Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Ја никад не сум одбил слава нит сум прескокнал именден. Не бегам од такви обврски. Ништо не му фали да се дружиш со луѓе, да јадеш, пиеш и се зезаш. Е сега...да не забегаш да те збираат од под маса...и да не вадиш пиштоло

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ништо не е Роман...да го читаш Јован во отрковението тек...:D
Море, ти си ги заебал и двајцата. Сакаш да напраиме статистика кој више пути го спомиња натемаго, ти или Јован?:)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Море, ти си ги заебал и двајцата. Сакаш да напраиме статистика кој више пути го спомиња натемаго, ти или Јован?:)
Јас го споменувам бидејќи времето е блиску, но по единица пост, најголем просек има Мики1...

F

Frankie Yale

Гостин
Тачно, не е духовна логика, то од брз воз се приметуме, исто као шо се приметуе дека не е ни здраворазумна логика. То е само „некаква„ логика, без логика во себе...:pos:
Мики, знам дека мразиш јутуб клипчиња ама би те замолил да го погледнеш ова кратко видео долго само минута и петнаесет секунди, па кажи ми што мислиш, а јас нема да пробам да те демантирам. Сериозен сум...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас го споменувам бидејќи времето е блиску, но по единица пост, најголем просек има Мики1...
Да не се вреѓаме: лукавио го споменувам саде коа е потребно-ако е непосредно укључен у некој шит...:icon_lol:.

T

Tetro

Гостин
лукавио го споменувам саде коа е потребно-ако е непосредно укључен у некој шит...:icon_lol:.
Значи, го препознаваш од далеку. Илиии, сенката му ја знаеш. Или на иста маса седите секој ден. м?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, знам дека мразиш јутуб клипчиња ама би те замолил да го погледнеш ова кратко видео долго само минута и петнаесет секунди, па кажи ми што мислиш, а јас нема да пробам да те демантирам. Сериозен сум...
Клипчево има доста вистинити коментари (како на пример, големиот број можности/патишта кои водат до Бога и дилемата/трилемата кој од тое патишта е вистинит...) а од лично искуство, од туѓите искуства и од запишаното во Црквата, можам да го посведочам следното:
- никој е поверувал во Бога, без прходно да почнал да Го бара.
- во таа потрага, никој не останал задоволен со ова или она сознание, дур не се сретнал со Бога.
- вистинскиот Бог е Оној, кога во таа потрага, душата човекова, но и целото човеково битие, ќе Го препознае својот Творец, на разумно ниво.

А све до тогаш (до таа средба со Бога...): нека Ви е со среќа потрагата!
--- надополнето: Jul 18, 2011 2:48 PM ---
Значи, го препознаваш од далеку. Илиии, сенката му ја знаеш. Или на иста маса седите секој ден. м?
Ај да не се фалам, настрана сета моја (лажна) скромност, ама со прилична леснотија увидувам дали е „нештото„ од лукавиот. Не секогаш, оти лукавиот е полукав од мене и може да ме „надлукави“, ама го препознавам...Порано или подоцна.

Thomas A. Anderson

Cheng-tao Ke
Член од
1 декември 2010
Мислења
187
Поени од реакции
50
Мики дали си чул за есените, оние што исто така верувале во Исус.
Имаат некое евангелие + ...помалку или повеќе не е важно.
Исто така овие богомилите биле следбеници на тоа двожење.
Има еден aпокриф The secret Book of John.
Имаат интересна филозофија за тоа кој е рогатиот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, поимот „есени„ ми е познат, во моментов не би се сетил на нешто подетаљно за нив.
Евангелијата кои не се дел од Новиот Завет, не ги есапи воопшто.
Богомилите се заврешна прикаска-побиени се. оти наликуваа на источноазијатска „јинг-јанг„ философија.
А кој и каков е лукавиот, тоа најдобро го знаат монасите-од нивно исксутво, а не само од она кое е запишано.

eXecutex

3D Artist - Game Developer
Член од
6 декември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
25
Вака, нејќам да почнам расправија, само сакам да го кажам своето мислење, но незнам зошто тоа ме доведе овде... Значи колку и да зборуваат за бога, тоа е измислица, поради милионите причини кои не сакам да ги набројувам, Јас сум чист православен македонец но не верувам во бог, тоа го имам кажано на повеќе места, верувам во науката, која е по природна за разлика од црквата,свештениците,поповите итн... Значи, не ми треба да трошам време да одам до црква, да палам свеќа итн. Подобро да научам нешто што ќе ми затреба, отколку да ги слушам поповите како пеат во црква... Хаха многу смешно...Ако продолжам да пишувам џабе ќе се изнапишам бидејќи тоа не менува ништо....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Вака, нејќам да почнам расправија, само сакам да го кажам своето мислење, но незнам зошто тоа ме доведе овде... Значи колку и да зборуваат за бога, тоа е измислица, поради милионите причини кои не сакам да ги набројувам, Јас сум чист православен македонец но не верувам во бог, тоа го имам кажано на повеќе места, верувам во науката, која е по природна за разлика од црквата,свештениците,поповите итн... Значи, не ми треба да трошам време да одам до црква, да палам свеќа итн. Подобро да научам нешто што ќе ми затреба, отколку да ги слушам поповите како пеат во црква... Хаха многу смешно...Ако продолжам да пишувам џабе ќе се изнапишам бидејќи тоа не менува ништо....
А каков си ти тоа православен а не веруваш во господ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
...Ако продолжам да пишувам џабе ќе се изнапишам бидејќи тоа не менува ништо....
Едина работа која можеш да ја смениш., тоа е Твоето неверие-и ништо повеќе.

eXecutex

3D Artist - Game Developer
Член од
6 декември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
25
Епа фактички кажано, сигурно не сум албанец, муслиман или нешто слично, без навреда, неможам да се наречам никој и ништо без вера...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom