Е ај сеа, пак праиш компилација од заклучоци, и на крајот, ќе испадне дека си во право, не?
Веќе ја посочив дистинкцијата, ама еве ја пак:
- ако атеистот се повикува на атеситички вистини, тоа се најчесто непроверени ил непроверливи „вистини„; кои како, ајде да речеме, докажани, се достапни само за авторот на тие вистини и записи. Атеистот и авторот на вистините на кои се повикува атеистот, редовно се поединци кои меѓусебно не се знаат или познаваат.
- ако верникот се повикува на верничка вистина, тогаш верникот може и да ја провери таа вистина, да не речам, верникот има должност да ја провери вистината и преку личен духовен опит и од тој опит доаѓа убеденоста кај верните во точноста од верата која ја исповедаат. Верните се поединци кои меѓусебно се знаат и познаваат па така на пример, ако мене духовникот ме поучи, немам причина да не му верувам, оти лично го знам (духовникот).
--- надополнето ---
Браво доказ број 1. Маестрално, како ли неколу илјади години не им текнало. Начитаност Мики.....браво
Уште помаестрални 3 доказа во едно (да не има врска со свето тројство? Три во едно. Изгледа христијаниве им е пракса едно удри, три брои).
Не еден туку 3 докази, се твоите лични искуства. Маестрално..... Начитаност што да праиш.......
Да безвременско..... 2, 3 илјади години и тоа секои 100, 200 години се менува по потреба, каква мода жити се. Не сум знаел дека безвременско значело 100, 200 год. Абе шо ке прајш, што ти е начитаност, прости ние атеисти појма немаме.....
Абе кај можеме ние со твојата начитаност.....нема везе.... Ти признаваме, поначитан си. Ама си ја згрешил литературата и авторот.
Во ред де, еве, и Ти си во право! И Ти си Македонија! Ти си А1 телевизија! И Ти смешен!
И така натаму...
--- надополнето ---
Признај кога си згрешил, бе, Мики! Христијански е!
Како не те срам!
Е ми зш срам? Па откако сум на форумов, имам направено едно 3-4 грешки, па откако ме искараа и ми укажаа на грешките и видов дека навистина сум во криво, ги прифатив грешките а на сите на форумов кои беа навредени од моја страна, им се извинив.