- Член од
- 30 јули 2007
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 3
Не сум сакал да те навреда. Извинувам се. Просто се чудех оти дедо ти мрази Блгариjа а живее тамо.
Навистина мислиш дека и ако се чувствуваат Македонци ќе ти кажат. Треба да се дерат како Канзурко или очекуваш да имаат рогови на главата, па да се познаваат оддалеку. Тие сае само обични луѓе, исто како вас бугарчените Македонци, Турци, Власи..Е оти jас имам колеги от Банско Благоевград и Гоце Делчев и ниту един не е казал такова нешто? А дедо ти сигурно е избегал во Софиjа от србите. Оти ако мрази блгарите ке биде тук?
Не сум сакал да те навреда. Извинувам се. Просто се чудех оти дедо ти мрази Блгариjа а живее тамо.
Аха ,оно до секи човек во Благоевград, Банско , Сандански и до секи компутер седи по един полицаи. А после 22,00 има вечерен час .Па после да имаат ноќни посети......
Доколку твојата мисија овде е да собереш + некој глас за твојата партија во која си член, повели и прави го тоа.[/QUOTE]значи ти си тука да кажеш за кого не треба да гласаме?
Чекам и ја.реален чекам ? да не не ме прочита у секој случај ..
pa zavisi kako ke postapis.Ako se fokusiras da gi najdes i da gi ocrnis kradcite ke potrosis mnogu vreme za dzabe i so goli zidovi ke si ostanes mnogu vreme .A ako napravis dobra strategija - plan i so malku stedenje i poveke steganje na remenot i so maksimalna efikasnost vo iskoristuvanje na tie 250 evra ke ti treba mnogu pokratko vreme otkolku da se fokusiras na minatoto i da se zalis celo vreme ej ako ne bea tie kradci ke bese vaka drn drnИ барам уште само да ми одговориш на едно хипотетичко прашање.
Замисли дека си вработен земаш 250 евриќа плата, живееш во куќа или стан сеедно, куќата-станот не е голем, не е луксузен ама добар е. Еден ден додека не си дома ти влегува арамија, краде све живо и диво, целата твоја заштеда, ги вади вратите, инсталација, ти остава само голи ѕидови. Тебе платата ти е толку 250 евра, арно ама све друго градено со години веќе го нема.
Колку време ќе ти треба да се повратиш на претходната состојба? А не пак да напреднеш, за тоа не правиме муабет...а во исто време додека обновуваш треба и да живееш паралелно.
da,ama toa znoenje uste ne zapocnalo :wink:Ма колку сакаш домаќински води ред сепак ќе ти требаат бааги години да се повратиш на претходната состојба. Сепак во исто време треба и да работиш да се најдат крадците за ако нешто останало ти се врати.
Ти требаат години и години зноење на гзот, за да дојдеш на старото, за ново да не праиме муабет.
Сеа па замисли вака:И барам уште само да ми одговориш на едно хипотетичко прашање.
Замисли дека си вработен земаш 250 евриќа плата, живееш во куќа или стан сеедно, куќата-станот не е голем, не е луксузен ама добар е. Еден ден додека не си дома ти влегува арамија, краде све живо и диво, целата твоја заштеда, ги вади вратите, инсталација, ти остава само голи ѕидови. Тебе платата ти е толку 250 евра, арно ама све друго градено со години веќе го нема.
Колку време ќе ти треба да се повратиш на претходната состојба? А не пак да напреднеш, за тоа не правиме муабет...а во исто време додека обновуваш треба и да живееш паралелно.
Остај сега дали џандариве ќе ги фатат арамиите или не.Сеа па замисли вака:
Ти однеле од куќата што ти однеле и идат двајца полицајци ,едниот е оној што додека ти ја празнеле куќата бил на служба,а другиот е приправник и ти вика мани го овој претходников мој ,види што ти се случува додека е он над мене ,мене ако ме одбереш да го водам случајов и криминалците ќе ги фатам и куќата полека ама сигурно ќе ти ја наполнам!И ти нели уморен од сите поминати лаги и неправди ,го бираш приправников да ја среди ситуацијава.Прва година изминува идеш да прашаш што бидна со намештајот и криминалецот ,приправников ти вика почекај де, неможе се одма да се реши уште првата година треба да разгледам кој што како крадел. Втора година пак идеш,ти вика добро е истрагата напредува кај да е се ќе се среди, Трета година ти пука филм и му викаш абе аман што бидна уште ништо од случајов мој. Типов ни едно ни две ти ја прави ,абе аман па од тебе што мене ме прашаш ѓоа ја ти собрав покуќнината ,иди прашај си кај тој што беше пред мене одговорен за твојот реон!
Блгариjа не сака територии от никоj! Как може да си мислите дека Блгариjа сака да завземе Македониjа?! Ние сакаме мир спокоjствие и просперитет. Истото требва и вие да го сакате.