Прашања до Атеистите II

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Возможен или вистина?
Ти значи не си скептичен по овие три работи, затоа што се општо прифатени така?
Еволуцијата ја сметам за вистина, а биг бенгот за возможен настан. Што значи дека можеби е вистина. Ако би морал да го декларирам помеѓу бесмислица, лага или вистина, би го сместил во вистина.

Не. За абио сум скептичен т.е. не верувам во тој процес. И далеку од тоа. Можеби затоа што се пологични од конкурентниот процес. Или пак се уникати. :)[DOUBLEPOST=1404480490][/DOUBLEPOST]
Ма какво карање. Таман работа.:)

Се обидуваме да те насочиме кон правиот пат и вистинските задоволства во животот:)
Секој поединец си го насочува животот како што сака. Јас се определив вака.

А кои се тие “вистински задоволства“? :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еволуцијата ја сметам за вистина, а биг бенгот за возможен настан. Што значи дека можеби е вистина. Ако би морал да го декларирам помеѓу бесмислица, лага или вистина, би го сместил во вистина.

Не. За абио сум скептичен т.е. не верувам во тој процес. И далеку од тоа. Можеби затоа што се пологични од конкурентниот процес. Или пак се уникати. :)
Викаш може ТЕ без абиогенезета?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Абе автогол е тоа :facepalm:[DOUBLEPOST=1404480131][/DOUBLEPOST]

Не е скептичен, МЛАД Е.:D
Баш напротив. Во младоста се стекнува вистинскиот карактер. После тоа стегање односно опуштање на нервите, тоа се само попатни работи. :)
Викаш може ТЕ без абиогенезета?
Да. :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Пробано.

Да, баш така. Сам си го кладе што би рекле на југот. :D
Знам дека не знаеш многу за фудбал, ама мислев барем знаеш кој дал гол, кој автогол:P

Ако вашиот не дал Гол, а дал автогол , тогаш?[DOUBLEPOST=1404481040][/DOUBLEPOST]
Можеш у кратки црти да ми ја објасниш еволуцијата помеѓу видовите?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Знам дека не знаеш многу за фудбал, ама мислев барем знаеш кој дал гол, кој автогол:P

Ако вашиот не дал Гол, а дал автогол , тогаш?
Е така де ти не даде гол, сам си го кладе. :P До толку фудбал разбирам.

А зошто би ти ја објаснувал, или пак било кој атеист. Ете еден куп христијани, нека ти објаснат.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Ако вашиот не дал Гол, а дал автогол , тогаш?[DOUBLEPOST=1404481040][/DOUBLEPOST]

Како мислиш?
Мислиш од микроскопска материја, со размножување преку проста поделба, од човек!?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А зошто би ти ја објаснувал, или пак било кој атеист. Ете еден куп христијани, нека ти објаснат.
Ова е трик прашање.......нема објаснување затоа што е догма :LOL:
Христијаните си имаат други догми, оваа е атеистичка.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А зашто да не ја објасни?

Мислиш дека пак автогол ќе си дае?

Зошто Христијанин д аобјаснува нешто во што не верува?

Ти им го објасни ли Богот во кој не веруваш?

[DOUBLEPOST=1404481816][/DOUBLEPOST]
Како мислиш?
Мислиш од микроскопска материја, со размножување преку проста поделба, од човек!?
Па не знам. Пробај некако да ја доловиш, со твои зборови.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ова е трик прашање.......нема објаснување затоа што е догма :LOL:
Христијаните си имаат други догми, оваа е атеистичка.
Не постои таква догма. Тоа е уште една догма на христијаните дека “атистите веруваат во ТЕ, АГ и ББ“ та ти нели не беше веќе христијанин, што се држиш до догмите?

Зошто пак атеист да објаснува?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Ти им го објасни ли Богот во кој не веруваш?

[DOUBLEPOST=1404481816][/DOUBLEPOST]

Па не знам. Пробај некако да ја доловиш, со твои зборови.
Па кој дал автогол од трибини. И ова ќе да е божјо чудо!

Да доловам!? Во ред.
Него што има твоето прашање со атеизмот? Самиот рече дека не треба сето тоа да се поистоветува со атеизмот нит со атеистите!

Него реков дека ќе се обидам да ти објаснам. За почеток. Современ човек. Ако речиси целиот живот носи капа. Каков ќе биде ефектот?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Него реков дека ќе се обидам да ти објаснам. За почеток. Современ човек. Ако речиси целиот живот носи капа. Каков ќе биде ефектот?
Ќе биде ќелав. :D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па кој дал автогол од трибини. И ова ќе да е божјо чудо!

Да доловам!? Во ред.
Него што има твоето прашање со атеизмот? Самиот рече дека не треба сето тоа да се поистоветува со атеизмот нит со атеистите!

Абе не така. Напиши пар реченици околу ТЕ, со кои ќе ја објасниш истата.

Нека нема врска со атезмот, ете објасни да знаеме од чиста култура барем:)[DOUBLEPOST=1404482374][/DOUBLEPOST]
Зошто пак атеист да објаснува?
Па убаво е понекогаш да се подобјаснат некои вистини, што одредени ги знаат, за да поднаучат и другите.

Ете @Dumbledore вели дека тоа е вистина, па нека ја објасни на оние кои не веруваат дека е вистина.

Кога веќе ја користи како аргумент, тогаш редно е да подобјасни нели?:)

Во спротивно се остава лош впечаток - дека се трола, дека има несериозност и слични работи:cool:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не постои таква догма. Тоа е уште една догма на христијаните дека “атистите веруваат во ТЕ, АГ и ББ“ та ти нели не беше веќе христијанин, што се држиш до догмите.
Како не.....не постоела, па децата што ги учат у школо?
Атеизмот се шири преку училиштата примарно, тоа е се смислена работа....ама за тие што ја гледаат. За тебе сигурен сум дека не постои :)
Инаку за христијанството....да земам да ти цртам дека не ме интересира ништо од тоа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како не.....не постоела, па децата што ги учат у школо?
Атеизмот се шири преку училиштата примарно, тоа е се смислена работа....ама за тие што ја гледаат. За тебе сигурен сум дека не постои :)
Инаку за христијанството....да земам да ти цртам дека не ме интересира ништо од тоа.
Значи @Атеист уствари не е атеист:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom