Немаше заобиколување ни претходниот пат. Од каде ти знаеш дека не е реален ентитет? Кој метод ти го користеше за да дојдеш до тоа сознание? И што всушност претставува еден таков концепт за тебе - "реален ентитет"? Што е реалноста? Нешто кое независи од тебе или нешто кое зависи? Дали ти си центар на твојот универзум кој во себе ги вклучува и универзумите на останатите?
Јас кажав што претставува концептот за Свет Ангел Чувар за мене - Повисоко Себство, тоа неможеш да го докажеш затоа што потребно е да го осознаеш преку искуство.
Зашто не можам да добијам јасен концизен одговор? Добивам впечаток дека сакаш да го заобиколиш прашањево со контра прашање....
Кога ми викаш ТИ, кога викаш ОСТАНАТИТЕ, сигурно не мислиш на камења и дрва, туку на живи битиа....
Ајде ќе играме една игра...
Замисли сега сите овие прашања што ми ги постави ти, да ти ги постави некој човек што верува во постоењето на Господ....Како ти би му одговорил на тие прашања, за да му укажеш дека Господ не постои?
-Господ не можеш да го докажеш, треба да го осознаеш преку искуство....
-Од каде знаеш дека Господ не е реален ентитет?
Имаме едноставно прашање. Како ти го гледаш Ајвас. Не јас како го гледам или го доживувам пошто очигледно не верувам у постоењето на Ајвас у било кој аспект исто како што не верувам во постоењето на Снежана у било кој аспект.
Како ти го гледаш Ајвас е прашањето? Опиши ми го твоето искуство....