- Член од
- 3 март 2009
- Мислења
- 601
- Поени од реакции
- 178
Епа и од лично и од општо искуство, свеста е плод на материјата. Мислам дека некој погоре пиша убаво: имаш мозок - имаш свест. Да си го извадиш мозокот нема да имаш живот, а не свест. А и ете, има случаи што се живи и сите органи им функционираат како што треба, само не се свесни поради повреда на некој дел на мозокот. И освен за свеста, мозокот е одговорен за многу многу други функции, а како пример ќе ги набројам психичките процеси за кои се правеле обиди да се локализираат, кој процес е во кој дел од мозокот локализиран. Така на пример, ретикуларната формација е одговорна за состојбата будност.Не е проблемот за филозофирање туку лично искуство пред се.
Eве јас едно прашање би ти поставил:
Дали мислиш дека е можна вештачка интелигенција?
А еве ти и едно линкче, да се позанимаваш малку со темава...гледам сакаш да знаеш.
Само пополека, не брзај имаш тука материјал и материјал за читање.
Биди упорна и пак врати се на темава.
За прашањцето. Што е вештачка интелигенција? Компјутери? Роботи? Сведоци сме дека е можна. Како резултат на тоа што човечкиот ум е спремен да оди многу далеку, и да си земе за обврска предизвик да создава машини од таков тип.
Еј, извини али многу ме мрзи да читам на таа тема... Некако си имам став и тоа е тоа. Сега за сега мислам дека ми е доволно. Кога ќе се осетам жедна за знаење на оваа тема, ќе се навратам на линкчето. Фала, иначе