- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Абе уште со лукавиот? Roman Polanski wants his obsession back.Од каде знаеш дека си христијанин а не поданик на лукавиот ?
Абе уште со лукавиот? Roman Polanski wants his obsession back.Од каде знаеш дека си христијанин а не поданик на лукавиот ?
Ништо не е Роман...да го читаш Јован во отрковението тек...Абе уште со лукавиот? Roman Polanski wants his obsession back.
Море, ти си ги заебал и двајцата. Сакаш да напраиме статистика кој више пути го спомиња натемаго, ти или Јован?Ништо не е Роман...да го читаш Јован во отрковението тек...
Јас го споменувам бидејќи времето е блиску, но по единица пост, најголем просек има Мики1...Море, ти си ги заебал и двајцата. Сакаш да напраиме статистика кој више пути го спомиња натемаго, ти или Јован?
Мики, знам дека мразиш јутуб клипчиња ама би те замолил да го погледнеш ова кратко видео долго само минута и петнаесет секунди, па кажи ми што мислиш, а јас нема да пробам да те демантирам. Сериозен сум...Тачно, не е духовна логика, то од брз воз се приметуме, исто као шо се приметуе дека не е ни здраворазумна логика. То е само „некаква„ логика, без логика во себе...
Да не се вреѓаме: лукавио го споменувам саде коа е потребно-ако е непосредно укључен у некој шит....Јас го споменувам бидејќи времето е блиску, но по единица пост, најголем просек има Мики1...
Значи, го препознаваш од далеку. Илиии, сенката му ја знаеш. Или на иста маса седите секој ден. м?лукавио го споменувам саде коа е потребно-ако е непосредно укључен у некој шит....
Клипчево има доста вистинити коментари (како на пример, големиот број можности/патишта кои водат до Бога и дилемата/трилемата кој од тое патишта е вистинит...) а од лично искуство, од туѓите искуства и од запишаното во Црквата, можам да го посведочам следното:Мики, знам дека мразиш јутуб клипчиња ама би те замолил да го погледнеш ова кратко видео долго само минута и петнаесет секунди, па кажи ми што мислиш, а јас нема да пробам да те демантирам. Сериозен сум...
Ај да не се фалам, настрана сета моја (лажна) скромност, ама со прилична леснотија увидувам дали е „нештото„ од лукавиот. Не секогаш, оти лукавиот е полукав од мене и може да ме „надлукави“, ама го препознавам...Порано или подоцна.Значи, го препознаваш од далеку. Илиии, сенката му ја знаеш. Или на иста маса седите секој ден. м?
А каков си ти тоа православен а не веруваш во господ?Вака, нејќам да почнам расправија, само сакам да го кажам своето мислење, но незнам зошто тоа ме доведе овде... Значи колку и да зборуваат за бога, тоа е измислица, поради милионите причини кои не сакам да ги набројувам, Јас сум чист православен македонец но не верувам во бог, тоа го имам кажано на повеќе места, верувам во науката, која е по природна за разлика од црквата,свештениците,поповите итн... Значи, не ми треба да трошам време да одам до црква, да палам свеќа итн. Подобро да научам нешто што ќе ми затреба, отколку да ги слушам поповите како пеат во црква... Хаха многу смешно...Ако продолжам да пишувам џабе ќе се изнапишам бидејќи тоа не менува ништо....
Едина работа која можеш да ја смениш., тоа е Твоето неверие-и ништо повеќе....Ако продолжам да пишувам џабе ќе се изнапишам бидејќи тоа не менува ништо....