Јас алудирав на тоа да кога го потпишува работникот Договорот за работа прочита што и како пишува во таа графата за плата. Кога потпишуваш нешто, треба да го прочиташ, нели?najfraer напиша:C C C C
Drag kolega iden
toa e teorija a u praksa NEMA POMOSH veruvaj mi...bidejki taa grafa ja popolnuva rabotodavecot vo 99% slucai...zalno no vistinito...
E sea ako saka covek moze da se tuzi ... so toa sto ke prezentira dokazi deka imal pogolema plata ... pa na taa plata ne mu se uplakani pridonesi vo soodvetna visina...
Megutoa tie 30000 se davaat pretpostavuvam vo pliko na raka taka da nema crno na belo dokaz za isplata na taa suma dakle da ne se lazeme pameten rabotodavec eksploatator si ima advokat koj e spremen da go sjebe rabotnikot uste u start...
Taka da chorba... ama advokatite za da izvlecat pari ke vi zborat da moze nema problem ...gotova rabota ...kako pa da ne ... chorba...
Sledno prasanje
Да бе ја гледам онаа со Зоран Павлов Скриена камера пред некој ден. Поидиотско нешто ретко се наоѓа. Ги запираат преправени како полиција и ги тераат да прават глупости. Како прво нема ли закон против лажно преставување? Сигурно им даваат формулари да потпишат одкога ќе ги снимат, дека се согласуваат да бидат објавени.Струмикс напиша:Одговорот на сите поставени прашања од Никола е да. Можеш да ги тужиш.
Сигурен си дека можеш да тужиш. јас колку што знам тие што одат во емисија претходно потпишуваат нешто со продуцентите така да неверувам дека би успеало ако се тужи.Струмикс напиша:Одговорот на сите поставени прашања од Никола е да. Можеш да ги тужиш.
Бидејки незнам дали сниманите потпишуваат нешто, а сметав дека не, тогаш може по повеке основи да ги тужиш. А и да ти понудат нешто, да не го потпишеш, можеш да ги тужиш за вознемирување, противправно задржување, лажно претставување и сл. Емитувањето на ТВ подразбира (ако не си потпишал) и надомест за загубен углед и достоинство.Jakov напиша:Сигурен си дека можеш да тужиш. јас колку што знам тие што одат во емисија претходно потпишуваат нешто со продуцентите така да неверувам дека би успеало ако се тужи.