Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Па ми верглаш.....хахахахха кој е Ра?
Ти како атеист не е лошо да кажеш, еве ти ..... прашање за атеистот Хептаграм.
Е не ќе ти одговарам на бесцелни глупи прашања...
Хм, не знаев дека ме сметаш за атеист :) Најс... :)
Повели за Ра, Тум, Ахатор и Кеф-Ра -> линк + линк имаш и на темата телема за Тахути... и така :)

Инаку јас ништо не знам за Ра :)
Треба некој поупатен во египтологијата да прашаш...
Јас секако не би дал добар одговор за мистичните ритуали на Кем.

П.С. И да, и пробуричкај низ Алатката 777 за да знаеш нешто поеќе за Ра :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Е не ќе ти одговарам на бесцелни глупи прашања...
Хм, не знаев дека ме сметаш за атеист :) Најс... :)
Повели за Ра, Тум, Ахатор и Кеф-Ра -> линк + линк имаш и на темата телема за Тахути... и така :)

Инаку јас ништо не знам за Ра :)
Треба некој поупатен во египтологијата да прашаш...
Јас секако не би дал добар одговор за мистичните ритуали на Кем.

П.С. И да, и пробуричкај низ Алатката 777 за да знаеш нешто поеќе за Ра :)
Oops! Google Chrome could not find www.777.oto-net.mk :)
Koe e тоа Големото Дело?
И што се постига со ритуаливе....ако не е тешко да објасниш.
Од атеистичка гледна точка нормално :) во контекст на темава.
Имам јас да ти кажам за сонцето а тоа е ова. (y)
Разбрано од Vishuddha

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Slagam se so se shto si napishal, pogotovo so ona okolu vnatreshniot mir.(religiozen poim)
samo mala ispravka.....istocni religii a ne filozofii
:) Види вака за мене секогаш ке бидат филозофии без ралика на која дефиниција ке ја употребиш дали онаа што ја нарекуваш западна или некоја друга бидејки иако постојат ритуали или нешто во тој поглед сепак тие не се обавезни.
Или како што рекол Буда: Вистинскиот Буда го носиш во срцето.
Се додека се применува овој концепт и се следи ова размислување ке бидат филозофии. Се додека не постои униформно тумачење на нивните зборови како што тоа е направено со монотеистичките религии туку е оставено на капацитетот на индивидуата ке бидат филозофии.

ПС Ова е сепак мое размислување.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Законот на 3?Нели имаше Закон на 7?Или можеш онака како ќе ти текне да си прогласиш закон за било кој број?:D
Ne be brat.
Slushaj sega koi zakoni postojat vo univerzumot:
Zakon za 3 (otec,sin i svetiot duh, -pozitivno,negativno. neutralno-
maz,zena dete..itn itn)
Zakon za 7 (sedum dena vo nedelata- sedum noti vo muzikata,- sedum centri kaj covekot-...itn..itn)
Zakon na oktavite (momenti vo koi moze da se reagira svesno ,za postignuvanje na povisok stepen)
Covekot e upravuvan od 48 univerzalni zakoni koi vladeat na celiot organski svet shto postoi na zemjinata topka. Nekogash i ke ti objasnam kako se dovagja do taa cifra.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 11:04 ---
:) Види вака за мене секогаш ке бидат филозофии без ралика на која дефиниција ке ја употребиш дали онаа што ја нарекуваш западна или некоја друга бидејки иако постојат ритуали или нешто во тој поглед сепак тие не се обавезни.
Или како што рекол Буда: Вистинскиот Буда го носиш во срцето.
Се додека се применува овој концепт и се следи ова размислување ке бидат филозофии. Се додека не постои униформно тумачење на нивните зборови како што тоа е направено со монотеистичките религии туку е оставено на капацитетот на индивидуата ке бидат филозофии.

ПС Ова е сепак мое размислување.
Dovolno e ovaa tvoja izjava za da svatish deka si religiozen.
Filozofijata e tepanje prazna slama- Osho.
A zamisli, bil profesor na filozofski.

С

Само Човек

Гостин
Аман бре, електронска музика? Ах ете зошто си ти ваков...

Не ти кажувам бре... „Дај информации...“ кој сум јас тебе да ти солам ум... ти си во самади 24/7 кај можам јас со тебе :)
Кога велам дека се полните само со инфо и забегувате вие ми велите не е така... не си ти тој пред кого треба за да се објаснувам што и како Хептаграм работи... по она што го пишувам по форумов, ако те интересира ќе склопиш според твојата моќ на расудување кој, што, како, кога, кому Хептаграм нешто работи...

Што нема да ми кажат веќе... Што е толку битен Хептаграм, не знам

Луѓето немаат правао да знаат ништо за Хептаграм ако Хептаграм не решил сам да им каже на тие што мисли дека треба да знаат... Тоа со имање немање право, не пали...
Мене ми е интересно да ги гледам луѓето со нивните главички полни со инфо и бладање со теории на заговори и демони и светски заговори и нло и пдф и доооел и анунаки и египетски богови (или пак само аспекти на еден бог?), па маите па индијанци... Атлантида, каде без нејзе :)... тоа е интересно за гледање... не знам како само не ве мрзи да се заморувате со тоа...

Абе добре дојде во новиот свет каде што такви ко тебе им е дозволено да зборуваат дека имаат самади 24/7 :)

п.с. Прашај нешто што те интересира за атеистите, батали кој е Хептаграм
ти атеист да не си БЕ

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Dovolno e ovaa tvoja izjava za da svatish deka si religiozen.
Filozofijata e tepanje prazna slama- Osho.
A zamisli, bil profesor na filozofski.
Зависи како гледаш на Буда. Ако за тебе Буда е личноста Сидарта тогаш да. Но ако Буда е мудроста и потенцијалот кој секој од нас го носи во себе тогаш не.

Затоа напишав не можат источните филозофии да се сметаат за религија бидејки секој си ги тумачи во зависност од неговиот потенцијал.
Типичен пример за ова се Самураиите кои ја земале најмирољубивата филозофија Зен ија претвориле во највоинствената.
Тоа што во голема мера се институализирани не ги прави религии.

С

Само Човек

Гостин
Зависи како гледаш на Буда. Ако за тебе Буда е личноста Сидарта тогаш да. Но ако Буда е мудроста и потенцијалот кој секој од нас го носи во себе тогаш не.

Затоа напишав не можат источните филозофии да се сметаат за религија бидејки секој си ги тумачи во зависност од неговиот потенцијал.
Типичен пример за ова се Самураиите кои ја земале најмирољубивата филозофија Зен ија претвориле во највоинствената.
Тоа што во голема мера се институализирани не ги прави религии.
еден мој комшија ПЕС 12 ја тумачи како тренинг, облака шорцеви пред да игра...дали е во право.
тумачења милион..една ВИСТИНА

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Lekcija broj 2 (od manualecot za spiritualni ateisti za 7odd-
"napravi sam")
Vo prvata lekcija vidovme deka i ateistite veruvaat vo dushata(religiozen poim). Niedna nauka na svetot na moze da go dokaze postojaneto na dushata. Sekoja religija veruva vo dushata i nudi nekoj spas na istata posle smrta.(raj, pekol, reinkarnacija,
nirvana,pa duri i pepel) Ova so pepelot da go rascistimi malku.
Isus rekol: "Od pepel sme stvoreni i vo pepel ke se pretvorime"
Samo po sebe se postavuva prashanjeto:
Dali Isus bil ateist?
PS: Ateisti, ne barajte odgovor od strinavi wiki, tamu go nema

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
еден мој комшија ПЕС 12 ја тумачи како тренинг, облака шорцеви пред да игра...дали е во право.
тумачења милион..една ВИСТИНА
Можам да генерализирам и да ти докажам дека е во право. Еве он се спрема за играње со тоа што го облекува најудобното за таа цел. Сега он знае дека на мозокот дневно му требаат 1000калории за да фунционира во просек и тоане само какви било калории туку шекери. Се облекол лесно за да губи што е можно помалце течности согорувајки ги тие калории и со тоа да не го изгуби ритамот правејки други работи. Сега кажи ми дали не е во право.

Знаеш секаде во светот вклучувајки не и нас во правото и во законите постои тумачење на закон со кој се кажува како всушност се користи и значи напишаниот закон за да нема двосмисленот. Таков е случајот и со монотеистичките религии но не е со источните филозофии.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 11:47 ---
Lekcija broj 2 (od manualecot za spiritualni ateisti za 7odd-
"napravi sam")
Vo prvata lekcija vidovme deka i ateistite veruvaat vo dushata(religiozen poim). Niedna nauka na svetot na moze da go dokaze postojaneto na dushata. Sekoja religija veruva vo dushata i nudi nekoj spas na istata posle smrta.(raj, pekol, reinkarnacija,
nirvana,pa duri i pepel) Ova so pepelot da go rascistimi malku.
Isus rekol: "Od pepel sme stvoreni i vo pepel ke se pretvorime"
Samo po sebe se postavuva prashanjeto:
Dali Isus bil ateist?
PS: Ateisti, ne barajte odgovor od strinavi wiki, tamu go nema
Прво треба да понудиш дефиниција што е душата за да можеме да дискутираме во тој правец зошто ако секој понуди своја дефиниција никаде нема да стигнеме. Дискусијата ке се сведи на тоа чив е поголем.

Понатаму за Исус дали дискусијата ке ја задршиме натоа што пишува по верските книги и евангелијата каде се содржани прераскажаните зборови на Исус со суптилно вметнување на делови кои одговарале на менталниот развој на лугето кои ги пишувале или ке биде дозволено да се користат и други извори како што е евангелието по Јован кое црквата го има проглесено за еретичко во кое се содржани не прераскажаните зборови на Исус.

Без дефинирање на овие референтни точки секоја дискусија за овие прашања е бесцелна.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Прво треба да понудиш дефиниција што е душата за да можеме да дискутираме во тој правец зошто ако секој понуди своја дефиниција никаде нема да стигнеме. Дискусијата ке се сведи на тоа чив е поголем.

Понатаму за Исус дали дискусијата ке ја задршиме натоа што пишува по верските книги и евангелијата каде се содржани прераскажаните зборови на Исус со суптилно вметнување на делови кои одговарале на менталниот развој на лугето кои ги пишувале или ке биде дозволено да се користат и други извори како што е евангелието по Јован кое црквата го има проглесено за еретичко во кое се содржани не прераскажаните зборови на Исус.

Без дефинирање на овие референтни точки секоја дискусија за овие прашања е бесцелна.
Pak barate definicii, pak sakate da filozofirate,pak se fakate za slamki,pak....
Prashanjeto e mnogu ednostavno. Ovaa izjava na Isus dali go pravi ateist ili ne.
Zopshto go rekol ova Isus? Toj nudel dushata da odi vo rajot i vo pekolot.Zoshto dal opcija i deka moze da se pretvori vo prav? Shto mu e poentata za ova tvrdenje?

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Zopshto go rekol ova Isus? Toj nudel dushata da odi vo rajot i vo pekolot.Zoshto dal opcija i deka moze da se pretvori vo prav? Shto mu e poentata za ova tvrdenje?
Сакал исус да направи инстант душа во прав. Само додаваш вода и спремна е за користење.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Pak barate definicii, pak sakate da filozofirate,pak se fakate za slamki,pak....
Prashanjeto e mnogu ednostavno. Ovaa izjava na Isus dali go pravi ateist ili ne.

И сега што треба да одоворам јас нешто од типот и пак бекство од дефиниции и каде ке стигнеме со ова.
Ако бараш точни одговори мораш да направиш прецизирање нели сепак тврдиш дека Атеистите се религиозни (или слично) со самото ова обврзан си да дефинираш бидејки сите религии се строго дефинирани.

С

Само Човек

Гостин
Можам да генерализирам и да ти докажам дека е во право. Еве он се спрема за играње со тоа што го облекува најудобното за таа цел. Сега он знае дека на мозокот дневно му требаат 1000калории за да фунционира во просек и тоане само какви било калории туку шекери. Се облекол лесно за да губи што е можно помалце течности согорувајки ги тие калории и со тоа да не го изгуби ритамот правејки други работи. Сега кажи ми дали не е во право.
да но што равиме со лимфата, ќе ја уништи и ќе нема размена на материи..не е во право, џабе му е све кога не се движи, не се само калорите, многу ппкомплексна ствар е тренинг со движење и без

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
И сега што треба да одоворам јас нешто од типот и пак бекство од дефиниции и каде ке стигнеме со ова.
Ако бараш точни одговори мораш да направиш прецизирање нели сепак тврдиш дека Атеистите се религиозни (или слично) со самото ова обврзан си да дефинираш бидејки сите религии се строго дефинирани.
Пушти ги бе брат... не знаат што зборат... некако ептен шизофренично делуваат.. треба да идат на преглед...
ако некој филозофира и дрка на празно, онда тоа се они.. а бараат дебата.. пффффф...

Сакаат да клецаат али без пенетрација молам! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom