Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Bez razlika sto sekoj Ateist ne go pravi istoto,sepak,se e isto samo vo razlicito pakuvanje.
Jas imam dokaz za dvete tvoi prasanja.
Sega odgovori mi pa ke ti odgovoram i jas.Posto tuka Vernicite prasuvaat Ateistite odgovaraat.
И јас имам доказ. Како што реков кажи ми ги твоите докази па ќе ти кажам. А не се две прашања. Четири се. Очекувам одговор.

И не е ништо во исто паковање. Освен неверувањето во бог /богови.

Одговараат ако има прашање. Ова твоево беше констатација.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Na edno prasanje veke ti dadov odgovor. Razlikata pomegju ateistite e kako razlikata pomegju vernicite... vernici se ama imaat razliciti postapki. Znaci,isto pakuvanje. Nie veruvame sekoj na svoj nacin vo Bog a vie go sledite (bez da priznaete usmeno,a toa voopsto ne mu preci na satanata) satanata sekoj na svoj nacin.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Зошто не отвориш тема поврзана со твојата религиска литература?
Ако не знаеш како или те мрзи, дај наслов и јас ќе ја отворам.
Темава е прашања за атеистите, и тотално си оф топик.
Таквите мислења ќе бидат избришани.

п.с. Еден совет од мене.. Подфорумов има изобилство од членови кои на 1000 начини ќе те демантираат во секој обид да прикажиш нешто како факт. Значи, теорија е едно, верување е друго, а фактите се со рок на траење. Бирај што ќе употребиш.

п.п.с 25 мислења се избришани.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
...........a vie go sledite (bez da priznaete usmeno,a toa voopsto ne mu preci na satanata) satanata sekoj na svoj nacin.
Пуста твоја желба. Немаш доказ за такво нешто. Се гледа кој го следи шејтанот, тој што лаже. Ако не лажеш повели демантирај ме со доказ. Јас велам дека ти не го следиш богот туку шејтанот. Ако сакаш и ќе ти докажам на твоја тема. А со мене би се сложиле и христијани и јудаисти и хиндуисти и будисти и уште кој не. Ти можеш усно да не признаваш но тоа е твој проблем веќе.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Soul-of-Space го следи шејтанот.

Изгубена душо, што сакаш поголем доказ од тоа во пештерата? Мислиш дека стварно Габриел му се појавил:confused:

Тоа бил главом и брадом шејтанот.

Основна карактеристика на шејтанот е да ги уништува сите што не се со него, а токму тоа ви го пишува у куранот.

Втора карактеристика на шејтанот е да сака да биде 24/7 обожаван од неговите следбеници. А токму тоа вие го правите, живеете за да го обажавате.

Така да изгубена душо на патот накај пеколот, остај ги атеистите на раат. Кај тебе е проблемот.

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Така да изгубена душо на патот накај пеколот, остај ги атеистите на раат. Кај тебе е проблемот.
Sekoj po svojot pat ,;) kaj nas neka e problemot no ostavetene na raat ,svetloto na bozjiot pat go razretcuva mrakot na losite luge so skrieni misli i so losi nameri ,sto se ragaat i sto pocivaat dlaboko vo coveckata dusa i srce.,tvojata izgubena dusa , e sprotivna od upatenata dusa, koja cekori po bozjiot pat ,tvojata izgubena dusa , ne go poznava svojot gospodar i ne se privrzuva spored negovite propisi , namesto toa se drzi do svoite strasti i zelbi , taa dusa obozava drugi osven boga , opieno e so sopstevni dopaganja i ljubov kon brzopleti minlivi uzivanja.pa sekoj po svojot pat, nie ve ostavame na raat pa ocekuvame i vie istoto da go storite.no ne veruvam ,vistinata sekogas bode vo oci.

1. الضُّرُّ فَإِلَيْهِ تَجْأَرُونَ

Секој благодат при вас... е од Аллах. Потоа кога ќе ви се случи несреќа... та, кон Него се повикувате, гласно!

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
1,Дали размислувате некогаш што кога ќе дојде крајот,кога ќе дојде смртта што потоа?
2,Кој е вашиот став за смртта губење од универзумот и непостоење?
3,Дали размислувате или пак се подзамислувате кога некој ќе демантира докази за надприродно?
4,Како настанал животот од (ништо нема планети нема вселена) и одеднаш вселена планети,живот и постоење од кај се создало тоа?Од ништо(непостоење) настанало нешто(животот) (Се надевам ме разбравте).

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
1,Дали размислувате некогаш што кога ќе дојде крајот,кога ќе дојде смртта што потоа?
3,Дали размислувате или пак се подзамислувате кога некој ќе демантира докази за надприродно?
4,Како настанал животот од (ништо нема планети нема вселена) и одеднаш вселена планети,живот и постоење од кај се создало тоа?Од ништо(непостоење) настанало нешто(животот) (Се надевам ме разбравте).
1. Не. Што сака нека биде.
2. Немам став.
3. Како да демантира натприродно? Што е за тебе натприродно?
4. Зошто мора да настанал? Кој вели дека нема планети и вселена? Што ако...... (велам само... што ако отсекогаш постоела).....

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
1. Не. Што сака нека биде.
2. Немам став.
3. Како да демантира натприродно? Што е за тебе натприродно?
4. Зошто мора да настанал? Кој вели дека нема планети и вселена? Што ако...... (велам само... што ако отсекогаш постоела).....

1.Значи има некоја надеж за задгробен живот?
2.Мора нешто да размислуваш непостои човек што барем секунда не помислува и се фаќа за сламка и животните го прават тоа(се борат за живот)
3.Надприродни случки и појави случајности едноставно случаеви кој неможеш да им најдеш НЗС.
4.Па се има почеток и крај. Има ли нешто на планетава што нема свој крај, еве некој зачетоци не можеме/не сме можеле да ги видиме но крајот сигурно е видлив!
Тоа значи дека секое тело има свој почеток,пат(дејствување) и крај?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Пуста твоја желба. Немаш доказ за такво нешто. Се гледа кој го следи шејтанот, тој што лаже. Ако не лажеш повели демантирај ме со доказ. Јас велам дека ти не го следиш богот туку шејтанот. Ако сакаш и ќе ти докажам на твоја тема. А со мене би се сложиле и христијани и јудаисти и хиндуисти и будисти и уште кој не. Ти можеш усно да не признаваш но тоа е твој проблем веќе.
Ocigledno nemate odgovor na prasanjeto. Jas go sledam Boga. Ili,ako jas go sledam sejtanot vie go sledite Boga. Bitno veruvame i sledime nevidlivo..... toa bese cela poenta.
Ako Vernicite nemaat dokaz za postoenjeto na Boga,nemate ni vie dokaz deka ne go sledite satanata.

Bez trolanje,truenje temi i bez vregjanje,ve molam,pokazete barem kultura,ako nisto poveke.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
1.Значи има некоја надеж за задгробен живот?
2.Мора нешто да размислуваш непостои човек што барем секунда не помислува и се фаќа за сламка и животните го прават тоа(се борат за живот)
3.Надприродни случки и појави случајности едноставно случаеви кој неможеш да им најдеш НЗС.
4.Па се има почеток и крај. Има ли нешто на планетава што нема свој крај, еве некој зачетоци не можеме/не сме можеле да ги видиме но крајот сигурно е видлив!
Тоа значи дека секое тело има свој почеток,пат(дејствување) и крај?
1. Можеби за вечна реинкарнација, можеби за ништо, можеби за нешто 5-то или 10то.... who knows..
2. Не мора. Ако ми е толку животот толку е....
3. Сам си кажа ако ни “бог“ не им наоѓа НЗС што има јас да го барам, едноставно нема НЗС.
4, Цц, јок. Се не мора да има почеток и крај. Може да има други интензитети и форми, но крај и почеток не мора.

Ocigledno nemate odgovor na prasanjeto. Jas go sledam Boga. Ili,ako jas go sledam sejtanot vie go sledite Boga. Bitno veruvame i sledime nevidlivo..... toa bese cela poenta.
Ako Vernicite nemaat dokaz za postoenjeto na Boga,nemate ni vie dokaz deka ne go sledite satanata.

Bez trolanje,truenje temi i bez vregjanje,ve molam,pokazete barem kultura,ako nisto poveke.
Ти не постави прашање туку си констатира сам. Ако сум јас (според тебе) следбеник на шејтанот, тогаш ти си поголем шејтанов слуга.Твојот ѓавол не го припишувај на друг. Ако веќе знаеш кој е од кај ѓаволот значи ти си му другар.

П.С. Ако твоите зборови не треба да ме навредат мене, тогаш не се навредувај од истите зборови.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
stoe toa sto ti si najzagrozen od naseto, ?i stoe toa sto naseto ti smeta tebe?a ke bidis najzagrozen ako ti ni smetas i prvas spletki , i siris omraza , togas nie sme najzagrozeni od vaseto.
zatoa ti velam sekoj po svojot pat , zatoa prestanete da isturate gnev po drugite , zatoa sto isturanjeto gnev e frlanje kamen vo osino gnesdo,podobro ke ti bidi da go izberes paviot pat terajsigo zivotot onaka kako sto mislis deka treba da zivees , i ne im se mesaj na dugite , vo sto oni veruvaat ili ne veruvaat, i neka zavladee ljubeznosta , zarem ljubeznosta nee jazik sto i gluviot go slusa i slepiot go gleda.
ок е ова што ТИ го велиш, али прочитај цитат во мојот потпис од некој од твоите. или пак треба да го потенцирам пеењето на оџата 5 пати дневно и да го слушам во аеродром, и уште имаше коментари тука дека уште погласно ќе биде? ете како јас сум загрозен. а по некоја случајност има и црква во близина ај живеам, и она ми смета кога ќе ја слушнам. ме разбираш сега како сум јас загрозен? додека јас како атеист не провоцирам никого, а ме провоцираат другите. и кога јас ќе дигнам глас да ме остават на мира, одма се кажува “секој со своето“ или слични варијации само за да ме заќутат и си го тераат она што наумиле.
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 22:35 ---
ај и јас да придонесам за дискусијава
1. гледам атеист спомнал, и до некаде се совпаѓа со моето ВЕРУВАЊЕ ;) реинкарнација, односно енергија која не се губи него само се видоизменува, се разбира АКО воопшто е тоа така
2. слично ко под број 1
3. натприродно? што е тоа? нешто што во даден момент не можеме да си го објасниме, а по 100-200 год ќе се учи уште во второ одделение?
4. во мом најактуелна е “божествената честичка“. дали е тоа или сосема 15-то ...... оставам на научниците. неколку пати имам спомнато, ... матрикс? или пак мултиверзум? многу можни одговори, а ќе признам дека е возможно и вашето. но ниедно не е докажано, тука е разликата меѓу атеистите и теистите. ние НЕ веруваме, ние ЗНАЕМЕ или НЕзнаеме. вие верувате, а не знаете дали знаете или незнаете.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
4.А дали знаеш дека и сега кога ги гледаш тие звезди,планети,и меѓу нив постои толкава празнина,а и тие се составени од атоми во кои елементарните честици се разделени едни од други со огромна празнина. 3.Какви докази за натприродно,јас досега не сум сретнал никакви?За доказ не можам да сметам напишано на книга пред илјадници години.А сега сите што се обидуваат да ми кажат дека виделе светци,се запрашувам ако може само поединец да види некој ангел или демон,а другите тоа не го гледаат тогаш тоа е знак на халуцинација. 2.1.Со самото наше раѓање нашите клетки низ целиот живот неколку пати умираат и се создаваат нови,така да смртта сама по себе не постои таа оди заедно со животот.Ниту ти ниту јас не сме истите тие пред десет години по нашата структура на физичките тела,ни сме умреле многупати до сега само нашата меморија и свест се реплицирала во новите тела,а ние сето тоа го сваќаме како еден живот.А што е крајот? И сијалицата кога ќе го даде последниот зрак светлина во просторот кога прегорува,ако таа светлина отиде некаде да опстојува и за тоа се одговара Некому,тогаш и нашата светлина на животот ќе замине Некаде откако ќе се угаси нашиот ум.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
@kooperativa @Атеист
Сметав дека не верувате во никакво боженство но верувањето во реинкарнација е далеку по помалкуверојатно од верувањето во преминување во друга димензија.

Уште едно прашање:

Што ви е цел во животот за моралните вредности дали ги цените или би газеле се пред себе за да ги постигнете своите идеали и цели?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
I neznam sto e ustvari toa sto ve sprecuva fino i ubavo i kulturno bez navredi i provokacii da se odnesuvate ?

Ateist,ti postaviv prvo ednostavno prasanje,navistina me interesira dali ste razmislile za toa,nikogas ne sum imal namera da isprovociram,samo koga sum isprovociran nekogas ke vozvratam so malku pomala merka.

Spored sekoja religija,satanata ima uloga da go odvrati covekot od Bozjiot pat i od Bozjite propisi,od Bozjite zapovedi.Ulogata na satanata e da go natera covekot da ne veruva vo Boga.
Posto vie barate dokaz od vernicite za toa dali Bog postoi,moze li da dokazete deka vie ne go sledite satanata i ne potvrduvate deka Bog bil vo pravo koga objavil deka satanata lugeto ke gi odvrakja od Bozjiot pat ?

Ne e poentata na prasanjeto da ti dokazuvam sega i jas deka jas ne sum mozebi sledbenik na satanata.... Ajde da ti napravam kejf i da si gi skratime malku makite,ke ti kazam deka Nemam jas dokaz deka ne sum sledbenik na satanata (mada gi imam ilijadnici),kazi mi go sega ti dokazot deka ti ne go sledis satanata ?

Kajgana Shop

На врв Bottom