Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Дојдете во нашата секта...иницирајте се....мавнете ги будалите...одете како будали од изгрејсонце до зајдисонце бесцелно како муви без глави...:facepalm::pos:
Тоа е Патот...:(
Кога ги користиш моите размисли, цитирај ме, да знам... не да те бркам ко кокошка низ двор.
Да повториме, бидејќи ти не сакаш сепак да научиш:
О.Т.О. е полу-таен РЕД кој е еден од првите кои го прифатија Законот на Телема! Рековме да разгледаш што значи зборот „секта“ и кој ја користи, и да дознаеш што е Ред.
Хептаграм XI вели (научи веќе што вели Хептаграм, кој за разлика од тебе зборува тоа што го знае, а не се крие зад тоа: знам, но не кажувам) мавнете ги будалите кои велат „Ова е патот...“ :) Нека си го одат тие патот и нека си ги кршат главите, посебно ако не сакаат да споделат искуства и пракси од тој нивни пат кој што е баш вистинскиот пат за сите... Вие гледајте си го својот пат. Не ме слушајте ниту мене :)
И да, одете како Будали од изгрејсонце до зајдисонце... бесцелни.
Повели, јас немам потреба да кријам што знам...
да беа сите на прав пат немаше да ја тупиш да доеме у о.т.о
Хептаграм XI никој не повикал да дојде во Редот...
Постои документ што ти не си ни сонувал дека постои во кој се вели убаво, читај полека:
Ниеден член не може да избере друг; потребен е едногласен избор. Иако не сите луѓе се повикани, многу од повиканите се избрани, и тоа веднаш штом ќе станат погодни за влез.

Секој човек може да бара влез, и секој човек кој е внатре може да подучи друг да го бара; но само оној кој е погоден ќе стигне внатре.
Неподготвени луѓе предизвикуваат неред во една заедница, и нередот не е компатибилен со Светилиштето. Оттука е невозможно да се профанизира Светилиштето, бидејќи приемот не е формален туку реален.

И тоа што велиш дека „ја тупам“ е неточно. Јас само давам информации за Редот на тема отворена од некој многу одамна пред јас да сум член на форумов, па малку поправив околу информациите во врска со Редот, ЗА ЛУЃЕ ШТО ГИ ИНТЕРЕСИРА ТОА. Дознајте што ве интересира и терајте го тоа, што се заморувате бесцелно...
Имате одвишок енергија? :cautious:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кога ги користиш моите размисли, цитирај ме, да знам... не да те бркам ко кокошка низ двор.
О.Т.О. е полу-таен РЕД кој е еден од првите кои го прифатија Законот на Телема! Рековме да разгледаш што значи зборот „секта“ и кој ја користи, и да дознаеш што е Ред.
Хептаграм XI вели (научи веќе што вели Хептаграм, кој за разлика од тебе зборува тоа што го знае, а не се крие зад тоа: знам, но не кажувам) мавнете ги будалите кои велат „Ова е патот...“ :) Нека си го одат тие патот и нека си ги кршат главите, посебно ако не сакаат да споделат искуства и пракси од тој нивни пат кој што е баш вистинскиот пат за сите... Вие гледајте си го својот пат. Не ме слушајте ниту мене :)
Брат..абе јас за сектите зборев,,,,,кај се пронајде , па нели не сте секта...:pos:

Јавно го кажуваш затоа што не ја знаеш ни В од Вистината..
Секакви глупости се трескаат јавно...

Маај се како мува без глава цел ден....
да ти е_ам Вистината...:P

и доста со тие совети за атеисти...:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не мислам да се расправам со тебе... бркај работа.
Благодарам за размислите... Држи се до нив, биди свој. ;)
Ниту јас не мислам...доволно е да не ме цитираш...(y)
Секој со своето...на кој колку му дал Бог..:cool:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Кога се обраќаш некому и ги користиш неговите размисли... добро е да се цитира. Да знае човекот, да одговори ако треба...
Секој со своето... мислиш некој бог ти дава нешто?

Со која цел било кој или било што би ти давало нешто?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Дојдете во нашата секта...иницирајте се....мавнете ги будалите...одете како будали од изгрејсонце до зајдисонце бесцелно како муви без глави...:facepalm::pos:
Тоа е Патот...:(
Гледам дека цело време зборуваш за патишта. Да не си шофер по професија?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
но учењето , она од кое има делови у сите религии нема да биде уништено
исус, буда не создаваа религии
тие учеа
по 100г. ќе има религија за ошо можда
--- надополнето: 6 септември 2012 во 17:28 ---

хмм
Се надевам нема да се случи тоа... ваљда учат луѓево од грешките... ваљда... барем се надевам...:)

С

Само Човек

Гостин
Хептаграм XI никој не повикал да дојде во Редот...
Постои документ што ти не си ни сонувал дека постои во кој се вели убаво, читај полека:
Ниеден член не може да избере друг; потребен е едногласен избор. Иако не сите луѓе се повикани, многу од повиканите се избрани, и тоа веднаш штом ќе станат погодни за влез.

Секој човек може да бара влез, и секој човек кој е внатре може да подучи друг да го бара; но само оној кој е погоден ќе стигне внатре.
Неподготвени луѓе предизвикуваат неред во една заедница, и нередот не е компатибилен со Светилиштето. Оттука е невозможно да се профанизира Светилиштето, бидејќи приемот не е формален туку реален.

И тоа што велиш дека „ја тупам“ е неточно. Јас само давам информации за Редот на тема отворена од некој многу одамна пред јас да сум член на форумов, па малку поправив околу информациите во врска со Редот, ЗА ЛУЃЕ ШТО ГИ ИНТЕРЕСИРА ТОА. Дознајте што ве интересира и терајте го тоа, што се заморувате бесцелно...
Имате одвишок енергија? :cautious:
тупење
--- надополнето: 6 септември 2012 во 22:45 ---
ц
???атеистиве не веруваат во бог каков го дава теологијата или и у друг концепт кој нева врска со верба,рај,пекол...бла бла црковен шит

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
???атеистиве не веруваат во бог каков го дава теологијата или и у друг концепт кој нева врска со верба,рај,пекол...бла бла црковен шит
Theism, in the broadest sense, is the belief that at least one deity exists.[1] In a more specific sense, theism is a doctrine concerning the nature of a monotheistic God and God's relationship to the universe.[2] [3][4] Theism, in this specific sense, conceives of God as personal, present and active in the governance and organization of the world and the universe.

Аналогно на дефиницијава, Атеизам е спротивноста на оваа дефиниција, т.е неверување во концептот на бог опишан во оваа дефиниција за теизам.

И после другите тупеле......:unsure:

С

Само Човек

Гостин
Theism, in the broadest sense, is the belief that at least one deity exists.[1] In a more specific sense, theism is a doctrine concerning the nature of a monotheistic God and God's relationship to the universe.[2] [3][4] Theism, in this specific sense, conceives of God as personal, present and active in the governance and organization of the world and the universe.

Аналогно на дефиницијава, Атеизам е спротивноста на оваа дефиниција, т.е неверување во концептот на бог опишан во оваа дефиниција за теизам.

И после другите тупеле......:unsure:
  1. океј можеше да кажеш само дека не веруваат у теистички бог.....
  2. ццц и ја атеист ќе испаднам
  3. тупам...шо сум он топик
  4. позз митре
--- надополнето: 6 септември 2012 во 23:08 ---
антитеисти ова све

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
  1. океј можеше да кажеш само дека не веруваат у теистички бог.....
Ти одговорија и тоа неколку пати:
Не,да не постоеа религии,ќе немаше потреба од воведување на поимот атеист,за разграничување на луѓето кои не веруваат во семоќен ентитет.Тогаш сите ќе беа само луѓе,баш како тебе:)
Koj kako. Zaednicko I'm e samo toa deka ne veruvaat deka postojat bozhestva. Ostanatoto nema vrska so ateizam.

Ja, na primer, veruvam deka kje bide bolje. Nekoj drug veruva deka, koga-togash kje dobie na sportska. Tret, deka site vernici se infantilni po prashanjeto na licna odgovornost ili deka ednostavno se neuki. Koj kako.
  1. тупам...шо сум он топик
Не, тупиш затоа што поставуваш едно исто прашање три или четири пати, и покрај тоа што како што може да се види одговор беше даден на неколку наврати.
  1. позз митре
talking.gif

D

Daedalus

Гостин
Али Ипси, не заборавај дека поголемиот број од атеистите не веруваат во Господ поради истата причина поради која не веруваат во Аивас.:P

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Али Ипси, не заборавај дека поголемиот број од атеистите не веруваат во Господ поради истата причина поради која не веруваат во Аивас.:P
Роџер не заборавај дека Телемитите не веруваат, туку имаат пракси и методи со кој осознаваат.;)

D

Daedalus

Гостин
Роџер не заборавај дека Телемитите не веруваат, туку имаат пракси и методи со кој осознаваат.;)
можеби не сум во право, но колку што знам, не постои ни една пракса која го евидентирала постоењето на Аивас. Евиденцијата за неговото постоење е еднаква на евиденцијата за постоењето на црвениот змеј од Neverwinter Nights 2. Ако на пример може било како со било кој метод да ми докажеш дека Аивас е вистински, јавно ќе се извинам. Всушност како Аивас е поразличен од останатите богови?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
можеби не сум во право, но колку што знам, не постои ни една пракса која го евидентирала постоењето на Аивас. Евиденцијата за неговото постоење е еднаква на евиденцијата за постоењето на црвениот змеј од Neverwinter Nights 2. Ако на пример може било како со било кој метод да ми докажеш дека Аивас е вистински, јавно ќе се извинам. Всушност како Аивас е поразличен од останатите богови?
Епа додека не практикуваш одредена пракса, нема ни да знаеш дали постои или не иста која го евидентирала постоењето на Аиваз. Затоа ти реков дека телемитот не верува, туку користи методи за да дознае.
Ни јас не сум го евидентирал, но за да евидентираш или да најдеш нешто, треба да знаеш што бараш. Што за тебе претставува Аиваз? На пример за многу Телемити Свет Ангел Чувар може да се сфати како Повисоко Себство. Е сега доаѓаме до делот што е Повисоко Себство....што значи еден куп недефинирани термини, за чие разбирање не треба филозофирање туку работа - пракса.

П.С. Аиваз не е Бог.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom