Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.290
- Поени од реакции
- 12.285
Не, сега само подобро ме разбираш.Ок. Малку ја спушти топката.
Не, сега само подобро ме разбираш.Ок. Малку ја спушти топката.
Како сакаш, но тоа е вистината. Мислам дека во ниеден момент не те излажав со ништо. Се водев според деф што ги прифативме.Ок. Малку ја спушти топката[DOUBLEPOST=1405605736][/DOUBLEPOST]
Врти, сучи пак попови, библија ....
Ок тогаш. Штом е така според тебе, нема поента за дискусија оти ептен ни се разликуваат мислењата.
taka ti e polesno?Не, сега само подобро ме разбираш.
Стално може да се најде нешто позитивно за кое било верување.Добро: ај наведи што е позитивно во хиндуизмот.[DOUBLEPOST=1405603528][/DOUBLEPOST]
Значи, убо‘ сум кажал...
edinstven korisen zaklucok e deka e najdobro da gi ostavis lugjeto vo sopstvenite uveruvanja deka znaat za duhovnost i religija makar da tie bidat i lazni@Атеист и @Donald Sikert се дојдовте ли до заклучок на тоа дали религиите ја подржуваат духовноста или не т.е. дали иде едното без другото.
ПС Изнапишавте 5 страни и се изгубив у разговорот.
Da ti si ziv primer!А дали постои...Не-духовност во религиите?
Како сакаш, но тоа е вистината. Мислам дека во ниеден момент не те излажав со ништо. Се водев според деф што ги прифативме.
А ти што мислиш одат или не одат? Да не биде непознаница и за ново-реинкарниов старо-нов Ѓурѓа, да го упатиме малку.Стално може да се најде нешто позитивно за кое било верување.
Биното е дали верниците се придржуваат до позитивните или негативните работи во нивната религија.
Обично се придржуваат до негативните [DOUBLEPOST=1405608800][/DOUBLEPOST]И сега @Атеист и @Donald Sikert се дојдовте ли до заклучок на тоа дали религиите ја подржуваат духовноста или не т.е. дали иде едното без другото.
ПС Изнапишавте 5 страни и се изгубив у разговорот.
Noz so dve ostrici...Ama ednata poveke boli koga ke se preseces...!edinstven korisen zaklucok e deka e najdobro da gi ostavis lugjeto vo sopstvenite uveruvanja deka znaat za duhovnost i religija makar da tie bidat i lazni
jas vo idnina ke praktikuvam da ne im ja rasturam idilata vo koja smetaat deka se naogjaat