Ти друже ни сам незнаеш што сакаш, секој експеримент, секој научен труд, секое истражување ги дава истите резултати - дека свеста е продукт на електро хемиски интеракции во цел мозок, а најмногу во церебралниот кортекс каде што се сите високи мозочни функции, значи нема мозок, нема свест. Еве ти и еден пример како делува промена на структура на мозокот:
http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage Можам уште 100 истражувања и експерименти да ти дадам ама џабе е, и9 затоа нема да се замарам веќе. Ако се тоа не ти е доволен доказ, тогаш со тебе е џабе дискусија. А книги ако ти се читаат, имаш цела тема Когнитивна неврологија/ невронаука со куп книги од професори по неврологија.
А башка и цело време си без твој став, а бараш доказ за мојот. Ајде ако не ти се доволни моите докази тогаш побиј ме ти мене со твој доказ дека свеста не е продукт на мозокот. Баш да видам.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 18:54 ---
Ако ги избришале и онака се офтопик. Знаев дека само ако припарам до овој дел од форумот, поточно религија, ќе западанм во ужасни дебати со кружна логика, без крај... Кој ѓавол ме тераше... Мора да е дарт вејдер.