Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
F

Frankie Yale

Гостин
Ајде ќафири одговорете на ова прашање.
Бидејќи Исус за вас бил обичен човек, што ете измислувал некои работи, бил луциден и не знам со какви уште не зборови го нарековте, дали знаете каде се наоѓа неговиот гроб, каде е закопан ?
Vo Erusalim, ama prazen e. Spored Joan toa e stoprocenten dokaz deka voskresnal.

G

galaxy

Гостин
Едно прашање до атеистите од мене. Ако не постои Господ, КОЈ ЈА НАПИШАЛ БИБЛИЈАТА? А?

T

Tetro

Гостин
Едно прашање до атеистите од мене. Ако не постои Господ, КОЈ ЈА НАПИШАЛ БИБЛИЈАТА? А?
Прашање од атеист: КОЛКУ ГОДИНИ ИМАШ?

Одговор од атеист: Ако си ја прочитал Библијата, ќе ти беше јасно дека не ја пишувал само еден.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Vo Erusalim, ama prazen e. Spored Joan toa e stoprocenten dokaz deka voskresnal.
Франки Џал пријателе, јас бев во Ерусалим и бев на гобот, местото каде го закопале Исус по неговата смрт на крстот. Гробот е празен. Влегов во него и го видов, празен е.
Но за тоа дека Исус воскресна од мртвите јас имам свој не доказ, туку сведоштво. Тоа е за мене и немам намера некого да убедувам. Единствено што ти и некои други треба да разберете е тоа ДЕКА ЈАС ВО ТОА ВЕРУВАМ. Ти дали веруваш тоа е твоја работа, но знај дека јас во тоа верувам.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Ако ги најдеа коските од Исус, секако дека немаше да постои Христијанството, освен што ќе останеше Јудеизмот и ќе се чекаше наредниот пратеник. :ROFLMAO:
Бидејќи не е така, ние уште веруваме дека Бог постои. И не верувам во Исус како Бог или како син Божји туку како Божји пратеник.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Нема коски ? :(
Kоските му се уништени во експлозија.Не си го гледала ’’Телото’’ со Антонио Бандерас?:ROFLMAO:
--- надополнето: Jun 3, 2011 9:06 PM ---
Ако ги најдеа коските од Исус, секако дека немаше да постои Христијанството, освен што ќе останеше Јудеизмот и ќе се чекаше наредниот пратеник. :ROFLMAO:
Бидејќи не е така, ние уште веруваме дека Бог постои. И не верувам во Исус како Бог или како син Божји туку како Божји пратеник.
Да му ги најдеа коските немаше да постои ни Исламот. :ROFLMAO:

Член од
7 декември 2010
Мислења
178
Поени од реакции
131
Ја продавам единствената Библија рачно потпишана од авторот . Останати се уште околу 500 примероци.
Цена : Дајте понуда

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Kоските му се уништени во експлозија.Не си го гледала ’’Телото’’ со Антонио Бандерас?:ROFLMAO:
--- надополнето: Jun 3, 2011 9:06 PM ---
Да му ги најдеа коските немаше да постои ни Исламот. :ROFLMAO:
Е не сум запозната со тоа. За каква експлозија станува збор ?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Е не сум запозната со тоа. За каква експлозија станува збор ?
Филм е тоа бе,се зезам.А ако стварно те интересира за коските на Исус ти препорачувам да е најдеш една книга од еден германски свештеник во која што тврди дека Исус е погребан на Кашмир и коските му се таму,во Индија.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Филм е тоа бе,се зезам.А ако стварно те интересира за коските на Исус ти препорачувам да е најдеш една книга од еден германски свештеник во која што тврди дека Исус е погребан на Кашмир и коските му се таму,во Индија.
Е па каков е тој „свештеник“ што тврди дека Исус не е воскреснат со телото ? Мислам хелоуу како никој од Христијаните не го знае тоа за коските ? Од каде пак сега погребан во Индија ? :confused:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Е па каков е тој „свештеник“ што тврди дека Исус не е воскреснат со телото ? Мислам хелоуу како никој од Христијаните не го знае тоа за коските ? Од каде пак сега погребан во Индија ? :confused:
Најди ја книгата и прочитај ја.Од моја страна само тоа можам да ти кажам.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Ајде ќафири одговорете на ова прашање.
Бидејќи Исус за вас бил обичен човек, што ете измислувал некои работи, бил луциден и не знам со какви уште не зборови го нарековте, дали знаете каде се наоѓа неговиот гроб, каде е закопан ?
Ами каде се наоѓа гробот на Ацета? Тој со сигурност постоел и со уште поголема сигурност не воскреснал...

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
А какви се овие прашања за Исус во тема Прашања за атеисти?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom