Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
i uste edno prasanje ako ja prelistam temava nanazad dali ke najdam nekoj od vass sea sto pisuvate deka pisuva deka veruva vo prirodni procesi big ben i sl
Може и ќе најдеш некој, но повеќето не веруваат. Повели прелистај, погледај, анализирај и дај цитат да видиме.

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
Или имаш 12 години или логикава ти се расипала.
Ти веруваш дека мајка ти постои или знаеш дека постои???

А дали си Митко или Ирфан или Арон, сеедно. Дека си Alter ego, е повеќе од јасно.
i znam i veruvam deka postoi( Ако нештото постои и е закон, нема потреба да се верува ) ako znaes deka postoi zoszo ne veruvas
--- надополнето: Jul 6, 2011 11:59 PM ---
Може и ќе најдеш некој, но повеќето не веруваат. Повели прелистај, погледај, анализирај и дај цитат да видиме.
VO STO VERUVAAT POVEKETO toa od pree tupam i prasuvam

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
i znam i veruvam deka postoi( Ако нештото постои и е закон, нема потреба да се верува ) ako znaes deka postoi zoszo ne veruvas
И ајде кажи една работа која што сигурно постои и е закон.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ќе ти го дадам последниот одговор. Верувам и знам се на две различни страни на паричката. Не можеш и да знаеш и да веруваш. ИЛИ знаеш ИЛИ веруваш. (или евентуално Не знаеш)

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
jas ne se deklariram kako ateist pa nekoj drug mene da me prasuva jas prasuvam vie odgovarate barem e takov naslovov na temava PRASANJA DO ATEISTI
Е сега од сите на форумов мене најде да ми кажуеш за темава :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom