Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Shto so snrta?...Ovie spiritualni energii i entiteti kade odat?
Vo shto veruvaat ateistite...kade zavrshuvaat ili vo shto se pretvaraat?
Болдот не ти го разбирам :).

Не ме прашувај мене каде одат (поим немам) муабетот ми беше дека на атеизмот му треба поконкретна дефиниција зашто сретнав барем неколку варијанти што е атеист а би требало да е можно да се извлече една која ќе важи универзално..

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не ги сакам ни другите,подобро Мостот на Дрина да ја прочитам повторно од Андриќ или Госпоѓа Бовари отколку ваков скам кој им се сервира на рајата за да ги трошат парите и да си прават филмови.
Zemi si od Osho neshto procitaj....taka ke naucish..nema potreba jas da ti davam sozvakano ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не ги сакам ни другите,подобро Мостот на Дрина да ја прочитам повторно од Андриќ или Госпоѓа Бовари отколку ваков скам кој им се сервира на рајата за да ги трошат парите и да си прават филмови.
За овој што викаш http://www.bibliotecapleyades.net/esp_autor_gardner.htm ?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Оооок, тапа приказна. Не може со онаа на скиентолозите, ним Спилберг не им е рамен, жал ми е. :icon_lol:
Инаку, ти на која религија и припагаш?
На никоја, тајната околу религиите ти е делумно у линкот дадена.
Твое е да правиш што сакаш.....на прашање дали верувам во тие "богови" јас би ти рекол дека знам со сигурно дека некои од нив и постоеле. Истите типови(богови) под различни имиња кај различни народи.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од овие само Дарт Вејдер го признавам! :pos::pos::pos:
Чекај, ти ме тролаш или си сериозен?
Си го гледал стар ворс и http://www.imdb.com/title/tt0087182/?:)
Погледни го ова

и ова

Има што тука да се даваат аналогии, се знае од кај се земани приказните за филмовите погоре....како и да е, има уште многу ти да учиш. А со овој став што го имаш не стигаш далеку.

С

Само Човек

Гостин
Не ми покажа ништо само кењаше нешто без везе. А ако толку сакаш научни трудови еве ти разгледај тука малку http://english.inserm.fr/ :)

и тука http://www.plosbiology.org/article/info:doi/10.1371/journal.pbio.1000061
научен труд ти побарав, а не експеримент на 10 луѓе ..башка да го прочиташе ќе видеше дека не докажува ништо, жените сакаат високи мажи ти е ова и доказ..НАЧЕН ТРУД, ДОКАЗ, посочи книга утре ќе ја купам, не ти барам артиккал за у весник , труд ти барам, доказ
, ДCompeting interests: The authors have declared that no competing interests exist.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 18:33 ---
бтв совет , постојат казнени поени, а ти мног пукаш сеир

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Еј, кој брише постови? Кога веке бришете, бришете ги глупостите дека Дарт Вејдер е бог кој сигурно постоел, а не оние од реалниот свет. Сега испага дека Bodhidharma сам со себе си правел муабет.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
научен труд ти побарав, а не експеримент на 10 луѓе ..башка да го прочиташе ќе видеше дека не докажува ништо, жените сакаат високи мажи ти е ова и доказ..НАЧЕН ТРУД, ДОКАЗ, посочи книга утре ќе ја купам, не ти барам артиккал за у весник , труд ти барам, доказ
, ДCompeting interests: The authors have declared that no competing interests exist.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 18:33 ---
бтв совет , постојат казнени поени, а ти мног пукаш сеир
Ти друже ни сам незнаеш што сакаш, секој експеримент, секој научен труд, секое истражување ги дава истите резултати - дека свеста е продукт на електро хемиски интеракции во цел мозок, а најмногу во церебралниот кортекс каде што се сите високи мозочни функции, значи нема мозок, нема свест. Еве ти и еден пример како делува промена на структура на мозокот: http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage Можам уште 100 истражувања и експерименти да ти дадам ама џабе е, и9 затоа нема да се замарам веќе. Ако се тоа не ти е доволен доказ, тогаш со тебе е џабе дискусија. А книги ако ти се читаат, имаш цела тема Когнитивна неврологија/ невронаука со куп книги од професори по неврологија.
А башка и цело време си без твој став, а бараш доказ за мојот. Ајде ако не ти се доволни моите докази тогаш побиј ме ти мене со твој доказ дека свеста не е продукт на мозокот. Баш да видам.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 18:54 ---
Еј, кој брише постови? Кога веке бришете, бришете ги глупостите дека Дарт Вејдер е бог кој сигурно постоел, а не оние од реалниот свет. Сега испага дека Bodhidharma сам со себе си правел муабет.
Ако ги избришале и онака се офтопик. Знаев дека само ако припарам до овој дел од форумот, поточно религија, ќе западанм во ужасни дебати со кружна логика, без крај... Кој ѓавол ме тераше... Мора да е дарт вејдер. :)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ако ги избришале и онака се офтопик. Знаев дека само ако припарам до овој дел од форумот, поточно религија, ќе западанм во ужасни дебати со кружна логика, без крај... Кој ѓавол ме тераше... Мора да е дарт вејдер. :)
Ако тие се офтопик, овие за богот :pos: Дарт Вејдер не знам што се...

С

Само Човек

Гостин
Ти друже ни сам незнаеш што сакаш, секој експеримент, секој научен труд, секое истражување ги дава истите резултати - дека свеста е продукт на електро хемиски интеракции во цел мозок, а најмногу во церебралниот кортекс каде што се сите високи мозочни функции, значи нема мозок, нема свест. Еве ти и еден пример како делува промена на структура на мозокот: http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage Можам уште 100 истражувања и експерименти да ти дадам ама џабе е, и9 затоа нема да се замарам веќе. Ако се тоа не ти е доволен доказ, тогаш со тебе е џабе дискусија. А книги ако ти се читаат, имаш цела тема Когнитивна неврологија/ невронаука со куп книги од професори по неврологија.
А башка и цело време си без твој став, а бараш доказ за мојот. Ајде ако не ти се доволни моите докази тогаш побиј ме ти мене со твој доказ дека свеста не е продукт на мозокот. Баш да видам.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 18:54 ---

ајде да не се мачиш,свеста ја проучува псхологијата..
цк е психолошка и невролошка патолошка сосојба,

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А не ти текна дека тоа не се атеисти без разлика како се декларираат?
И ти најде и во мое име да збориш? Ако имам одредени духовни сфаќања, а сепак го отфрлам концептот за Бог, тогаш сум атеист. А не според твоја лична дефиниција да ме ставаш во категорија која тебе ти одговара.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
И ти најде и во мое име да збориш? Ако имам одредени духовни сфаќања, а сепак го отфрлам концептот за Бог, тогаш сум атеист. А не според твоја лична дефиниција да ме ставаш во категорија која тебе ти одговара.
Што се пак ти буниш, кој пак тебе те спомна. attention whore :icon_lol:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А не ти текна дека тоа не се атеисти без разлика како се декларираат?
Бидејки има и "верници" кои убиваат, крадат, силуваат. Според тебе, тоа се верници?
Nitu prvite se ateisti, nitu drugive se vernici.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
ајде да не се мачиш,свеста ја проучува псхологијата..
цк е психолошка и невролошка патолошка сосојба,
Wow, одговоров ти е супер површен. (n)
:) Психологија е полунаука, полуфилозофија, и нема никакви психолошки индикации за тоа од каде потекнува свеста, што е и првото прашање на темава, психологијата објаснува само како свеста се манифестира од страна на личноста. Пак мешаш баби и жаби. Значи од каде потекнува свеста, не како се манифестира. А тоа се разбира спаѓа во областа на модерната неврологија/ когнитивна невронаука.

Како може цк (ако мислиш на цер. кортекс) да биде патолошка состојба кога тоа е дел од мозокот. Патологија е медицинскиа дисциплина за дијагностицирање на болести. Да не мислиш на болест? Нешто си помешал тука, или не си допишал. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom