsto ne sum nikakov terorist toa e edna golema navreda kon nas muslimanitee ,, i toa nie jasno na site muslimani deka amerika i izraell so site raspolozlivi sredctva bilo na voeno ekonomsko i bilo kakvo, pravat spletki so cel islamot da go ponizat, sluzejki se so razni itristini ,bidiiki islamott zema golem zamaav vo natalitet i vo primanje na islamskata religija od dugite narodi .
eden den ke se doznae site ovie nepravdi i spletki sto se pravat .

[/quote]

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.213
Поени од реакции
12.205
priatelce niedna religija ne go podrzuva ubivanjeto, odnosno terorizmot.. taka da i islamot go zabranuva ubistvoto..

Абре, муслиманину... си ја познавате вие верата, поточно религијата и по кои закони се водите?
Што е ова море: http://kajgana.com/siriskiot-muftija-se-zakanuva-so-samoubistveni-napadi ?
Ова не е подржување на убиства, нели... ова онака...нема што да прават муслиманите... нема други средства, и одиме на крв?
Што е муфтија море? Муфтија (арап. مفتى‎) је представник верске власти и правосудни тумач шеријата, исламског закона, признат због своје честитости, верског и правног знања. Муфтија може изрећи фатву када треба ријешити још непознат правни проблем. Ова од wiki... ајде ти ми кажи како овој брадосаниот повикува на убиства... не треба да се измава со стап за тоа? :)
Оди раскажувај приказни на друго место...

П.С. За 3 дена ќе излезе дека не е ова кажано... знаеме...

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Абре, муслиманину... си ја познавате вие верата, поточно религијата и по кои закони се водите?
Што е ова море: http://kajgana.com/siriskiot-muftija-se-zakanuva-so-samoubistveni-napadi ?
Ова не е подржување на убиства, нели... ова онака...нема што да прават муслиманите... нема други средства, и одиме на крв?
Што е муфтија море? Муфтија (арап. مفتى‎) је представник верске власти и правосудни тумач шеријата, исламског закона, признат због своје честитости, верског и правног знања. Муфтија може изрећи фатву када треба ријешити још непознат правни проблем. Ова од wiki... ајде ти ми кажи како овој брадосаниот повикува на убиства... не треба да се измава со стап за тоа? :)
Оди раскажувај приказни на друго место...

П.С. За 3 дена ќе излезе дека не е ова кажано... знаеме...
islamot zivotot na covekot go smeta za svet i sekoe ubistvo na nevina licnost, go ceni kako zlostorstvo kon celoto covestvo,, eve eden k*ranski tekst;

onoj koj ke ubie eden covek , koj ne ubil nikogo i koj ne pravi bezredie po zemjata, kako da gi ubil site luge, a onoj koj ke spasi eden covek ,, kako da gi spasil site luge,,,,(al maida32)
ova e poraka za celoto covestvo i za site muslimani,temel za islamskoto razbiranje na covekot.a drugo e sega sto pravat lugeto vo ovaa denesnica ..
no pogresno e terorizmot da go stavate vo pozadina na islamskata religija .
islamskata ideologija e mir , selam alejkum, mir kon site i strogo e zabraneto nasilstvoto i terorot.

vo islamot e strogo zabraneto da se ubiva i da se vrsi nasilstvo ,
nepravednoto ubistvo e sprotivno i neprifatlivo delo na vistinskoto veruvanje, sekoj musliman koj nepravedno ubiva za nego prestavuva golem grev so sto ke ja zasluzi bozjata kazna..

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Сонцето ако е твојот Бог, дарител на живот и оној што зема живот, ист бог обожуваме...а на тој Бог, пратеник никако не е Мухамед ниту пак Исус ниту Илија :)
Друг е пратеник ако Сонцето е бог... не ги мешај египетските мистерии со вашите каливи преписи...
И ова што го реков за вас, важи за сите што шират знаење за некаков си краен Суд!
Onoj vo kogo jas veruvam e toj Toj i na Sonceto mu dade zivot.

Се согласувам дека за ситуацијата со лошата репутација на Исламот се одговорни еврејските американски медиуми и повеќе децениската политика на САД.
Но, оваа ситуација се одразува и врз самите Муслимани кои уште повеќе се милитаризираат сакајќи да ја 'одбранат' честа, што е причината за оваа наивност кај нивните авторитети е прашање за дискусија.
Toa e Fakt. Vistinata ne zavisi dali nekoj od nas ke ja priznae. Slucajot 11/9 koj znae od koga e planiran i za kolku siroki raboti. Tocno e deka sozdadena e i vnatre vo Islamot po-radikalna organizacija od toj moment,ne pred toa. Tocno e deka ima muslimani koi i svesno i nesvesno go poddrzuvaat toj nastan. No takvite se znaat na prsti. Zosto Islamot kako Religija bi bil kriv za toa ?

Miki,trudi se temava da ne ja prenasocis vo politika i partiski.

Sto se odnesuva do karikaturite i toa bese edna namerna provokacija za da se digne uste edna fama i da se ocrni uste tolku liceto na muslimanite. Ako znaes deka edna rabota za nekogo e navredliva,zosto toa namerno im go pravis ? Ti za edna provokacija (bez vrska i pricina) vrz tatkoti ili sinot bi dignal bunt. Jas Muhammed s.a.w.s go sakam poveke od tatko mi i sin mi i vo toa nikoj nema pravo da mi se mesa i bi trebalo da se pocituva. Monti Pajton mozat da si snimaat za svojata religija sto si sakaat ako im dozvoluvaat.
Druga provokacija bese koga za mis edna devojka se izbra i bese dadena izjava deka tolku bile ubavi sto i prorokot muhamed bi izbral edna. Neli podobra reklama bi bilo za devojkite koga bi rekle deka i Isus bi odbral,bidejki toj nemal nitu edna. Od druga strana go obvinuvaat za toa sto imal poveke zeni.

Zosto ne znaete da si ziveete mirno bez da im se mesate na drugite kako ke ziveat ?

Som velel i sekogas ke velam. Problemite vo svetot i dokolku postojat verski vojni,nastanuvaat samo od ateistite i samo od ateistite.

Ne be,greska si. Nie ne ja poznavame nasata religija,ti ja poznavas. Ti Judizmot go poznavas poveke od rabinot na FOXTV koj velese deka Palestina ne im pripagja na Evreite. Ti go poznavas Sufizmot poveke od Rumi i od Bejazid Bistami.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.213
Поени од реакции
12.205
islamot zivotot na covekot go smeta za svet i sekoe ubistvo na nevina licnost, go ceni kako zlostorstvo kon celoto covestvo,, eve eden k*ranski tekst;

onoj koj ke ubie eden covek , koj ne ubil nikogo i koj ne pravi bezredie po zemjata, kako da gi ubil site luge, a onoj koj ke spasi eden covek ,, kako da gi spasil site luge,,,,(al maida32)
ova e poraka za celoto covestvo i za site muslimani,temel za islamskoto razbiranje na covekot.a drugo e sega sto pravat lugeto vo ovaa denesnica ..
no pogresno e terorizmot da go stavate vo pozadina na islamskata religija .
islamskata ideologija e mir , selam alejkum, mir kon site i strogo e zabraneto nasilstvoto i terorot.

vo islamot e strogo zabraneto da se ubiva i da se vrsi nasilstvo ,
nepravednoto ubistvo e sprotivno i neprifatlivo delo na vistinskoto veruvanje, sekoj musliman koj nepravedno ubiva za nego prestavuva golem grev so sto ke ja zasluzi bozjata kazna..
Се е тоа добро ти како си научил песната на памет... но религијата ја прават реални луѓе... и верата исто... Овој е муфтија море...
Што ќе кажеш за него, еве јавно овде? ДАЛИ ГО ОДОБРУВАШ НЕГОВОТО ПОВИКУВАЊЕ НА КРВ и тоа ја повикува цела нација? КОЈ ЗАКОН ГО ИМААТ ТИЕ? ЈАС НЕ САКАМ ЖИВИ УБИЈЦИ!
Ми велиш ПОГРЕШНО Е ИСЛАМОТ ДА СЕ ВРЗУВА СО ТЕРОРИЗАМ? Ок ,ќе го врземе со невино убивање и леење крв...
МУФТИЈАТА ПОВИКУВА НА КРВ! И ТОА ЌЕ ТЕЧЕ НЕВИНА КРВ низ Европа... НЕ НА ОНИЕ ШТО СЕ НАВИСТИНА КРИВИ! И потоа сакате да ве почитуваат?
ИСЛАМСКАТА ИДЕОЛОГИЈА Е ИЛИ ПО НАШЕ ИЛИ КРВ по се изгледа!
САКАТЕ КРВ, ДОБИВАТЕ КРВ!
Богот ГЛЕДА и ве УЧИ на најтежок начин...ама не разбирате изгледа...
Гинете како глувци... Бидејќи МУФТИИТЕ ве мафтаат како сакате додека сте заслепени...
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:25 PM ---
Onoj vo kogo jas veruvam e toj Toj i na Sonceto mu dade zivot.

Toa e Fakt. Vistinata ne zavisi dali nekoj od nas ke ja priznae. Slucajot 11/9 koj znae od koga e planiran i za kolku siroki raboti. Tocno e deka sozdadena e i vnatre vo Islamot po-radikalna organizacija od toj moment,ne pred toa. Tocno e deka ima muslimani koi i svesno i nesvesno go poddrzuvaat toj nastan. No takvite se znaat na prsti. Zosto Islamot kako Religija bi bil kriv za toa ?

Miki,trudi se temava da ne ja prenasocis vo politika i partiski.

Sto se odnesuva do karikaturite i toa bese edna namerna provokacija za da se digne uste edna fama i da se ocrni uste tolku liceto na muslimanite. Ako znaes deka edna rabota za nekogo e navredliva,zosto toa namerno im go pravis ? Ti za edna provokacija (bez vrska i pricina) vrz tatkoti ili sinot bi dignal bunt. Jas Muhammed s.a.w.s go sakam poveke od tatko mi i sin mi i vo toa nikoj nema pravo da mi se mesa i bi trebalo da se pocituva. Monti Pajton mozat da si snimaat za svojata religija sto si sakaat ako im dozvoluvaat.
Druga provokacija bese koga za mis edna devojka se izbra i bese dadena izjava deka tolku bile ubavi sto i prorokot muhamed bi izbral edna. Neli podobra reklama bi bilo za devojkite koga bi rekle deka i Isus bi odbral,bidejki toj nemal nitu edna. Od druga strana go obvinuvaat za toa sto imal poveke zeni.

Zosto ne znaete da si ziveete mirno bez da im se mesate na drugite kako ke ziveat ?

Som velel i sekogas ke velam. Problemite vo svetot i dokolku postojat verski vojni,nastanuvaat samo od ateistite i samo od ateistite.

Ne be,greska si. Nie ne ja poznavame nasata religija,ti ja poznavas. Ti Judizmot go poznavas poveke od rabinot na FOXTV koj velese deka Palestina ne im pripagja na Evreite. Ti go poznavas Sufizmot poveke od Rumi i od Bejazid Bistami.
Го познавам, имаш проблеми со тоа? Кажи ако имаш, како би ти помогнал јас? Ќе извадам нешто од турбанот, па и од чалмата некоја дума! :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.213
Поени од реакции
12.205
Voopsto ne sakam da se informiram od nekoja slobodna enciklopedija kade sto sekoj nekoj moze da stavi informacija za nekogo i nesto.
PS: Ti toa zabi mi pokazuvas ? :)
Еве и за тебе истото, за да видиш што ми е проблемот:

http://kajgana.com/siriskiot-muftija-se-zakanuva-so-samoubistveni-napadi ?

И погледни другар ти по вера што ми дрдори за вашата религија...

Не само ме нервира муслиманското игнорирање на своите проблеми во однос на светот... ПРОТИВ КРВ; ПРОТИВ НАСИЛСТВО; ПРОТИВ ОНА ОВА И ЕТЕ,ПАК КРВ САКАТЕ!

Се е тоа добро ти како си научил песната на памет... но религијата ја прават реални луѓе... и верата исто... Овој е муфтија море...
Што ќе кажеш за него, еве јавно овде? ДАЛИ ГО ОДОБРУВАШ НЕГОВОТО ПОВИКУВАЊЕ НА КРВ и тоа ја повикува цела нација? КОЈ ЗАКОН ГО ИМААТ ТИЕ? ЈАС НЕ САКАМ ЖИВИ УБИЈЦИ!

Ми велиш ПОГРЕШНО Е ИСЛАМОТ ДА СЕ ВРЗУВА СО ТЕРОРИЗАМ? Ок ,ќе го врземе со невино убивање и леење крв...

МУФТИЈАТА ПОВИКУВА НА КРВ! И ТОА ЌЕ ТЕЧЕ НЕВИНА КРВ низ Европа... НЕ НА ОНИЕ ШТО СЕ НАВИСТИНА КРИВИ! И потоа сакате да ве почитуваат?

ИСЛАМСКАТА ИДЕОЛОГИЈА Е ИЛИ ПО НАШЕ ИЛИ КРВ по се изгледа!

САКАТЕ КРВ, ДОБИВАТЕ КРВ!

Богот ГЛЕДА и ве УЧИ на најтежок начин...ама не разбирате изгледа...

Гинете како глувци... Бидејќи МУФТИИТЕ ве мафтаат како сакате додека сте заслепени...

--- надополнето: Oct 10, 2011 7:25 PM ---

Го познавам, имаш проблеми со тоа? Кажи ако имаш, како би ти помогнал јас? Ќе извадам нешто од турбанот, па и од чалмата некоја дума! :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:39 PM ---
Еве и за тебе истото, за да видиш што ми е проблемот:

http://kajgana.com/siriskiot-muftija-se-zakanuva-so-samoubistveni-napadi ?

И погледни другар ти по вера што ми дрдори за вашата религија...

Не само ме нервира муслиманското игнорирање на своите проблеми во однос на светот... ПРОТИВ КРВ; ПРОТИВ НАСИЛСТВО; ПРОТИВ ОНА ОВА И ЕТЕ,ПАК КРВ САКАТЕ!
П.С. Ќе ми кажеш дека муфтијата ова не го рекол све је то режија на западот?
Не си го петете газот со западот... еднаш два пати... ама нон стоп... Да не сакате и Холивуд да ве викаме? :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ti samo naslovot izgleda od textot go imas procitano.
Сирискиот велик муфтија шеикот Ахмад Бадредин Хасун, највисокиот верски авторитет во земјата, им се закани со самоубиствени напади на Европа, САД и Израел, доколку Сирија биде нападната.
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:43 PM ---
PS: Mozes li da go najdes govorot na Muftijata da go slusneme site kako im se zakanuva i so sto ? Vaka svetot go palat so vadenje od kontext nekoi citati.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.213
Поени од реакции
12.205
Ti samo naslovot izgleda od textot go imas procitano.
Сирискиот велик муфтија шеикот Ахмад Бадредин Хасун, највисокиот верски авторитет во земјата, им се закани со самоубиствени напади на Европа, САД и Израел, доколку Сирија биде нападната.
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:43 PM ---
PS: Mozes li da go najdes govorot na Muftijata da go slusneme site kako im se zakanuva i so sto ? Vaka svetot go palat so vadenje od kontext nekoi citati.
ЈАС УБАВО ГЛЕДАМ, ЌЕ МОРАМ СО ГОЛЕМИ БУКВИ ЗА ДА ТИ ВИДИШ....

Сирија И ДА БИДЕ НАПАДНАТА....
СИРИЈА НЕМА ДА БИДЕ НАПАДНАТА ОД ЦИВИЛИ СО БОМБИ ОКОЛУ ПОЛОВИНАТА КОИ ЌЕ СЕ РАЗНЕСУВААТ СРЕД УЛИЦА ИЛИ ПО КАФИЧИ ИЛИ НОЌНИ ДИСКОТЕКИ! СИРИЈА НЕМА ДА БИДЕ НАПДНАТА БИДЕЈЌИ НЕКОЈ ВЕРСКИ ВОДАЧ ПОВИКАЛ ДА СЕ НАПАДНЕ СИРИЈА! НЕ МЕШАЈ ПОЛИТИКА СО РЕЛИГИЈА! АКО ТИ Е ИСТО, ИМАШ ПРОБЛЕМ!
СИРИЈА ЌЕ БИДЕ НАПДНАТА ОД ВОЈКА ! СИРИЈА ИМА ВОЈСКА КАКО ШТО ЗНАЕМЕ! АКО НЕ Е СПОСОБНА ДА СЕ ОДБРАНИ, ЌЕ ИЗГУБИ! И ЌЕ ИМА РЕФОРМИ...
ДА ОБУЧУВАШ ВЕРНИЦИ ЗА ДА КРЕВААТ ВО ВОЗДУХ КАФУЛИЊА И КИНО САЛИ, Е ЛУДОСТ И СЕКОЈ ШТО ПОВИКУВА НА ТОА НЕ СЕ УБИВА.... О,НЕ НЕ, САМО ТЕШКИ ДРОГИ И ИСПИТУВАЊА НА НЕГОВИОТ УМ!

ГЛЕДАШ КАДЕ ЈАС И ТИ СЕ РАЗЛИКУВАМЕ? :)

П.С: МУСЛИМАНИ, менувајте ги муфтиите или менувајте вера! Последен повик за последне воз, за последен вагон за да бидете прифатени во светот! :)
П.П.С. БИДЕЈЌИ ОДИШ НА ТОА, КАДЕ Е СНИМКАТА...ЌЕ СИ ЈА ПОБАРАШ! БИДЕЈЌИ НЕ СИ СЛУШНАЛ, ИМА ДА МОЛЧИШ! БИДЕЈЌИ И ДА СЛУШНЕШ, ЌЕ ИЗМРДАШ И ЌЕ ГО ОПРАВДАШ МУФТИЈАТА НА НАЈБЕДЕН НАЧИН!
НЕ ИГРАМЕ ТАКА! :) ЕТЕ ТИ НЕТ, БАРАЈ! :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Heptagram. Pa vas edinstveno bi ve zadovolilo koga bi bila napadnata sirija i koga nisto ne bi prevzela.
Velis Sirija ke bide napadnata ama so raketi drugar,ke bide granatirana,ke bide sramnata do zemja so granati..... sakas da kazes toa e vistinska borba.
Kade li da najdat kutrite palestinci taka da ratuvaat i tie koga moznost ne im se dava,izolirani od sekade ?

Tebe voopsto ne te buni sto ke bide napadnata i kako ke bide napadnata i zosto ke bide napadnata....

Jas ti velam,Heptagram,ako zaradi moeto veruvanje i ubeduvanje dojdes doma familijata da mi ja ubies,veruvaj sredstvo nema da baram kako i na koj nacin semejstvoto ke si go odbranam od takov nistoznik. Ako nemam pistol ke baram noz,ako nemam noz ke baram drvo,ke baram nacin da se spasam. A ako ti nosis pistol i ako mislis deka fer bi bilo i jas vo takov slucaj i vo takva situacija da baram pistol od ist kalibar kako tvojot i takvi izgovori,neka me kosta i neka slovam i kako terorista.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
1,)jovan krstitel vo islamot e spomnat kako jahja bozji verovesnik sin na zekerija(zaharie) koj dobil sin na dlaboka starost , on bil dobrocinitel poslusen sin kon svoite rodtieli vo kuran kerim spomnat e vo sura merjem12-15.
Во ред. А за смртта негова пишува ли во Куранот, за отсекувањето на главата. А за Крштевање? Искрено те прашувам, не дека имам намера да те провоцирам ил сл.

2); sto mislis ti stoe fintata , zarem ke gi priislis da nosat samii ... toa e isto i kako kaj hristijankite nalozeno e da ja pokroivaat glavata no odat gologlavi.. istoto i za oviee,, i za bilo koi drugii islamot ima jasen stav okolu oblekata na zenata .
Прифатливо ли е од ваша страна тоа што тие јавни личности не носат шамии? Интересно ми е навистина, Албанките што ги гледам низ Скопје си носат шамии, а овие пратенициве се прават фраерки. :)

А за Христијанките не пишува во Библијата постојано да ја покриваат главата, само за во Црква, но ретко кој почитува.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.213
Поени од реакции
12.205
Heptagram. Pa vas edinstveno bi ve zadovolilo koga bi bila napadnata sirija i koga nisto ne bi prevzela.
Velis Sirija ke bide napadnata ama so raketi drugar,ke bide granatirana,ke bide sramnata do zemja so granati..... sakas da kazes toa e vistinska borba.
Kade li da najdat kutrite palestinci taka da ratuvaat i tie koga moznost ne im se dava,izolirani od sekade ?

Tebe voopsto ne te buni sto ke bide napadnata i kako ke bide napadnata i zosto ke bide napadnata....

Jas ti velam,Heptagram,ako zaradi moeto veruvanje i ubeduvanje dojdes doma familijata da mi ja ubies,veruvaj sredstvo nema da baram kako i na koj nacin semejstvoto ke si go odbranam od takov nistoznik. Ako nemam pistol ke baram noz,ako nemam noz ke baram drvo,ke baram nacin da se spasam. A ako ti nosis pistol i ako mislis deka fer bi bilo i jas vo takov slucaj i vo takva situacija da baram pistol od ist kalibar kako tvojot i takvi izgovori,neka me kosta i neka slovam i kako terorista.
Нареден пат, кога има нешто да ми кажеш момче, ќе кликнеш одговор, за да добијам потврда дека нешто сакаш да ми кажеш...

ЈАС НЕ ДОБИВАМ НИШТО АКО СИРИЈА Е НАПАДНАТА ИЛИ АКО СИРИЈА НАПАДНЕ... НИТУ ДОБИВАМ НИТУ ГУБАМ! ДА НЕ БЛАДАМЕ!

И ТИ ВЕЛАМ; НЕ МЕШАЈ ПОЛИТИКА И ДРЖАВНОСТ СО ВЕРА! ВЕРАТА Е НАДВОР ОД ЗЕМЈАТА И СЛУЧУВАЊАТА ТУКА!

АКО СИ ЦИВИЛ ЌЕ БЕГАШ И ЌЕ СЕ КРИЕШ! СЕКОГАШ Е ТАКА:::АКО СИ ВОЈНИК ПРОФЕСИОНАЛЕЦ ВОЈУВАШ! НЕ МИ ДРДОРИ ЗА НОЖЕВИ; СЕМЕЈСТВА!
АКО ТИ ДОЈДЕ НЕКОЈ ДОМА КАКО ВОЈНИК И ТИ СИ ВОЈНИК, ЌЕ СЕ БОРИТЕ::: КАКО ШТО КАЖА И ТИ; ДА НЕ СЕ ПОВТОРУВАМ... ЦИВИЛИ СЕКАКО НЕ СЕ УБИВААТ... ИМА СЛУЧАИ НО ТИЕ СЕ ГОНАТ И КАЗНУВААТ... НОРМАЛНО ГИНАТ И ЦИВИЛИ, ВОЈНА Е...

НО АКО НЕКОЈ КАКО ВОЈНИК СЛУША НАРЕДБИ И ЕТЕ ТЕ НАПАДНАЛ, ТИ ИМАШ ПРАВО ДА ГО УБИЕШ ЗАРОБИШ ИТН ИТН КАКО И ДА Е ВО ВОЈНА...
НО ДА ПОВИКАШ НА БОМБАШКИ НАПАДИ ВРЗ НЕВИНИ ЦИВИЛИ И ТОА ВЕРСКИ ВОДАЧ ПОВИКУВА НА КРВ, КОЈ ШТО ДРДОРИ ДЕКА НЕГОВАТА ВЕРА Е ЗА МИР И СЛОГА; ЈАС НЕ ГЛЕДАМ ЛОГИКА....

ВО ВОЈНА ОДАТ ВОЈНИЦИ; НЕ ЦИВИЛИ.... И ВЕРСКИ ВОДАЧ НЕ ПОВИКУВА НА КРВ И УБИВАЊЕ!
(ОВА Е ГЛАВНИОТ ПРОБЛЕМ КАЈ МЕНЕ)
ВЕРСКИ ВОДАЧ НЕ СМЕЕ ВО НИКОЈ ОСНОВ ДА ПОВИКУВА НА КРВ!
ПОСЕБНО КОГА СЕ РАБОТИ ЗА ЗЕМСКА ПОЛИТИКА!

МУФТИЈАТА... СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО... АЛАЛ ДА МУ Е НА ДОКТОРАТОТ ШТО ГО ИМА И МИСЛИТЕ ШТО ТАА ГЛАВА ГИ РАЃА!
МОРАМ ДА ПЛУКНАМ НА НЕГОВИОТ СТАВ!

П.С. КОЈА И ДА Е ПРИЧИНАТА ЗА ВОЈНА, ВЕРСКИ ПОГЛАВАР НЕ СМЕЕ И НЕМА ДА ПОВИКУВА НА ПРОЛЕВАЊЕ КРВ! ДАЛИ ТИ Е ЈАСНО ТОА МОМЧЕ МЛАДО ЗАГРЕАНО ЗА СВОЈАТА ВЕРА?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom