Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.203
- Поени од реакции
- 12.195
Кога ги користиш моите размисли, цитирај ме, да знам... не да те бркам ко кокошка низ двор.Дојдете во нашата секта...иницирајте се....мавнете ги будалите...одете како будали од изгрејсонце до зајдисонце бесцелно како муви без глави...
Тоа е Патот...
Да повториме, бидејќи ти не сакаш сепак да научиш:
О.Т.О. е полу-таен РЕД кој е еден од првите кои го прифатија Законот на Телема! Рековме да разгледаш што значи зборот „секта“ и кој ја користи, и да дознаеш што е Ред.
Хептаграм XI вели (научи веќе што вели Хептаграм, кој за разлика од тебе зборува тоа што го знае, а не се крие зад тоа: знам, но не кажувам) мавнете ги будалите кои велат „Ова е патот...“ Нека си го одат тие патот и нека си ги кршат главите, посебно ако не сакаат да споделат искуства и пракси од тој нивни пат кој што е баш вистинскиот пат за сите... Вие гледајте си го својот пат. Не ме слушајте ниту мене
И да, одете како Будали од изгрејсонце до зајдисонце... бесцелни.
Повели, јас немам потреба да кријам што знам...
Хептаграм XI никој не повикал да дојде во Редот...да беа сите на прав пат немаше да ја тупиш да доеме у о.т.о
Постои документ што ти не си ни сонувал дека постои во кој се вели убаво, читај полека:
Ниеден член не може да избере друг; потребен е едногласен избор. Иако не сите луѓе се повикани, многу од повиканите се избрани, и тоа веднаш штом ќе станат погодни за влез.
Секој човек може да бара влез, и секој човек кој е внатре може да подучи друг да го бара; но само оној кој е погоден ќе стигне внатре.
Неподготвени луѓе предизвикуваат неред во една заедница, и нередот не е компатибилен со Светилиштето. Оттука е невозможно да се профанизира Светилиштето, бидејќи приемот не е формален туку реален.
И тоа што велиш дека „ја тупам“ е неточно. Јас само давам информации за Редот на тема отворена од некој многу одамна пред јас да сум член на форумов, па малку поправив околу информациите во врска со Редот, ЗА ЛУЃЕ ШТО ГИ ИНТЕРЕСИРА ТОА. Дознајте што ве интересира и терајте го тоа, што се заморувате бесцелно...
Имате одвишок енергија?